37% Korting!


Voor een historisch dagje uit met de hele familie bestel je nu hier je entree tickets. Via DagjeuitPagina.nl kun je nu entree tickets bestellen met wel 37% korting, van 22,95 voor slechts 14,50.

Klik ook hier om je entree tickets voor het Archeon in Alphen aan den Rijn te bestellen.

Archeon:

Kom naar het Archeon in Alphen aan den Rijn en maak in één dag een tijdreis terug naar het verleden. En bezoek zowel de Prehistorie, de Romeinse tijd en de Middeleeuwen. Zoals de film Back to the Future, maar dan in een eigentijds, Nederlands en interaktief jasje zeg maar.

De verschillende tijdperken in Archeon:

In het Archeon kun je diep de Nederlandse geschiedenis induiken en vooral leren en ervaren hoe het vroeger was. Daarvoor heeft het Archeon drie verschillende tijdzônes ingericht. Op de wijze zoals het in die desbetreffende tijd er in Nederland uitzag. Zo kun je de volgende tijdzônes bezoeken:

  • Prehistorie, kijk eens hoe de mensen uit de prehistorie, die jagers-verzamelaars genoemd worden, woonden en leefden. En van de eerste boeren voert de tijdsbalk je via de bronstijd zo naar de ijzertijd.
  • Romeinse tijd, ook wel bekend van de strip Asterix en Obelix. In het Romeinse stadje kun je authentieke Romeinse gebouwen zoals een badhuis, tempel en herberg bezoeken. In dit stadje worden allerlei specifieke Romeinse aktiviteiten georganiseerd zoals exerceren, hoe maak je een fibula, wat is een Romeinse massage en een kruidenspeurtocht.
  • Middeleeuwen, waan je in de 14e eeuw in het dorpje Gravendam. Hier kun je leren en zien hoe de ambachtslieden in die tijd, zoals de bakker, de smid en de houtbewerker, hun werk deden. Je kunt ook lekker interaktief middeleeuws aan de slag met zwaardvechten en boogschieten.

Romeins Museum:

Het Romeinse museum biedt je de kans om ook eens als een echte archeoloog onderzoek te doen naar oud aardewerk en skeletmateriaal van dieren. Kijk ook eens hoe en wat de Romeinen schreven, naar de wapens die ze gebruikten en op welke manier zij hun goederen en diensten betaalden.

Evenementen en tentoonstellingen Archeon:

In het Archeon worden regelmatig (educatieve) evenementen, tentoonstellingen en lezingen georganiseerd. Kijk maar eens of er wat voor je bij zit. Overigens kunnen in verband met de Corona maatregelen, niet alle evenementen ook daadwerkelijk georganiseerd worden. Check daarom de website.

  • Van 11 april tot en met 12 april meert de bemanning van het schip “De Jonge Kraai” aan in Archeon. Je bent welkom om in het kampement wat ze op het park opslaan te kijken.
  • Van 18 april tot en met 19 april 2020 worden er workshops gegeven die jou inzichten geven zodat je beter met bijen om leert gaan
  • Tijdens het hemelvaartsweekeind van 21 mei tot en met 24 mei 2020 komen de Vikingen langs
  • Tijdens de Pinksterdagen op 31 mei en 1 juni 2020 wordt het Riddertoernooi georganiseerd. Oftwel de Hoekse en Kabeljauwse twisten worden nog eens dunnetjes overgedaan. Wie gaan er met de buit naar huis?

Klik ook hier om je entree tickets voor het Archeon in Alphen aan den Rijn te bestellen.

NB: Deze aanbieding is niet geldig op 12 en 13 december, 1 tot en met 15 augustus en op 10, 16 en 17 oktober 2020 .

Waar anderen naar keken:

Andere bezoekers van deze website keken onder andere ook naar of waren geïnteresseerd in het Muiderslot in Muiden, Museum Batavialand in Lelystad en Piratenpark Het Arsenaal in Vlissingen.

Bekijk deze aanbieding
Geschikt voor: Kinderen (0-6)Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidRolstoelvriendelijkHonden toegestaanWanneer

zo 24 mei t/m do 31 december 2020

Openingstijden

Iedere maandag met uitzondering van feestdagen gesloten

Dinsdag 10.00 - 16.00 uur
Woensdag 10.00 - 17.00 uur
Donderdag 10.00 - 16.00 uur
Vrijdag 10.00 - 16.00 uur
Zaterdag 10.00 - 17.00 uur
Zondag 10.00 - 17.00 uur

Prijs

14,50
Van 22,95 voor slechts 14,50
Kinderen tot en met 3 jaar hebben gratis toegang

Locatie

Archeon
Archeonlaan 1
2408 ZB Alphen aan den Rijn
Meer informatie / boeken


Booking.com