3,55 Korting!


Leer ook alles over de prehistorie en de hunebedbouwers. Breng eens een bezoek aan het Hunebedcentrum Borger. En bekijk het grootste hunebed van Nederland, wat zich eveneens in Borger bevindt. Via DagjeuitPagina.nl kun je nu super voordelig entree kaartjes bestellen met een korting van wel 20%. Een entree ticket kost je dan slechts 9,95 in plaats van 13,50 ter plekke aan de kassa. Dat scheelt je dus al gauw 3,55 per toegangs kaartje.

Klik hier om je super goedkope tickets voor het Hunebedcentrum Borger te bestellen.

Hunebedcentrum Borger:

In het Hunebedcentrum Borger keer je wel 55.000 jaar terug in de tijd. Je leert je vroegste voorouders kennen. De tijd van de hunebedbouwers. De tijd van jagers/verzamelaars. In het centrum is er een binnen- maar ook een buiten expositie. Binnen worden er onder andere educatieve films getoond, kun je vitrines met opgravingen zoals trechterbekers bekijken, diorama’s, spellen en nog veel meer. Andere bijzondere items die je beslist moet zien zijn bijvoorbeeld het huis van een hunebedbouwersfamilie, de akkers waarmee ze hun graan en andere gewassen verbouwden, de trechterbeker en de geslepen bijl. Buiten kun je heerlijk wandelen door het Oertijdpark. Daar kun je oog in oog komen te staan met de oermens!

Hunebedcentrum Borger

Grootste hunebed in het Hunebedcentrum:

Wist je dat de hunebedden ouder zijn dan de wereldberoemde piramides in Egypte en de indrukwekkende steenformatie in Stonehenge? Bekijk het grootste hunebed van Nederland eens van dichtbij. Nu kun je pas goed zien wat een bovenmenselijke prestatie het in die tijd geweest moet zijn, om deze giganten te verplaatsen en er een hunebed van te bouwen. De grootste steen weegt maar liefst 20.000 kilo! Overigens zijn deze enorme keien in de laatste ijstijd, zo’n 150.000 jaar geleden vanuit Finland naar deze omgeving geschoven.

Klik hier om je entree tickets voor het Hunebedcentrum Borger te bestellen.

Hunebedcentrum Borger

Waar anderen naar keken:

Andere bezoekers van DagjeuitPagina.nl keken onder andere ook naar, of waren ook geïnteresseerd in tips voor andere dagjes uit in Drenthe. Ook is een bezoek aan het hunebedcentrum een ideale gelegenheid om te combineren met een langer verblijf in Drenthe. Boek daarom eens een gezellige, leuke of romantische hotelovernachting in Drenthe en leer deze prachtige provincie beter kennen.

Bekijk deze aanbieding
Geschikt voor: Kinderen (0-6)Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidRolstoelvriendelijkWanneer

do 23 mei t/m wo 31 december 2025

Openingstijden

In de weekenden vanaf 11.00 uur open
doordeweeks en in de schoolvakanties vanaf 10.00 uur
op maandagen buiten de schoolvakanties gesloten.

Prijs

Van 13,50 voor slechts 9,95
Kinderen van 4 tot en met 11 jaar van 7,00 voor maar 4,95
Kinderen tot en met 3 jaar oud zijn gratis

Locatie

Hunebedcentrum Borger
Hunebedstraat 27
9531 JV Borger
Meer informatie / boeken


Droomvakantie Toscane 336x280


Booking.com