Berlijn is de hoofdstad en grootste stad van Duitsland. Het ligt in het noordoosten van het land, dicht bij de grens met Polen. De stad is ideaal voor jong en oud. De lange geschiedenis, maar ook de hedendaagse muziek. Een Stedentrip Berlijn wordt geweldig.

Berlijn heeft een rijke en complexe geschiedenis. Het heeft dienstgedaan als de hoofdstad van Pruisen, het Duitse Keizerrijk, de Weimarrepubliek, nazi-Duitsland, Oost-Duitsland en nu het herenigde Duitsland sinds de val van de Berlijnse Muur in 1989.

Berlijnse muur

Algemene informatie over Berlijn

Berlijn is een fascinerende stad vol geschiedenis, cultuur en bruisende energie. Als je een stedentrip naar Berlijn plant, zijn hier enkele hoogtepunten en activiteiten die je kunt overwegen. Enkele populaire attracties zijn de Brandenburger Tor, de Berlijnse Muur, de Reichstag, het Museumeiland en de Alexanderplatz.

Berlijn staat bekend om zijn levendige kunst-, cultuur- en uitgaansscène. Het biedt tal van theaters, operahuizen, galerieën, nachtclubs en festivals. De stad heeft ook een bloeiende straatkunst- en graffiti-cultuur.

Berlijn heeft een gematigd continentaal klimaat. De zomers zijn over het algemeen warm, met gemiddelde temperaturen rond de 20-25 graden Celsius, terwijl de winters koud zijn, met temperaturen vaak onder het vriespunt.

Inwoners van Berlijn

Berlijn is de op één na meest bevolkte stad in de Europese Unie, met meer dan 3,7 miljoen inwoners. Het is ook een diverse stad met een grote immigrantenpopulatie. De officiële taal is Duits. Engels wordt echter veel gesproken en begrepen, vooral in toeristische gebieden en door jongere generaties.

Vervoer

De stad heeft een uitgebreid openbaar vervoerssysteem, waaronder metro’s, trams, bussen en treinen. Het is ook een fietsvriendelijke stad, met veel fietspaden en fietsverhuur beschikbaar.

De valuta in Duitsland is de euro (EUR). Geldautomaten zijn wijdverspreid en creditcards worden over het algemeen geaccepteerd in de meeste winkels, restaurants en hotels.

Must see in Berlijn

Berlijn is een fascinerende stad vol geschiedenis, cultuur en bruisende energie. Als je een stedentrip naar Berlijn plant, zijn hier enkele hoogtepunten en activiteiten die je kunt overwegen:

Brandenburger Tor

Dit iconische monument is een symbool van Berlijn en een belangrijk historisch en cultureel monument. Het is een must-see attractie en een geweldige plek om te beginnen met het verkennen van de stad.

Brandenburg Tor Berlijn

Berlijnse Muur en East Side Gallery. Bezoek overblijfselen van de Berlijnse Muur, zoals de East Side Gallery, waar je indrukwekkende muurschilderingen kunt zien die een reflectie zijn van de geschiedenis en de veranderingen die de stad heeft doorgemaakt.

Checkpoint Charlie. Bezoek deze historische plek die vroeger een grensovergang was tussen Oost- en West-Berlijn tijdens de Koude Oorlog. Je kunt meer te weten komen over de geschiedenis en spionageactiviteiten in het bijbehorende museum.

Potsdamer Platz. Dit is een levendig plein dat symbool staat voor de wederopbouw van Berlijn na de val van de muur. Hier vind je moderne architectuur, winkels, restaurants en entertainment.

Brandenburger Tor. Dit prachtige neoklassieke gebouw is een ander belangrijk symbool van Berlijn. Het werd gebouwd in de 18e eeuw en is een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad.

Tiergarten en de Reichstag. Maak een ontspannende wandeling door het groene hart van Berlijn, de Tiergarten. Hier vind je ook de Reichstag, het Duitse parlementsgebouw. Je kunt de glazen koepel beklimmen voor een panoramisch uitzicht over de stad.

Alexanderplatz. Dit bruisende plein is een belangrijk knooppunt van openbaar vervoer en een geweldige plek om te winkelen en te genieten van de stedelijke sfeer. Het is ook de thuisbasis van de Fernsehturm, een televisietoren die een prachtig uitzicht over de stad biedt.

Charlottenburg-paleis. Breng een bezoek aan dit prachtige barokke paleis, dat diende als de zomerresidentie van koningin Sophie Charlotte. Verken de prachtige tuinen en bewonder de weelde van het paleis.

Charlottenburg-Paleis Berlijn

Musea

Museumeiland. Dit UNESCO-werelderfgoed is de thuisbasis van vijf wereldberoemde musea, waaronder het Pergamonmuseum, het Neues Museum en het Altes Museum. Verken de rijke kunst- en cultuurgeschiedenis van de stad in deze prachtige musea.\Museum für Naturkunde: Als je geïnteresseerd bent in natuurlijke geschiedenis, breng dan een bezoek aan dit museum, waar je het beroemde fossiel van een T. rex genaamd “Tristan” kunt bewonderen, evenals vele andere fascinerende tentoonstellingen.

