Ontdek de geschiedenis van Nederland!

Op 10 juli is het precies 435 jaar geleden dat de “Vader des vaderlands”, Willem van Oranje met 3 kogels werd neergeschoten door Balthazar Gerards. De moord op Willem van Oranje was in het jaar 1584.

Kom alles te weten over de moord op de grondlegger van Nederland, Willen van Oranje. Bezoek de plek waar hij is vermoord en aanschouw zelf de kogelgaten in de muur. Boek hier je entree tickets voor het Museum Prinsenhof in Delft.

Museum Prinsenhof:

Het museum Prinsenhof toont niet alleen de geschiedenis rondom de moord op Willem van Oranje, maar is een compleet museum. In het museum kun je ook van alles te weten komen over hoe Delftse ambachtslieden probeerden met de kwaliteit van hun Delfts Blauwe aardewerk de Chinese ambachtslieden trachtten te evenaren. Verder vind je exposities over andere bekende oud inwoners van Delft, zoals de wereldberoemde schilder Johannes Vermeer, de rechtsgeleerde en schrijver Hugo de Groot, de uitvinder van de microscoop, Antoni van Leeuwenhoek en een andere bekende schilder Michiel van Mierevelt. Het gebouw is een voormalig klooster en behoort tegenwoordig tot de top-100 van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg.

Klik hier om je entree tickets voor Museum Prinsenhof in Delft te bestellen.

Willem van Oranje:

De relatie tussen Willem van Oranje en die van Museum de Prinsenhof is dat Willem van Oranje op 10 juli 1584 in dit gebouw werd doodgeschoten door Balthazar Gerards. Willem van Oranje was al in 1580 vogelvrij verklaard door de Spaanse Koning Filips II. Dit omdat Willem van Oranje de leider was van het Nederlands verzet tegen de Spanjaarden. De plek waar die dramatische gebeurtenis plaatsvond kun je bezoeken. De kogelgaten uit die tijd zijn goed zichtbaar in de muur. In die tijd was de Prinsenhof de tijdelijke residentie van Willem van Oranje.

Delfts Blauw:

In het museum wordt stilgestaan bij het wereldwijde iconische gehalte van het bekende Delfts Blauw. Hoe is het de handelaren uit vroegere tijden gelukt om het Delfts Blauw zo op de kaart te zetten dat het nog steeds wereldwijd een begrip is. Dit terwijl het lange tijd werd gezien als een soort namaak Chinees porselein. In het museum kun je prachtige Delfts Blauwe meesterwerk bewonderen.

Delftse meesters:

Bekijk ook eens hoe bekende Delftenaren een meer dan belangrijke bijdrage hebben gegeven aan de ontwikkeling van Nederland. Die vooraanstaande Delftenaren hebben een grote invloed gehad op cruciale ontwikkeling en vooruitgang in onder andere de techniek, kunst en wetenschap. Vooruitgang die van wereldwijde betekenis is geweest.

 

Tentoonstellingen:

Het museum heeft regelmatig spraakmakende en interessante tijdelijke tentoonstellingen. Tot 3 maart is de tentoonstelling: “Willem van Oranje is hier!”. Van 12 april tot en met 1 september is de tentoonstelling MOJO backstage. Delftse meesters in de muziekindustrie te zien.

Klik hier om je entree tickets voor Museum Prinsenhof in Delft te bestellen.

Bekijk deze aanbieding
Geschikt voor: Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidRolstoelvriendelijkWanneer

wo 27 februari t/m vr 23 augustus 2019

Openingstijden

11.00 - 17.00 uur

Prijzen

€12,=

Locatie

Museum Prinsenhof
Sint Agathaplein 1
2611 HR Delft
Meer informatie / boeken


Booking.com
Het Laatste Tafeltje