41% Korting!

Breng ook eens een bezoek het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Leer hier van alles over de geschiedenis van maritiem Nederland in de tijd van de Zuiderzee. Maar ook hoe men vroeger leefde en werkte aan en op deze zee. Entree tickets kun je bij dagjeuitpagina.nl bestellen met 41% korting van 17,00 voor slechts 9,95.

Klik hier om je entree tickets voor het Zuiderzeemuseum te bestellen.

Zuiderzeemuseum Enkhuizen:

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen bestaat feitelijk uit twee delen. Een binnen museum en een buiten museum. Het buiten museum is een dorp is waar je doorheen kunt wandelen. In dit buiten museum kun je bijvoorbeeld originele en nagebouwde gebouwen uit de 17een 18eeeuw bekijken. In die gebouwen worden ook allerlei items uit die tijd tentoon gesteld. Zoals kleding, maritieme voorwerpen en interactieve tentoonstellingen. In het buiten museum kun je ook authentieke dorpse gebouwen bekijken zoals, een windmolen, een apotheek, visserswinkel en karakteristieke huisjes. Acteurs bootsen het leven in die tijd na. Ze laten je onder andere zien hoe je paling kunt roken en visnetten moet boeten.  Ook hoe je de klederdracht van de streek uit vroegere tijden moest dragen. Het buiten museum is alleen tijdens de voorjaars- en zomermaanden geopend. Dit jaar (2020) is het buiten museum vanaf heden weer geopend.

Geschiedenis van de Zuiderzee regio:

De Zuiderzee hield in de jaren 30 van de vorige eeuw op te bestaan. En werd door de afsluiting van de Afsluitdijk met de Waddenzee omgedoopt in IJsselmeer. In het Zuiderzee Museum vind je van alles terug uit de tijd van voor die afsluiting, zoals bijvoorbeeld authentieke gerestaureerde schepen

Tentoonstellingen in het Zuiderzeemuseum:

In het Zuiderzee Museum zijn regelmatig interessante en leerzame tentoonstellingen te bekijken. Zo is er op dit moment een tentoonstelling te bewonderen genaamd “Kleren maken de Vrouw”. Dat is een expositie over wat er allemaal bij komt kijken, als je zelf je kleding moest ontwerpen en maken in de tijd van de Zuiderzee.

Wist je dat:

Wist je dat het Zuiderzee Museum al sinds 1948 bestaat? En ook dat het museum recentelijk de zilveren award heeft gekregen voor het “leukste uitje” van Noord Holland?

Escape room:

Een leuk uitstapje voor de hele familie is de escape room in het museum. Als er een overstroming dreigt kun je aan de overstroming ontkomen. Daarvoor moet je wel de juiste informatie verzamelen en de vragen en opdrachten op lossen.

Klik hier om je entree tickets voor het Zuiderzeemuseum te bestellen.

Waar anderen naar keken:

Andere bezoekers van DagjeuitPagina.nl keken onder andere ook naar of waren geïnteresseerd in het Nederlands Openlucht Museum in Arnhem, Museum Batavialand in Lelystad en het Scheepvaart Museum in Amsterdam.

Bekijk deze aanbieding
Geschikt voor: Kinderen (0-6)Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidRolstoelvriendelijkWanneer

do 25 juni t/m zo 25 oktober 2020

Openingstijden

Binnenmuseum:
Dagelijks van 10.00 - 17.00 uur

Buitenmuseum:
Is dagelijks geopend vanaf zaterdag 30 maart van 10.00 - 17.00 uur

Prijzen

Van 17,00 voor slechts 9,95

Locatie

Zuiderzee Museum
Wierdijk 12 - 22
1601 LA Enkhuizen
Meer informatie / boeken
Het Laatste Tafeltje


Booking.com