14,00 Korting!


Is dat geen leuke combinatie? Een bezoek brengen aan het bekende Drents Museum in Assen, inclusief een overheerlijk lunchplank bij LIFF. En daarbij ook nog een kopje koffie of thee. Dat is Genieten! En absoluut een heerlijk dagje uit in Assen, de hoofdstad van Drenthe. Via DagjeuitPagina.nl kun je nu bijzonder voordelig een voucher bestellen voor dit super gave arrangement met een korting van wel 42%. Je bestelt al een voucher voor dit arrangement via deze website voor slechts 18,95 in plaats van 32,95 aan de kassa ter plaatse. Dat scheelt je dus al gauw 14,00 per voucher. Dat is een hele dag uit voor absoluut weinig geld.

Klik hier om je voucher voor het arrangement Drents Museum plus een Lunchplank van LIFF te bestellen.

Het Drents Museum:

et Drents Museum bevindt zich in het oudste gedeelte van Assen, vlakbij een prachtig overblijfsel van het oude Assen, de kloosterstraat. Het museum organiseert vaak spraakmakende en schitterende exposities. Zo zijn er exposities geweest over de Dode Zee rollen, Georgisch goud, De berg Ararat, de Maya’s, Iran de Bakermat van de Beschaving enz. Eigenlijk teveel om op te noemen. Maar daarnaast ook een bezoek meer dan waard.

De collectie van het museum is inmiddels uitgegroeid tot ruim 90.000 voorwerpen. En geldt binnen de Nederlandse museumwereld als één van de grootste. In omvang en kwaliteit is de collectie Archeologie absoluut één van de belangrijkste in Noordwest-Europa.

Drents Museum

Wat kun je verwachten van dit Dagje Assen:

Compleet en relaxed genieten van een compleet dagje uit in Assen doe je met deze deal. Je wordt namelijk in LIFF Restaurant en Grandcafé ontvangen met een kop koffie of thee. Hierna geniet je van een bezoek aan Drents Museum. En daarna genieten van een lunchplank, waarbij je de keuze hebt uit vlees, vis of vegetarisch. 

Lunchplank keuze:

Je kunt kiezen uit de volgende 3 opties:

  • Lunchplank vis: courgettesoep met zalm, garanalenkroket, tonijnsalade en gerookte zalm
  • Lunchplank vlees: mosterdsoep en spekjes, rundvleeskroket, carpaccio en gegrilde kip
  • Lunchplank vegetarisch: soep van de dag, groentekroket, hummus en geitenkaas 

Het grootste poppenhuis in het Drents Museum:

Kom ook het Grootste Poppenhuis van Nederland bekijken! Dit Poppenhuis brengt je terug naar het Drenthe in de 18de eeuw. Een tijd waarin pruiken in de mode waren en er bijvoorbeeld nog geen elektriciteit was. Communicatie ging via postduiven en etiquette voerde de boventoon. Een bezoek aan dit huis is een belevenis voor jong en oud: een historische ontmoeting met de wereld van 250 jaar geleden, die je niet snel vergeet!  

In de omgeving van het Drents Museum:

De vroege geschiedenis van de Kloosterstraat in Assen, begint al rond 1600. Toen stonden er gebouwen die eigendom waren van het Klooster. In het straatje vind je een bijzondere muur van kloostermoppen met een schitterende oude waterpomp. In 2008 zijn de panden van Kloosterstraat nummer 7 en 9 door de provincie Drenthe aangewezen als beschermd provinciaal monument. Als je toch het museum bezoekt, zou ik zeker even gaan kijken. En vergeet je fototoestel of camera niet om vast te leggen. Een leuke tip is om een meerdaags bezoek aan Drenthe te brengen. Leuke ideeën vind je op Dagje uit Drenthe.

Klik hier om je voucher voor het arrangement Drents Museum plus een Lunchplank van LIFF te bestellen.

Waar anderen naar keken:

Andere bezoekers van DagjeuitPagina.nl keken onder andere ook naar, of waren geïnteresseerd in een leuke, gezellige en romatische hotelovernachting Drenthe.

Bekijk deze aanbieding
Geschikt voor: Kinderen (0-6)Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidRolstoelvriendelijk



Wanneer

ma 19 februari t/m wo 31 december 2025

Prijs

Van 32,95 voor maar 18,95

Locatie

Drents Museum
Brink 1
9401 HS Assen
Meer informatie / boeken






Droomvakantie Toscane 336x280


Booking.com