Hollands Glorie!


Boek hier je tickets voor een unieke cruise vanuit Rotterdam naar het prominent op de UNESCO wereld erfgoed lijst staande Kinderdijk. Een unieke parel van Nederland waar alle typisch Nederlandse facetten van water, wind en molens samenkomen in een unieke omgeving. Deze boottocht brengt je heen en weer en duurt ongeveer 4 uur.

Klik hier om je tickets voor bootexcursie naar Kinderdijk te boeken.

Nehalennia:

Stap in Rotterdam aan boord van het schip Nehalennia en laat je onbezorgd naar Kinderdijk varen. Hang lekker achterover, relax en geniet van het landschap waar ja langzaam aan voorbij vaart. De tocht duurt ongeveer 90 minuten en onderweg kun je genieten van een hapje of een drankje. De Nehalennia is overigens een

Rotterdam:

Na je vertrek vanuit het centrum van Rotterdam voert deze prachtige boottocht eerst door de havenstad zelf. Bewonder en fotografeer de prachtige bruggen en skyline van Rotterdam die wordt gevormd door moderne architectuur, gecreëerd door wereldberoemde architecten.

Kinderdijk:

Eenmaal aangekomen in Kinderdijk heb je ruim de tijd om dit authentieke plekje zelf te verkennen. Laat je van alles vertellen over de wind, windenergie, molens en waar de molens precies voor gebruikt worden. In Kinderdijk staan nog 19 windmolens. In het gebied van Kinderdijk komen 2 rivieren samen, de Noord en de Lek. De 19 windmolens van Kinderdijk staan in 2 rijen van 8 molens. De ene rij van ronde stenen molens aan de Nederwaard en de andere rij van 8 rietgedekte molens aan de Overwaard. Ook staan in hetzelfde gebied nog een zogenaamd wipmolen die een polder bemaalt en twee rietgedekte molens in de polder Nieuw Lekkerland.

Molens:

Alle molens in Kinderdijk zijn in de 18eeeuw gebouwd om het water van de polders te bemalen. De molenaar woonde zelf in de molen met zijn gezin. Niet alle molens zijn te bezichtigen. Museummolen Nederwaard is dat wel. Hier kun je zien hoe vroeger de molenaar genaamd Hoek met zijn vrouw en 13 kinderen leefde. Ook de museummolen van de polder Blokweer is te bezichtigen. In deze molen kun je zien wat het werk van een molenaar inhoudt.

Andere bezienswaardigheden:

Naast de authentieke molens kun je ook modernere van water beheersing bekijken. Na de windmolens om de polders te bemalen, fabriceerde men in de 19eeeuw gemalen om het water te beheersen. De eerste gemalen werkten op stoom. In de 20eeeuw wist men de gemalen op diesel en elektriciteit te laten werken. Ook vandaag de dag doen de gemalen hun werk, maar worden tegenwoordig computer gestuurd.

Gids:

Tijdens deze tour wordt je vergezeld door een gids die zowel Engels, Duits als Nederlands spreekt. De gids kan je van alles vertellen over Kinderdijk en haar molens, maar ook over de andere hoogtepunten die je op je reis tegenkomt.

NB: Eventuele entree kosten zijn niet inbegrepen bij de tour.

Klik hier om je tickets voor de bootexcursie naar Kinderdijk te boeken.

Bekijk deze aanbieding
Geschikt voor: Kinderen (0-6)Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidRolstoelvriendelijkWanneer

zo 31 maart t/m vr 12 juli 2019

Openingstijden

Afvaart om 12.00 uur

Prijs

Vanaf €17,50
Vanaf €17,50

Locatie

De Nehalennia
Boompjeskade 123
3011 XE Rotterdam
Meer informatie / boeken


Droomvakantie Toscane 336x280


Booking.com