12,00 Korting!


Voor een historisch dagje uit met de hele familie breng je een bezoek aan het Archeon in Alphen aan den Rijn in Zuid Holland. Via DagjeuitPagina.nl kun je nu entree tickets bestellen met wel 47% korting, van 25,50 voor slechts 13,50. Dat scheelt je al gauw 12,00 per toegangs kaartje. En een ander voordeel is dat je ter plaatse niet hoeft te wachten in de rijen voor de kassa’s.

Vier het voorjaar in Archeon met boogschieten, zwaardvechten, VR-experience in het Triclinium, ontdek de Restauratie van de Romeinse Zwammerdamschepen en de vele activiteiten en verhalen op het park.

Klik ook hier om je entree tickets voor het Archeon in Alphen aan den Rijn te bestellen.

Archeon:

Kom naar het Archeon in Alphen aan den Rijn en maak in één dag een tijdreis terug naar het verleden. En bezoek zowel de Prehistorie, de Romeinse tijd en de Middeleeuwen. Zoals de film Back to the Future, maar dan in een eigentijds, Nederlands en interaktief jasje zeg maar.

De verschillende tijdperken in Archeon:

In het Archeon kun je diep de Nederlandse geschiedenis induiken en vooral leren en ervaren hoe het vroeger was. Daarvoor heeft het Archeon drie verschillende tijdzônes ingericht. Op de wijze zoals het in die desbetreffende tijd er in Nederland uitzag. Zo kun je de volgende tijdzônes bezoeken:

  • Prehistorie, kijk eens hoe de mensen uit de prehistorie, die jagers-verzamelaars genoemd worden, woonden en leefden. En van de eerste boeren voert de tijdsbalk je via de bronstijd zo naar de ijzertijd.
  • Romeinse tijd, ook wel bekend van de strip Asterix en Obelix. In het Romeinse stadje kun je authentieke Romeinse gebouwen zoals een badhuis, tempel en herberg bezoeken. In dit stadje worden allerlei specifieke Romeinse aktiviteiten georganiseerd zoals exerceren, hoe maak je een fibula, wat is een Romeinse massage en een kruidenspeurtocht.
  • Middeleeuwen, waan je in de 14e eeuw in het dorpje Gravendam. Hier kun je leren en zien hoe de ambachtslieden in die tijd, zoals de bakker, de smid en de houtbewerker, hun werk deden. Je kunt ook lekker interaktief middeleeuws aan de slag met zwaardvechten en boogschieten.

Romeins Museum:

Het Romeinse museum biedt je de kans om ook eens als een echte archeoloog onderzoek te doen naar oud aardewerk en skeletmateriaal van dieren. Kijk ook eens hoe en wat de Romeinen schreven, naar de wapens die ze gebruikten en op welke manier zij hun goederen en diensten betaalden.

Evenementen en tentoonstellingen Archeon:

In het Archeon worden regelmatig (educatieve) evenementen, tentoonstellingen en lezingen georganiseerd. Kijk maar eens of er wat voor je bij zit.

TICKETS

NB: De tickets zijn niet geldig tijdens de Grijze Jager dag (20 mei 2023) en tijdens MidwinterFair (9 en 10 december 2023)

Klik ook hier om je entree tickets voor het Archeon in Alphen aan den Rijn te bestellen.

Waar anderen naar keken:

Andere bezoekers van deze website keken onder andere ook naar of waren geïnteresseerd in het Muiderslot in Muiden, Museum Batavialand in Lelystad en Piratenpark Het Arsenaal in Vlissingen.

Bekijk deze aanbieding
Geschikt voor: Kinderen (0-6)Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidRolstoelvriendelijkHonden toegestaan



Wanneer

do 8 februari t/m wo 31 december 2025

Openingstijden

De openingstijden verschillen per seizoen, dus check de website voor de juiste openingstijden.

Prijs

Van 23,90 voor slechts 16,00
Kinderen tot en met 3 jaar hebben gratis toegang

Locatie

Archeon
Archeonlaan 1
2408 ZB Alphen aan den Rijn
Meer informatie / boeken






Droomvakantie Toscane 336x280


Booking.com