13% Korting!


Waan je in de wereld van sterke ridders te paard, schone jonkvrouwen, addergebroed, burgers en buitenlui. Breng ook eens een bezoek aan deze unieke historische plek, het Muiderslot. Goedkope entree tickets kun je nu via DagjeuitPagina.nl bestellen voor 13,50 (volwassenen) en 8,00 (kinderen van 4 tot en met 11 jaar).

Klik ook hier om je entree tickets voor het Muiderslot te bestellen.

https://www.youtube.com/watch?v=hjj9QlRlz4g

Het Muiderslot:

Het Muiderslot is het best bewaarde middeleeuwse kasteel van Nederland. Dit slot bied je een heerlijke volledige dag vol bezienswaardigheden, wetenswaardigheden en bovendien educatief plezier. Voor alle leeftijdscategorieen is er wel wat te doen. Van jong tot oud, van groepen tot individueel bezoek. Ook aan de inwendige mens is gedacht. Kom bijvoorbeeld eens wat eten of wat drinken op het Slotplein of in het sfeervolle museumcafe, de Taveerne. Of kom gezellig picknicken en geniet van het prachtige uitzicht over de rivier de Vecht en het IJmeer.Muiderslot

Het hele jaar door worden er activiteiten, tentoonstellingen en concerten georganiseerd. Van een midzomeravond picknick tot en met een kerst concert. Van een middeleeuws kampement met Pinksteren tot en met de voorstelling Macbeth van Shakespeare.

Collecties van het Muiderslot:

Wist je dat het Muiderslot al sinds 1878 een Rijksmuseum is? Het slot herbergt diverse collecties beeldhouwwerken, schilderijen, wapens en wapentuig, boeken documenten en memorabilia, meubels en huisraad en een behoorlijk aantal topstukken. Kom ze maar eens gauw bekijken!

Diverse Routes in het Muiderslot:

Diverse routes zijn er te volgen in het slot. Zo is er de Torenroute met een speurtocht voor kinderen, de Ridderroute wat gaat over de ridders en jonkvrouwen en er is bovendien een route wat in het teken staat van de Gouden Eeuw. De Valkenier geeft roofvogel shows in het Muiderslot

Valkenier:

Bekijk ook eens de verrichtingen van de valkenier in de tent op het kanonbastion. De valkenier is niet alle dagen aanwezig. In het winterseizoen is de valkenier alleen op afspraak voor bijvoorbeeld gezelschappen en grotere groepen.

In de zomerperiode is de valkenier er:

  • Iedere zaterdag en zondag van 12.30 – 16.30 uur.
  • Dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 – 16.00 uur
  • In de maanden juli en augustus is hij er van dinsdag tot en met vrijdag vanaf 11.00 uur.

Let op! In verband met de Coronamaatregelen kunnen er andere tijdstippen gehanteerd worden en of een andere aanbod van de evenementen. Check daarom eerst de website.

Maak ook eens en wandeling door de unieke historische tuinen. Naast de Warmoeshof, waar groenten van vroeger gekweekt worden, is er ook een Kruidhof, met geneeskrachtige kruiden, keuken kruiden en andere kruiden. Ook vind je beelden van bekende kunstenaars in de tuin.

Klik ook hier om je entree tickets voor het Muiderslot te bestellen.

Waar anderen naar keken:

Andere bezoekers van deze website keken onder naar of waren geïnteresserd in het Archeon in Alphen aan den Rijn, Piratenpark Het Arsenaal in Vlissingen en Museum Batavialand in Lelystad.

Bekijk deze aanbieding
Geschikt voor: Kinderen (0-6)Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidWanneer

wo 9 juni t/m wo 8 september 2021

Openingstijden

Op 1 juni 2020 van 12.00 - 17.00 uur

In de zomermaanden 1 april - 31 oktober
Maandag tot en met zondag 10.00 - 17.00 uur

In de wintermaanden 1 november - 31 maart:
Dinsdag tot en met zondag 10.00 - 17.00 uur

Let op! In verband met de Coronamaatregelen kunnen er afwijkende openingstijden gehanteerd worden.
Check daarom altijd de website.
Tijdens schoolvakanties ook op maandag geopend.


Prijs

13,50
Van 15,50 voor slechts 13,50
Kinderen van 4 tot en met 11 jaar van 9,00 voor 8,00
Kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis

Locatie

Muiderslot
Herengracht 1
1398 AA Muiden

Contact

0294-256262
Meer informatie / boeken


Booking.com