Ontdek deze bijzondere stad in Ierland


De stad heeft een complexe geschiedenis en biedt bezoekers de mogelijkheid om meer te leren over de politieke en culturele ontwikkelingen in Noord-Ierland. Zorg ervoor dat je voldoende tijd uittrekt om deze diverse aspecten van de stad te ontdekken en te begrijpen. De stad is ondanks zijn geschiedenis een prachtige stad om te bezoeken.

Belfast
Belfast

Geschiedenis

De stad heeft zijn oorsprong als een kleine nederzetting in de 17e eeuw, en zijn naam komt van het Ierse “Beál Feirste”, wat “mond van de zandbank” betekent, verwijzend naar de ligging aan de monding van de rivier de Lagan.

Belfast speelde een centrale rol in het politieke conflict in Noord-Ierland dat bekendstaat als ‘The Troubles’, dat duurde van de late jaren 60 tot het Goede Vrijdag-akkoord van 1998. Gedurende deze tijd was de stad getuige van aanzienlijk geweld en spanningen tussen de nationalistische katholieke en unionistische protestantse gemeenschappen.

Na het Goede Vrijdag-akkoord van 1998 is de stad aanzienlijk veranderd. Het vredesproces heeft geleid tot een afname van het politieke geweld en een verbeterde sfeer van verzoening tussen de gemeenschappen.

Bekijk de onderstaande tips

Titanic Belfast: Begin je reis in het Titanic Quarter, waar je het Titanic Belfast museum vindt. Dit interactieve museum vertelt het verhaal van de bouw en ondergang van de RMS Titanic, die in Belfast werd gebouwd.

Het is een fascinerende duik in de maritieme geschiedenis. Het voormalige scheepswerfterrein waar de Titanic werd gebouwd, is getransformeerd tot het Titanic Quarter. Een gebied vol musea, winkels en restaurants, waaronder het indrukwekkende Titanic Belfast-museum.

Titanic Museum
Titanic Museum

Belfast City Hall: Het stadhuis is een prachtig gebouw in neoklassieke stijl en een belangrijk symbool van de stad. Je kunt het gebouw bezoeken en meer te weten komen over de geschiedenis ervan.

Crumlin Road Gaol: Deze voormalige gevangenis is nu een museum en biedt inzicht in de turbulente geschiedenis van Noord-Ierland. Je kunt een rondleiding volgen en leren over de politieke gevangenen die hier werden vastgehouden.

Murals van Belfast: De stad staat bekend om zijn politieke muurschilderingen, die vaak de conflicten en de zoektocht naar vrede in Noord-Ierland weerspiegelen. Loop door wijken zoals Falls Road en Shankill Road om deze indrukwekkende kunstwerken te zien.

Buiten de stad

Ulster Museum: Dit museum herbergt een uitgebreide collectie kunst, geschiedenis en natuurlijke geschiedenis. Het is een geweldige plek om meer te leren over de cultuur en het erfgoed van Ierland.

Belfast Castle: Geniet van een panoramisch uitzicht op de stad vanaf Belfast Castle, gelegen op Cave Hill. Het kasteel zelf is ook een prachtig gebouw en biedt een mooie omgeving om te verkennen.

Stormont Estate: Verken het terrein van het Noord-Ierse parlement, het Stormont-gebouw, en bewonder de prachtige omgeving.

Winkelen en culinair Belfast

De stad staat ook bekend om zijn bloeiende culinaire scene, met restaurants die gerechten aanbieden die geïnspireerd zijn op zowel de lokale als internationale keuken.

St. George’s Market: Breng een bezoek aan deze bruisende markt, die stamt uit de 19e eeuw, om lokale producten, kunst en ambachten te kopen.

Cathedral Quarter: Deze bruisende wijk staat bekend om zijn kunstscene, pubs en restaurants. Het is een geweldige plek om de lokale cultuur te ervaren.

Game of Thrones

De populaire televisieserie gebaseerd op de boeken van George R.R. Martin, werd gedeeltelijk gefilmd in Noord-Ierland. Veel van de meest iconische scènes uit de serie werden gefilmd in en rond Belfast en de omliggende gebieden. Hier zijn enkele belangrijke locaties die fans van de show kunnen herkennen.

Ballintoy Harbour: Deze schilderachtige haven aan de noordkust van Noord-Ierland diende als de locatie voor de IJzeren Eilanden in de show. Het is de plaats waar scènes met de Greyjoys werden gefilmd.

Tollymore Forest Park: Dit prachtige bos was de inspiratie voor de mystieke wouden van Westeros. Deze werd gebruikt voor verschillende scènes in de eerste afleveringen van de serie. 

Larrybane Quarry: Deze steengroeve aan de kust werd gebruikt voor de scène waarin Renly Baratheon’s kamp wordt opgezet.

Castle Ward: Dit historische landgoed diende als de locatie voor Winterfell, het thuisland van het Stark-huis. Fans kunnen Castle Ward bezoeken en de binnenplaats verkennen.

Reizen naar Belfast en accommodaties 

Wij bieden vele meerdaagse reizen aan. Natuurlijk kan je ook zelf naar Belfast reizen en daar je accommodaties naar keuze boeken.  Het is een oude en nieuwe stad. Met veel historisch en nieuw dingen om te zien. De omgeving is prachtig, dus neem je tijd om Belfast en omgeving te ontdekken.

Wij hebben toegangskaarten en trips, die je ter plaatse kan kopen. Je krijgt de ticket binnen een minuut in je email en je kan zo de hop on, hop off bus in, een museum bezoeken of goedkoop met het openbaar vervoer.










Droomvakantie Toscane 336x280


Booking.com