21e OPEN WEEKEND
STRUISVOGELBOERDERIJ MONNIKENWERVE

Tijdens het Pinksterweekend, 19, 20 en 21 mei 2018 organiseert Struisvogelboerderij Monnikenwerve aan de Hogeweg te Sluis voor de 20e keer haar jaarlijkse Open Weekend. Tijdens deze jubileumeditie zijn de deuren geopend van 10.00 tot 18.00 uur, toegang en rondleidingen zijn zoals gebruikelijk tijdens dit feestelijke weekend gratis. In 1998 werd dit weekend voor het eerst georganiseerd, maar er is in al die jaren veel veranderd op Monnikenwerve. Toch was de eerste editie een belangrijk moment in de opbouwfase van het bedrijf. De belangstelling was overweldigend met als gevolg dat het de aanzet werd tot een heuse traditie. De afgelopen jaren wisten er steeds enkele duizenden bezoekers de weg naar Monnikenwerve te vinden met Pinksteren, de verwachtingen voor de editie van 2018 zijn dan ook hoog gespannen. Voor veel bezoekers is het Pinksterbezoek aan de Struisvogels een vast punt op de jaarkalender geworden, voor anderen juist de gelegenheid om juist voor het eerst kennis te maken met de loopvogels. Met Pinksteren horen we heel vaak: “Ik had al zo vaak eens langs willen komen, maar het kwam er nooit van, nooit geweten dat er in Zeeuws Vlaanderen zo een bijzondere boerderij was!” aldus eigenares Susanne de Bruijckere en haar zoon Floris, “Na het eerste bezoek zien we die mensen vaak in het hoogseizoen terug met de rest van de familie of bijvoorbeeld met een bedrijfsuitje”.

Er is dan ook heel wat te beleven op Monnikenwerve, vanzelfsprekend zijn er de Struisvogels, inmiddels ongeveer 180 stuks. Van kleine kuikens tot de immense broeddieren, alles is van dichtbij te bekijken. Tijdens de rondleidingen die ieder uur worden gehouden (indien nodig vaker) komt de bezoeker alles te weten over deze van oorsprong Afrikaanse loopvogel. Wat eten ze, hoe oud kunnen ze worden, hoe hard kunnen ze lopen, wanneer steken ze hun kop in het zand, maken ze geluid etc. In de gezellige tearoom met uitzicht over de weilanden kan men onder het genot van een drankje alle vogels nog eens grondig observeren, bij goed weer is er vanzelfsprekend ook een terras. Maar ook als de zon het laat afweten is er niets aan de hand, de bezoeker kan alle vogels ook vanuit de schuren bekijken, dus zelfs bij regenachtig weer is Monnikenwerve prima te bezoeken.

Zoon Floris die inmiddels samen me zijn moeder de boerderij “runt” heeft ook voor nieuwe impulsen gezorgd. Er is een eigen broeierij gebouwd met grote broedmachines, als alles volgens plan verloopt komen er tijdens het Open Weekend struisvogelkuikentjes uit het ei, de bezoekers kunnen dit dan “live” zien wat natuurlijk erg speciaal is! Ook steeds meer van het voedsel zoals maïs, luzerne, tarwe en aardappelen die de dieren krijgen wordt op het eigen land verbouwd.

De winkel heeft een facelift ondergaan en is nu geheel in Afrikaanse stijl. Je kunt er diverse struisvogelproducten zien en kopen. Zo zijn er de prachtig glimmende eieren die uitstekend als decoratie dienen. Van de eieren wordt er tevens een overheerlijke likeur bereid (een soort advocaat), die natuurlijk verkrijgbaar en te proeven is. Ook is er traditiegetrouw de inmiddels bekende struisvogelcake voor bij de koffie. Eén struisvogelei is genoeg om 7 of 8 cakes mee te bakken, het ei heeft namelijk de inhoud van ongeveer 25 kippeneieren! Het hoofdproduct van de struisvogel is het lekkere en cholesterolarme Struisvogelvlees. Tijdens dit weekend is het vers verkrijgbaar. De veren worden verwerkt in o.a. plumeaus en het vet van de struisvogel wordt verwerkt tot cosmeticaproducten, zoals struisbalsem en huidlotion. Daarnaast heeft het eigen huismerk struisvogellederwaren “F.Lorinz” in enkele jaren een behoorlijke bekendheid gekregen.

Struisvogelboerderij Monnikenwerve is natuurlijk ook op internet en op facebook te bezoeken. Surf naar: www.destruisvogel.nl of naar www.facebook.com/StruisvogelboerderijMonnikenwerve voor een voorproefje op deze Pinksterdagen. Er is voldoende parkeergelegenheid en het bedrijf is prima te bezoeken voor mindervaliden. Honden zijn toegelaten, mits aangelijnd. U vindt Struisvogelboerderij Monnikenwerve op het volgende adres:

Struisvogelboerderij Monnikenwerve
Hogeweg 1
4524 KG Sluis (tussen Sluis en Aardenburg richting Heille)
Tel. +31 (0)117-492131
www.destruisvogel.nl
info@destruisvogel.nl
WANNEER:
19, 20 en 21 mei2018 van 10.00-18.00 uur.

Geschikt voor: Kinderen (0-6)Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidRolstoelvriendelijkHonden toegestaanWanneer

za 19 t/m ma 21 mei 2018

Openingstijden

Geopend van 10u00 tot 18u00

Prijzen

Gratis toegankelijk en gratis rondleidingen. Dit geldt alleen tijdens deze drie dagen!

Locatie

Struisvogelboerderij Monnikenwerve
Hogeweg, 1
4524KG Sluis - Zeeland


Booking.com
Het Laatste Tafeltje