Museum für Naturkunde. Als je geïnteresseerd bent in natuurlijke geschiedenis, breng dan een bezoek aan dit museum, waar je het beroemde fossiel van een T. rex genaamd “Tristan” kunt bewonderen, evenals vele andere fascinerende tentoonstellingen.

Winkelen in Berlijn

Berlijn is een geweldige bestemming voor winkelliefhebbers. De stad biedt een breed scala aan winkels, variërend van trendy boetieks tot grote warenhuizen. Hier zijn enkele van de beste winkelgebieden in Berlijn:

Kurfürstendamm (Ku’damm). Dit is een van de bekendste winkelstraten van Berlijn. Je vindt er grote warenhuizen zoals KaDeWe, luxe boetieks van internationale merken en populaire winkels.

Friedrichstraße. Deze straat biedt een mix van winkels, van high-end boetieks tot modewinkels. Je vindt hier ook winkelcentra zoals Quartier 206 en Galeries Lafayette.

Hackescher Markt. Deze buurt heeft een levendige sfeer en biedt een mix van boetieks, vintage winkels, kunstgalerijen en trendy concept stores. Het is ook de thuisbasis van de Hackesche Höfe, een complex van binnenplaatsen met winkels, cafés en theaters.

Boxhagener Platz. Deze buurt in de wijk Friedrichshain staat bekend om zijn populaire vlooienmarkt op zondag, waar je vintage kleding, antiek en kunst kunt vinden. Er zijn ook veel leuke boetieks en winkels in de omgeving.

Bikini Berlin. Dit conceptuele winkelcentrum in de wijk Charlottenburg combineert mode, design, lifestyle en eten. Het heeft een mix van gevestigde merken, opkomende ontwerpers en innovatieve conceptstores.

Neukölln. Deze opkomende wijk heeft een levendige winkelscène met boetieks, vintage winkels en ambachtelijke winkels. Bezoek de Schillerkiez en de Weserstraße voor een unieke winkelervaring.

Culinair

Berlijn heeft een bloeiende culinaire scene met diverse eetgelegenheden die voor elk wat wils bieden. Van traditionele Duitse gerechten tot internationale keukens en trendy eetgelegenheden, hier zijn enkele culinaire hoogtepunten en tips voor het verkennen van de culinaire kant van Berlijn:

Currywurst. Proef de iconische Berlijnse streetfoodklassieker, currywurst. Het bestaat uit gebakken worstjes bedekt met een pittige tomatensaus en kerriepoeder. Je kunt het vinden bij vele eetkraampjes in de stad.

Duits eten. Geniet van traditionele Duitse gerechten zoals schnitzel, bratwurst, eisbein (gekookt varkensvlees) en kartoffelsalat (aardappelsalade). Er zijn tal van restaurants die deze gerechten serveren, vooral in wijken zoals Charlottenburg en Kreuzberg.

Curryworst

Streetfoodmarkten. Bezoek een van de vele streetfoodmarkten in Berlijn, zoals Markthalle Neun, Street Food Thursday in Kreuzberg of Bite Club. Hier kun je smakelijke gerechten van over de hele wereld proeven, variërend van Aziatisch streetfood tot fusiongerechten.

Cafés en bakkerijen. Breng tijd door in een van de vele gezellige cafés en bakkerijen van Berlijn. Geniet van een traditioneel Duits gebakje zoals apfelstrudel of proef een heerlijke koffie in een hippe koffiebar.

Biergartens. Bezoek een van de beroemde biergartens van Berlijn, zoals Prater in Prenzlauer Berg of Cafe am Neuen See in Tiergarten. Hier kun je genieten van een verfrissend Duits biertje in een ontspannen buitenomgeving.

Michelin-sterrenrestaurants. Als je op zoek bent naar een culinaire ervaring op hoog niveau, heeft Berlijn verschillende restaurants met Michelin-sterren. Verwen jezelf met verfijnde gerechten en uitstekende service in deze gastronomische etablissementen.

Craftbier en cocktailbars. Berlijn heeft ook een levendige craftbierscene en een groeiend aantal cocktailbars. Verken de wijken Friedrichshain, Kreuzberg en Neukirchen.

Stedentrip Berlijn: hotels en reizen

Er zijn vele manieren om naar Berlijn te reizen, om daar rond te reizen en kijken en om te overnachten.

Natuurlijk kan je per auto of trein naar Berlijn reizen en daar een van vele leuke en mooie hotels boeken. Wij bieden prachtige hotels aan voor iedere portemonnee en wens.

Wij beiden ook autovakanties en vliegvakanties aan naar Berlijn.

Toegangskaarten met korting

Ben je in Berlijn, koop je toegangskaarten met korting via onderstaande links. Dat kan een dag tevoren, maar ook als je voor de deur staat. Binnen een minuut heb je toegangskaarten in de email. En goedkoper dan bij de kassa! Maak je stedentrip Berlijn af.










Droomvakantie Toscane 336x280


Booking.com