Oorlog hoort in het museum!

Op 10 mei 1940 vallen Duitse troepen Nederland binnen. Na een paar dagen strijd geeft Nederland zich over. Er volgen vijf jaren van bezetting. Hoe gedraagt de Duitse bezetter zich en wat betekent dat voor de bevolking? Pas je je aan, werk je mee met de overheersers of kom je in verzet? En wat gebeurt er met je als je Joods bent? Kruip in de huid van één van de acht personen om te ervaren welke dilemma’s de oorlog met zich meebracht. En bezoek daarna de grote hal om de enorme hoeveelheid militair materieel te zien die nodig was om Nederland te bevrijden.

Speciale aandacht in de grote hal is er natuurlijk voor de Slag bij Overloon tijdens de Bevrijding in 1944. Het Oorlogsmuseum Overloon is dan ook tegelijk een monument voor de gevallen op dit Slagveld.

Het Oorlogsmuseum Overloon is voor alle leeftijden interessant en zelfs bij slecht weer de moeite waard. In het Museumcafé kunt u prima eten en drinken en er is ook nog een leuke winkel.

Een bezoek aan het Oorlogsmuseum Overloon zul je niet snel vergeten!

Klik hier  om je tickets voor het Oorlogsmuseum Overloon (€15,=) te boeken.

Een bezoek aan het Oorlogsmuseum Overloon is ook ideaal te combineren met een bezoek aan Zoopark Overloon. In het Zoopark wachten leeuwen, tijgers, pelikanen en een hoop andere interessante dieren op je. Kijk even op het voederschema voor de voedertijden.

Klik hier om je tickets voor het Zoopark Overloon (€13,50) te boeken.

Geschikt voor: Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidRolstoelvriendelijkHonden toegestaanOpeningstijden

Maandag t/m vrijdag 10:00-17:00 uur


Zaterdag en zondag 11:00-17:00 uur

Prijzen

Vanaf 13 jaar en ouder € 16,00
4 t/m 12 jaar € 11,00

Locatie

Oorlogsmuseum Overloon
Museumpark 1
5825 AM Overloon


Booking.com
Het Laatste Tafeltje