Gratis dagjes uit: Speciaal voor de mensen die niet teveel geld uit willen geven aan een gezellig dagje uit, of mensen met een smalle beurs, hebben we als DagjeuitPagina.nl een aantal leuke tips. Je hoeft niet uit de band te springen en het hoeft niet veel of geen geld te kosten om een leuke dag te hebben.

Gratis uitjes, het theepotten museum

Theepotten Museum:

In Swartbroek in Limburg staat het Theepotten Museum. In dit museum staan meer dan 2000 unieke theepotten in allerlei maten, vormen en kleuren tentoongesteld. Van de overtreffende trap van kitsch tot moderne kunst. En van excentrieke vormgeving tot grootmoeders tijd. De entree voor dit unieke museum is geheel gratis. Wel wordt een donatie wordt op prijs gesteld.

Museumdorp Orvelte:

Het Museumdorp Orvelte ligt in Drenthe, vlakbij het dorp Westerbork, wat weer in de buurt van Beilen ligt. In het Museumdorp kun je heerlijk terugkeren in de tijd. Naar de tijd dat oma nog een klein meisje was. Kom ook eens een dag heerlijk slenteren langs oude Saksische, rietgedekte boerderijen, oude ambachten, een school uit begin vorige eeuw en natuurlijk de authentieke snoepjeswinkel. Loop eens binnen bij de klompenmaker of bij de smid. Het dorp is niet alleen een museum, het wordt ook gewoon bewoond.

De entree is helemaal gratis en er zijn dagelijks demonstraties van oude ambachten. Ook worden er regelmatig leuke en interessante evenementen georganiseerd.

Futureland Maasvlakte:

Futureland op de Maasvlakte, vlakbij Rotterdam is een niet alleen een informatiecentrum. Hier kun je zien op welke unieke wijze de Maasvlakte is aangelegd. In slechts 5 jaar tijd hebben de bouwers in totaal zo’n 20 km2 uit zee gewonnen en veranderd in een havengebied met alles erop en eraan. Is dat niet een knap staaltje werk?

De toegang tot Futureland is een gratis dagje uit. Als je een tocht wilt maken met de Futureland Express moet je wel een ticket kopen. Futureland is op het hele jaar door op maandag gesloten. In de winterperiode van oktober tot en met april ook op zaterdag gesloten. Alle dagen dat het centrum geopend is, zijn ze van 10.00 – 17.00 geopend.

Meer Gratis Dagjes Uit:

Binnenkort volgen hieronder meer gratis uitjes. DagjeuitPagina.nl houdt je op de hoogte.

Waar anderen naar keken:

Andere bezoekers van DagjeuitPagina.nl keken onder andere ook naar of waren geïnteresseerd in Uitstapje in Eigen Tuin, Dagje Uit om de Hoek en Virtuele Safari in eigen Stad.


Het Laatste Tafeltje