Waan je in de wereld van sterke ridders te paard, schone jonkvrouwen, addergebroed, burgers en buitenlui. Breng eens een bezoek aan deze unieke historische plek, het Muiderslot.

Het Muiderslot is het best bewaarde middeleeuwse kasteel van Nederland. Het Muiderslot bied je een heerlijke volledige dag vol bezienswaardigheden, wetenswaardigheden educatief plezier. Voor alle leeftijdscategorieen is er wat te doen. Van jong tot oud, van groepen tot individueel bezoek. Ook aan de inwendige mens is gedacht. Kom eens wat eten of wat drinken op het Slotplein of in het sfeervolle museumcafe, de Taveerne. Of kom gezellig picknicken en geniet van het prachtige uitzicht over de rivier de Vecht en het IJmeer.

Het hele jaar door worden er activiteiten, tentoonstellingen en concerten georganiseerd. Van een midzomeravond picknick tot en met een kerst concert. Van een middeleeuws kampement met Pinksteren tot en met de voorstelling Macbeth van Shakespeare.

Collecties:

Wist je dat het Muiderslot al sinds 1878 een Rijksmuseum is? Het slot herbergt diverse collecties beeldhouwwerken, schilderijen, wapens en wapentuig, boeken documenten en memorabilia, meubels en huisraad en een behoorlijk aantal topstukken. Kom ze gauw aanschouwen!

 

Diverse Routes:

Diverse routes zijn er te volgen in het slot. Zo is er de Torenroute met een speurtocht voor kinderen, de Ridderroute wat gaat over de ridders en jonkvrouwen en een route wat in het teken staat van de Gouden Eeuw. 

Valkenier:

Bekijk ook eens de verrichtingen van de valkenier in de tent op het kanonbastion. De valkenier is niet alle dagen aanwezig.

  • Iedere zaterdag en zondag is hij er van 12.30 – 16.30 uur.
  • Dinsdag tot en met vrijdag is hij er van 10.00 – 16.00 uur
  • In de maanden juli en augustus is hij er van dinsdag tot en met vrijdag vanaf 11.00 uur.

Wandel ook eens door de unieke historische tuinen. Naast de de Warmoeshof, waar groenten van vroeger gekweekt worden, is er ook een Kruidhof, met geneeskrachtige kruiden, keuken kruiden en andere kruiden. Ook vind je beelden van bekende kunstenaars in de tuin.

Klik hier om je tickets te boeken.

Geschikt voor: Kinderen (0-6)Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidWanneer

do 10 mei t/m za 30 juni 2018

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 10.00 - 17.00 uur
Zaterdag en zondag 12.00 - 17.00 uur
Hemelvaartsdag 10.00 - 17.00 uur
Pinksteren 12.00 - 17.00 uur
Kaartverkoop stopt om 16.30 uur

Prijzen

V.a. €6,95

Locatie

Muiderslot
Herengracht 1
1398 AA Muiden

Contact

0294-256262


Booking.com
Het Laatste Tafeltje