5,05 Korting!


Vergroot je kennis over de mensheid, over cultuur en kom vooral meer te weten over wetenschap in het Museon Den Haag. Goekope entree tickets kun je nu via DagjeuitPagina.nl bestellen met wel 30% korting. Je bestelt al een toegangskaartje via deze website voor slechts 11,95 in plaats van 17,00 aan de kassa ter plaatse. Dat scheelt je dus al gauw 5,05 per entree ticket.

Klik ook hier om je entree tickets voor het Museon Den Haag te bestellen.

Museon Den Haag:

Voor een bijzonder educatieve en leerzaam dagje uit voor de hele familie, schoolklas of gezllig feestje kom je naar het Museon Den Haag. Daar worden erg leuke en interessante evenementen maar ook tijdelijke en vaste toonstellingen gehouden. Kom maar eens langs en duik ook in de wereld van de wetenschap. Ervaar zelf maar eens de veelzijdigheid van de wetenschap en hoe populair die kan zijn voor een groot publiek. Bovendien is het een interaktief museum. Je kun er bijvoorbeeld aan leuke speurtocht door het museum meedoen. Zien we jou binnenkort ook in het Museon Den Haag?

Interaktief bezig zijn in het Museon Omniversum

 

Actuele (tijdelijke) tentoonstellingen:

In One Planet worden vaak tijdelijke tentoonstellingen georganiseerd. Onder andere kun je dit jaar (2024) de volgende exposities en voorstellingen zien:
 • Serengeti; Beleef het unieke leven op de Serengeti!
 • Jerusalem neemt je mee op een inspirerende reis naar een van de oudste steden ter wereld.
 • Secrets of the sea; Klaar voor een ontdekkingstocht onderwater? Duik mee!
 • Antarctica is een mysterieus continent. Op 13 en 27 februari 2024.
 • D Day, Nomandië 1944 op 14 en 29 februari en 8 maart 2024.
 • Dark side of the moon; als eerbetoon aan het 50 jarig jubileum van het gelijknamige album van de legendarische band Pink Floyd.
 • Get grote onderwateravontuur van Barney en Beenie (animatie).
 • Op 12 februari Vulcanoes-the Fires of Creation.
 • Our last great wilderness speelt zich af in Alaska.
 • Wild Canada kun je bewonderen op 16 februari, 7 en 11 maart 2024.
 • Van 10 tot en met 14 maart 2024 kun je Panda’s, the journey home bekijken.
 • Op 11 januari en 29 februari 2024 de documentaire over de in 1914 vertrokken Sir Ernest Shackleton. Hij probeerde om met 27 man om te voet het bevroren continent Antarctica over te steken. Zijn schip kwam vast te zitten in het ijs.
 • Tussen 8 en 25 februari Mars Express.
 • Absoluut aanbevolen wordt de bekroonde grootbeeldfilm “Jane Goodall: Reasons for Hope” Beleef het vanaf 8 februari 2024!
 • Vanaf 22 februari kun je de documentaire volgen over een poolvossenpaar dat wordt gescheiden wanneer het mannetje vast komt te zitten op een stuk losgeraakt ijs.
 • Vanaf 29 februari Songs of Earth over ijsblauwe gletsjers, klaterende watervallen en knisperend groene loofbomen , die het geluid van de aarde vormen.
 • Puccini’s Madama Butterfly kun je via een live stream zien op 26 maart.
 • Een andere live stream is het wereldbekende Zwanenmeer van The Royal Ballet op 26 maart.
 • Op 1 mei kun je Carmen van The Royal Opera bekijken via een live stream.
 • En op 11 juni 2024 Andrea Chenier van The Royal Opera ook via een live stream.
Populaire wetenschap in het Museon

Over Museon:

Het bijzondere van het Museon in Den Haag is te danken aan de unieke combinatie van mens- en natuurwetenschappen onder één dak. Het populair-wetenschappelijke museum bezit uitgebreide collecties op het gebied van geologie, biologie, geschiedenis, archeologie, natuurkunde, techniek en volkenkunde. Het museum bestaat al meer dan 100 jaar. Het is ooit opgericht als “Museum ten bate van het Onderwijs”. De totale collectie telt inmiddels al zo’n 260.000 objecten.Doe mee aan de speurtocht door het Museon Den Haag

 

Museon Interaktief Museum:

In de interactieve omgeving van het museum leer je van alles door te lezen en te luisteren. Maar juist vooral door veel dingen zelf te doen. De boodschap van Museon is niet voor niets om “bezoekers te inspireren de wereld te ontdekken. Maar ook om zichzelf te ontwikkelen en de bezoeker vooral te motiveren om de aarde met respect te behandelen en te verbeteren.” Je vindt het Museon in de wijk Zorgvliet, tussen het Gemeentemuseum en het Omniversum in.

One Planet Expo:

In One Planet Expo leer je alles over de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. De VN willen deze doelen vóór 2030 bereiken om van de aarde een betere plek te maken. Met games, museale objecten, beeld en tekst doe je veel kennis op over de verschillende doelen. Beantwoord prikkelende vragen en ontdek welk type wereldburger jij bent.

One Planet NOW:

In het dynamische One Planet NOW! maak je kennis met slimme oplossingen voor een duurzame toekomst. Zoals hoopgevende innovaties waardoor de wereld eerlijker wordt en leefbaar blijft. One Planet NOW! bestaat uit verschillende zones zoals Het Beweegplein, de Bouwplaats en het Future Food Lab. Ontwerpers, onderzoekers en ondernemers tonen hier hun creatieve initiatieven op thema’s die ons dagelijks bezighouden. Denk bijvoorbeeld aan verantwoord shoppen, planet-proof koken en bio-based bouwen.

Klik ook hier om je entree tickets voor het Museon Den Haag te bestellen.

Stedentrip Den Haag:

Een bezoek aan het Museon Den Haag is prima te combineren met een stedentrip Den Haag. Want Den Haag heeft nog veel meer leuke uitjes te bieden. Nog leuker is om je stedentrip te combineren met een gezellige en romantische hotelovernachting. Dan plak je er dus gewoon een dagje extra bij aan. Klik hier om je hotelovernachting Den Haag te boeken.
 

Bekijk deze aanbieding
Geschikt voor: Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidRolstoelvriendelijkWanneer

wo 15 mei t/m wo 31 december 2025

Openingstijden

Museon-Omniversum
Maandag ot en met zondag 9.30 - 17.00 uur
De laatste film begint op maandag en dinsdag om 16.00 uur en woensdag tot en met zondag om 17.00 uur

Dome avondprogramma
Donderdag en zondag 18.00 - 20.00 uur
Vrijdag en zaterdag 18.00 - 21.00 uur

Tijdens officiële schoolvakanties (regio midden)
Museon-Omniversum
Maandag tot en met zondag 9.30 - 17.00 uur
De laatste film begint om 17.00 uur

Dome avondprogramma
Maandag tot en met zondag 18.00 - 21.00uur

Prijs

Museon-Omniversum, inclusief 1 grootbeeldfilm vanaf 12 jaar oud van 17,00 voor slechts 11,95
Museon-Omniversum, inclusief 1 grootbeeldfilm van 4 tot en met 11 jaar van 14,00 voor maar 9,50
Kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis mits ze op schoot zitten.

Locatie

Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag
Meer informatie / boeken


Droomvakantie Toscane 336x280


Booking.com