Ook tijdens een gezellig dagje uit is het belangrijk om bezig te zijn met het milieu. Je leeft immers niet voor niets elke dag duurzaam en bewust – als je dat (al) doet. In dit artikel vind je daarom de vijf meest milieuvriendelijke uitjes! Naast dat de uitjes milieuvriendelijk zijn, zijn ze natuurlijk ook leuk om te ondernemen met zowel je gezin als vrienden.

Dagje kanoën in Giethoorn

Giethoorn wordt ook wel het Venetië van Nederland genoemd. Dit gezellige dorpje moet je dan ook vanaf het water ontdekken. Om je tripje milieubewust, actief en extra leuk te maken doe je dit echter niet met een milieubelastende rondvaartboot, maar met een kano. Na het kanoën word je uiteraard getrakteerd op een welverdiend kopje koffie met gebak, en kun je nog even gaan wandelen of fietsen in de prachtige omgeving.

Boswandeling Utrechtse Heuvelrug

Tijdens een wandeling over de prachtige Utrechtse Heuvelrug zul jij beseffen hoe belangrijk het is om goed voor de natuur te zorgen. Zoveel moois mag immers toch niet verloren gaan? Ga dan ook voor dit heerlijke uitje in de natuur, dat wordt gecombineerd met een picknick. Wil je je tijdens de boswandeling extra nuttig maken? Neem dan het zwerfafval dat je onderweg tegenkomt mee.

Workshop: maak een jurk in één dag

Tijdens deze leuke workshop leren zowel beginners als gevorderden binnen één dag een mooie jurk te maken. Ideaal als jij graag stoffen wilt recyclen, of je oude kleding in een nieuw jasje wilt steken. Naast dat deze workshop leerzaam en gezellig is, zal je er ook veel aan hebben als je graag je eigen kleding wilt leren maken. Door kleding te recyclen bespaar je immers niet alleen geld, het is ook nog eens een stuk beter voor het milieu.

Tweedehands Boekenmarkt Zuidlaren

Ben jij dol op lezen én het hergebruiken van spullen? Kom dan snuffelen op de Tweedehands Boekenmarkt in Zuidlaren. Naast dat je boeken tweedehands kopen natuurlijk duurzaam is, is het ook nog eens de perfecte manier om ware schatten te ontdekken en een stuk minder aan boeken uit te geven.

Klimpark Zips & Ropes Ewijk

Zijn jouw gezinsleden dol op attractieparken maar maak jij liever een milieuvriendelijke wandeling door de natuur? Kies dan voor de gulden middenweg. Het Klimpark Zips & Ropes is de ideale manier om sportief buiten bezig te zijn én een flinke adrenalinestoot te verkrijgen zonder het milieu te belasten. Op adem komen kunnen jullie bovendien achteraf doen tijdens een ontspannen wandeling of picknick in het bos.

Extra tips voor een milieuvriendelijk uitje

Een uitje wordt nog milieuvriendelijker als je er heen reist met de fiets, lopend of met het openbaar vervoer. Daarnaast kun je je eigen eten en drinken meenemen van huis in recyclebare verpakkingen. Vergeet bovendien niet thuis om de verwarming uit te draaien en de lampen en andere elektrische apparaten uit te doen. Tot slot is energie vergelijken altijd verstandig als jij er zeker van wilt zijn dat jij de laagste prijs betaalt voor de groene en duurzame energie die je afneemt.