Overweeg eens een Dagje Dierentuin! De beestachtig leukste, interessantste en veelzijdigste dierentuinen van Nederland, België en Duitsland, speciaal voor jou geselecteerd door DagjeuitPagina.nl. En voor de prijs van de entree tickets geldt dat we meestal een leuke aanbieding met korting voor je hebben gevonden.

Dagje Dierentuin:

Goed idee! Een dagje naar de dierentuin kan heel leuk en leerzaam zijn. Hier zijn een paar tips om het meeste uit je dagje dierentuin te halen:

 • Plan van tevoren welke dieren je graag wilt zien en waar ze zich bevinden in de dierentuin. Dit kan je helpen om je tijd efficiënt te gebruiken en ervoor te zorgen dat je alles ziet wat je wilt zien.
 • Neem comfortabele schoenen en kleding mee, aangezien je waarschijnlijk veel zult lopen.
 • Neem voldoende water en snacks mee om jezelf gehydrateerd en gevoed te houden gedurende de dag.
 • Maak gebruik van de educatieve programma’s en activiteiten die de dierentuin aanbiedt, zoals voederpresentaties en dierenshows.
 • Respecteer de dieren en hun omgeving, en volg de instructies van het dierentuinderspersoneel op.
 • Vergeet natuurlijk niet om foto’s te maken van de dieren die je ziet, maar wees wel voorzichtig en respectvol bij het benaderen van de dieren.

Geniet van de ervaring en heb plezier!

Dagje Dierentuin, Artis Amsterdam

Soorten dierentuin:

Er zijn verschillende soorten dierentuinen, waaronder de Traditionele dierentuinen: Deze zijn vaak het meest bekend en omvatten een brede selectie van dieren uit verschillende delen van de wereld. Daarnaast heb je Safari-parken: In deze parken kun je vaak met je eigen auto of in een safariwagen door het park rijden om wilde dieren in hun natuurlijke omgeving te zien. Een bijzonder leuk safaripark zijn bijvoorbeeld Burgers Zoo in Arnhem en het Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Een andere soort dierentuin zijn de zogenaamde aquariums: Dit zijn dierentuinen die zich vooral richten op onderwaterleven, zoals vissen, haaien en koralen. Ook heb je speciale vogelparken: Deze dierentuinen concentreren zich op het houden van vogels, zoals exotische papegaaien en roofvogels. Ook heb je zogenaamde Insectariums: Dit zijn dierentuinen die zich concentreren op insecten, zoals vlinders, kevers en bijen. Een ander specialisme onder de dierentuine zijn de reptielenhuizen: Deze dierentuinen hebben voornamelijk reptielen, zoals slangen, hagedissen en schildpadden. Verder kun je zoo-scholen bezoeken: Dit zijn educatieve dierentuinen die zijn gericht op het onderwijzen van bezoekers over dieren en hun leefgebieden. Erg belangrijk voor het welzijn voor dieren zijn de rescue-centra: Dit zijn dierentuinen die gewonde of verwaarloosde dieren opvangen en verzorgen. Zoals bijvoorbeeld het centrum voor zwakke en zieke Zeehonden Pieterburen. En dan zijn er ook nog conservation-centra: Dit zijn dierentuinen die zich richten op het behoud van bedreigde dieren. Als laatste soort zijn er de educatieve boerderijen: Dit zijn dierentuinen die zich richten op het tonen van boerderijdieren en educatieve programma’s bieden over landbouw en voeding. Wist je trouwens dat Diergaarde Blijdorp in Rotterdam één van de oudste dierentuin van Europa is?

Dagje Dierentuin, Diergaarde Blijdorp in Rotterdam

Zeeaquarium:

Een dagje naar het zeeaquarium kan een fantastische manier zijn om de onderwaterwereld te verkennen en meer te leren over zeedieren. Hier zijn enkele tips om het meeste uit je dagje zeeaquarium te halen:

 • Begin bij de informatiebalie en haal een plattegrond van het zeeaquarium. Plan welke tentoonstellingen je graag wilt bezoeken en maak een schema om ervoor te zorgen dat je alles ziet wat je wilt zien.
 • Neem hier ook comfortabele schoenen en kleding mee, aangezien je waarschijnlijk veel zult lopen en misschien nat kunt worden bij sommige tentoonstellingen.
 • Neem een camera mee om de prachtige zeedieren vast te leggen, maar zorg ervoor dat je de flitser uitschakelt om de dieren niet te storen.
 • Maak gebruik van de educatieve programma’s en activiteiten die het zeeaquarium aanbiedt, zoals voederpresentaties, educatieve shows en interactieve displays.
 • Zorg dat je op de hoogte bent van de richtlijnen en regels van het zeeaquarium, en respecteer de dieren en hun omgeving.
 • Geniet van de ervaring en leer meer over de zeedieren en hun leefomgeving. Het kan een leerzame en fascinerende ervaring zijn voor zowel volwassenen als kinderen.
 • Overweeg om lid te worden van het zeeaquarium, zodat je het hele jaar door toegang hebt tot de tentoonstellingen en activiteiten en kunt profiteren van andere voordelen, zoals kortingen op cadeauwinkels en restaurants.

Dagje Dierentuin, plan dagje Safaripark:

Een dagje safaripark is een geweldige manier om wilde dieren van dichtbij te zien en te leren over hun leefomgeving en gedrag. Hier zijn een paar tips om het meeste uit je dagje safaripark te halen:

 • Plan je bezoek: Bekijk de openingstijden van het park en kies een dag uit waarop het waarschijnlijk rustiger is. Het kan ook de moeite waard zijn om van tevoren te controleren welke dieren er te zien zijn en wanneer er voedertijden of speciale evenementen plaatsvinden.
 • Neem geschikte kleding mee: Afhankelijk van het weer en het seizoen kan het handig zijn om laagjes kleding te dragen die je makkelijk aan of uit kunt trekken. Daarnaast is het belangrijk om comfortabele schoenen te dragen, aangezien je waarschijnlijk veel zult lopen.
 • Neem verrekijker en/of camera mee: Een verrekijker kan je helpen om de dieren van dichtbij te bekijken en een camera kan helpen om mooie foto’s te maken om later te delen of als herinnering.
 • Respecteer de dieren: Houd afstand van de dieren en maak geen lawaai om ze niet te verstoren. Voer de dieren niet en laat geen afval achter.
 • Maak gebruik van de parkvoorzieningen: Het safaripark kan groot zijn, dus het kan handig zijn om gebruik te maken van de parkvoorzieningen, zoals de plattegrond of de shuttlebus.
 • Neem pauzes: Het kan vermoeiend zijn om de hele dag door het park te lopen, dus neem pauzes om even uit te rusten en te ontspannen. Er zijn vaak rustplaatsen en eetgelegenheden beschikbaar in het park.
 • Leer iets nieuws: Het safaripark kan een geweldige gelegenheid zijn om iets nieuws te leren over de dieren en hun leefomgeving. Maak gebruik van informatieborden en educatieve programma’s om meer te weten te komen over de dieren.

Met deze tips kun je hopelijk een geweldige dag hebben in het safaripark!