Optioneel bezoek aan Toscane!

“Rome zien en dan sterven” is een bekende spreuk. Eigenlijk klopt dat niet want het originele gezegde was eigenlijk “Napels zien en dan sterven”. Maar wat maakt het eigenlijk uit. Wie wil er nou niet naar Rome? Een van de mooiste steden ter wereld met zijn unieke historie en de vele bezienswaardigheden.

Klik hier om je vlucht en hotel naar Rome te boeken.

Hotel Verona:

Je verblijft tijdens dit arrangement in het *** Hotel Verona, op ongeveer een kwartier lopen van de bezienswaardigeheden zoals het Colosseum, het Forum Romanum en de basiliek Santa Maria Maggiore. Het treinstation Termini is eveneens vlakbij. Het rustige familiehotel beschikt over 49 kamers die allen zijn voorzien van de gebruikelijke faciliteiten. ’s Ochtends begin je je dag met een lekker ontbijt.

Wat is inclusief:

  • de vliegreis
  • handbagage
  • overnachting in hotel Verona
  • ontbijt

Het Colosseum:

Van alle bezienswaardigheden in Rome is het Colosseum wellicht het bekendste. Het is gebouwd door Flavische keizers. En de plaats waar vroeger de gladiators aantraden om te vechten en hun kracht te tonen. Maar werd ook gebruikt als amfitheater.

Trevifontein:

Een andere bezienswaardigheid is de Trevifontein. De grootste en bekendste fontein van Rome en is ongeveer 22 meter breed en 26 meter hoog.

Spaanse Trappen:

En wat te denken van de beroemste trappen ter wereld; de Spaanse Trappen op het Piazza di Spagna. De Spaanse Trappen danken hun naam aan de Spaanse ambassade die daar vroeger gevestigd was.

Forum Romanum:

Wandelen door het Forum Romanum. Zie, proef, en ervaar het leven uit ruim vervlogen tijden. Helaas zijn door natuurgeweld en vernielingen alleen de ruines nog over. Maar toch bijzonder om hier rond te mogen struinen. Overigens niet vergeten om tussendoor een terras te bezoeken voor een echte Italiaanse cappuccino.

Vaticaan:

Bezoek het Vaticaan met zijn rijke (wereld) geschiedenis en museums met ’s werelds bekendste schilders. En niet te vergeten de Sixtijnse Kapel met schilderingen van Michelangelo en de Sint Pieters Basiliek.

En na een dag al dit moois aanschouwd te hebben is daar natuurlijk de heerlijke Italiaanse keuken met zijn pasta’s, pizza’s en andere overheerlijke gerechten. Onderwijl nippend aan een Italiaanse wijn.

Toscane:

Wist je trouwens dat je vanuit Rome een uitstapje kunt maken naar het populaire Toscane? Even ontsnappen aan de hectiek van de stad. Je doet er ongeveer 2 uur over om, vanuit Tome, naar het zuiden van Toscane te rijden. En op zo’n 2,5 uur rijden ligt de prachtige plaats Siena. Deze stad ligt in de heuvelachtige Chianti-streek. Ideaal voor een uitstapje!

Insider tip: Ga overnachten in een authentieke agriturismo; een slaapplek op het platteland bij mensen thuis. Vaak heb je hier een zwembad tot je beschikking. En in veel gevallen kan je genieten van typisch Italiaanse producten die gemaakt worden op de boerderij.

Kik hier als je alleen je vliegticket naar Rome wilt boeken.

Klik hier om je huurauto te boeken.

Bekijk deze aanbieding
Geschikt voor: Kinderen (0-6)Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidRolstoelvriendelijkWanneer

do 28 maart t/m di 31 december 2019

Prijzen

Vanaf €165,=

Locatie

Hotel Verona
Via di S. Maria Maggiore, 154
00184 Rione monti, Rome
Meer informatie / boeken


Booking.com
Het Laatste Tafeltje