25% Korting!

Bestel hier je tickets voor het Archeon in Alphen aan den Rijn voor een historisch dagje uit met de hele familie. Via DagjeuitPagina.nl kun je nu entree tickets bestellen met wel 25% korting, van €21,90 voor slechts €16,42.

Archeon:

Kom naar het Archeon in Alphen aan den Rijn en maak in één dag een tijdreis terug naar het verleden. En bezoek zowel de Prehistorie, de Romeinse tijd en de Middeleeuwen. Zoals de film Back to the Future, maar dan in een eigentijds, Nederlands en interaktief jasje zeg maar.

Klik hier om je entree tickets voor het Archeon in Alphen aan den Rijn te bestellen.

De verschillende tijdperken:

In het Archeon kun je diep de Nederlandse geschiedenis induiken en vooral leren en ervaren hoe het vroeger was. Daarvoor heeft het Archeon drie verschillende tijdzônes ingericht. Op de wijze zoals het in die desbetreffende tijd er in Nederland uitzag. Zo kun je de volgende tijdzônes bezoeken:

  • Prehistorie, kijk eens hoe de mensen uit de prehistorie, die jagers-verzamelaars genoemd worden, woonden en leefden. En van de eerste boeren voert de tijdsbalk je via de bronstijd zo naar de ijzertijd.
  • Romeinse tijd, ook wel bekend van de strip Asterix en Obelix. In het Romeinse stadje kun je authentieke Romeinse gebouwen zoals een badhuis, tempel en herberg bezoeken. In dit stadje worden allerlei specifieke Romeinse aktiviteiten georganiseerd zoals exerceren, hoe maak je een fibula, wat is een Romeinse massage en een kruidenspeurtocht.
  • Middeleeuwen, waan je in de 14e eeuw in het dorpje Gravendam. Hier kun je leren en zien hoe de ambachtslieden in die tijd, zoals de bakker, de smid en de houtbewerker, hun werk deden. Je kunt ook lekker interaktief middeleeuws aan de slag met zwaardvechten en boogschieten.

Romeins Museum:

Het Romeinse museum biedt je de kans om ook eens als een echte archeoloog onderzoek te doen naar oud aardewerk en skeletmateriaal van dieren. Kijk ook eens hoe en wat de Romeinen schreven, naar de wapens die ze gebruikten en op welke manier zij hun goederen en diensten betaalden.

Evenementen en tentoonstellingen:

In het Archeon worden regelmatig (educatieve) evenmenten, tentoonstellingen en lezingen georganiseerd. Tot en met 31 maart 2019 is er de tentoonstelling: “Ontstaan van Holland” te zien. Van 9 april tot en met 14 april 2019 doet het Archeon aktief mee aan de Nationale Museumweek.

Klik hier om je entree tickets voor het Archeon in Alphen aan den Rijn te bestellen.

Bekijk deze aanbieding
Geschikt voor: Kinderen (0-6)Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidRolstoelvriendelijkWanneer

ma 21 oktober t/m zo 5 januari 2020

Openingstijden

Iedere maandag met uitzondering van feestdagen gesloten

Dinsdag 10.00 - 16.00 uur
Woensdag 10.00 - 17.00 uur
Donderdag 10.00 - 16.00 uur
Vrijdag 10.00 - 16.00 uur
Zaterdag 10.00 - 17.00 uur
Zondag 10.00 - 17.00 uur

Prijzen

Van €21,90 voor slechts €16,42

Locatie

Archeon
Archeonlaan 1
2408 ZB Alphen aan den Rijn
Meer informatie / boeken
Het Laatste Tafeltje


Booking.com