“Rome zien en dan sterven” is een bekende spreuk. Eigenlijk klopt dat niet want het originele gezegde was eigenlijk “Napels zien en dan sterven”. Maar wat maakt het eigenlijk uit. Wie wil er nou niet naar Rome? Een van de mooiste steden ter wereld met zijn unieke historie en de vele bezienswaardigheden.

Hiervan is wellicht de bekendste het Colosseum, gebouwd door Flavische keizers. En de plaats waar vroeger de gladiators aantraden om te vechten en hun kracht te tonen. Maar werd ook gebruikt als amfitheater.

Een andere bezienswaardigheid is de Trevifontein. De grootste en bekendste fontein van Rome en is ongeveer 22 meter breed en 26 meter hoog.

En wat te denken van de beroemste trappen ter wereld; de Spaanse Trappen op het Piazza di Spagna. De Spaanse Trappen danken hun naam aan de Spaanse ambassade die daar vroeger gevestigd was.

Wandelen door het Forum Romanum. Zie, proef, en ervaar het leven uit ruim vervlogen tijden. Helaas zijn door natuurgeweld en vernielingen alleen de ruines nog over. Maar toch bijzonder om hier rond te mogen struinen. Overigens niet vergeten om tussendoor een terras te bezoeken voor een echte Italiaanse cappuccino.

Bezoek het Vaticaan met zijn rijke (wereld) geschiedenis en museums met ’s werelds bekendste schilders. En niet te vergeten de Sixtijnse Kapel met schilderingen van Michelangelo en de Sint Pieters Basiliek.

En na een dag al dit moois aanschouwd te hebben is daar natuurlijk de heerlijke Italiaanse keuken met zijn pasta’s, pizza’s en andere overheerlijke gerechten. Onderwijl nippend aan een Italiaanse wijn.

Klik op onderstaande banner om gebruik te maken van deze aanbieding:

Geschikt voor: Kinderen (0-6)Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidRolstoelvriendelijk


Stedentrips
WanneerBooking.com
Het Laatste Tafeltje