(Reis)Verzekering en annuleren

Het annuleren van je vakantie wegens het Coronavirus wordt vaak niet vergoed. Lees hieronder meer over het Coronavirus en reizen:

Mensen die hun geplande vakantie annuleren vanwege het Coronavirus, hebben grote kans bot te vangen bij hun annuleringsverzekering. In de meeste gevallen is het virus namelijk geen geldige reden om te annuleren, ook niet wanneer er een negatief reisadvies geldt. Geboekte vakanties via reisorganisaties kunnen in sommige gevallen worden omgeboekt naar een andere datum of bestemming. Mensen die toch op vakantie gaan naar een gebied waarvoor een negatief reisadvies geldt, zijn hier niet verzekerd voor schade veroorzaakt door het Coronavirus; deze schade kan namelijk niet als onvoorzien worden bestempeld. Ziekte voor vertrek, al dan niet door toedoen van het Coronavirus, wordt wel gezien als een onvoorziene omstandigheid en is daarom een geldige reden om de vakantie te annuleren. Dit meldt online consumentenadviseur Pricewise.

Coronavirus en Reizen

Coronavirus en Reizen; Langer blijven of eerder weg:

Wanneer reizigers vastzitten op hun bestemming, niet mogen vertrekken en dus extra verblijfkosten maken, worden deze kosten gedekt door de reisverzekering. Ook wanneer het reisadvies voor het gebied verandert tijdens de vakantie. Wanneer men uit eigen beweging eerder wil vertrekken vanaf de vakantiebestemming vanwege het Coronavirus, bieden zowel de reis- als annuleringsverzekering waarschijnlijk geen vergoeding aan. Besmettingsgevaar is namelijk niet gedekt. “We krijgen veel vragen binnen op de klantenservice over het Coronavirus,” zegt Hans de Kok, directeur Pricewise. “Met name over dekking van medische kosten en het annuleren van vakanties.

Annuleringskosten:

Het verschilt natuurlijk per type annulerings- of reisverzekering, maar over het algemeen worden annuleringskosten vanwege het Coronavirus niet vergoed. Bij een allrisk verzekering worden de kosten vaak wel vergoed. Maar vanwege de relatief hoge premies hiervoor wordt deze amper afgesloten. Medische zorg in het buitenland, al dan niet door het virus, wordt vergoed vanuit de zorgverzekering tot het Nederlandse tarief.”

Coronavirus en Reizen

Coronavirus en Reizen; Medische kosten:

De zorgverzekering vergoedt medische kosten in het buitenland tot het in Nederland geldende tarief. De eventuele overige kosten die de zorgverzekering niet vergoedt, kunnen worden opgevangen door een aanvullende zorgverzekering. Of een reisverzekering met een dekking voor medische kosten; dit verschilt per geval. Uit onderzoek van Pricewise (door Panel Inzicht, N=1.000) bleek dat 30% van de Nederlanders een aanvullende zorgverzekering heeft voor medische hulp in het buitenland.

Bron: Pricewise annuleren vakantie corona vaak niet vergoed

Waar anderen naar keken:

Andere bezoekers van DagjeuitPagina.nl keken ook naar of waren onder andere geïnteresseerd in Duurzame Accomodaties, 5 x Milieuvriendelijke Uitjes en Dagjeuit ga goed voorbereid op pad.

Geschikt voor: Kinderen (0-6)Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueelWanneer

wo 18 maart t/m do 31 december 2020


Speelgoed met korting


Booking.com