3,00 Korting!


Maak ook eens een unieke excursie door één van de grootste havens ter wereld, een rondvaart door de haven van Rotterdam. Kijk maar eens rond en bekijk met eigen ogen maar eens wat daar allemaal zo al aan bedrijvigheid plaatsvind. Vouchers kun je nu lekker goedkoop via Dagjeuitpagina.nl bestellen met een korting van wel 19%. Voor zo’n kortings voucher betaal je dan geen 15,50 ter plekke aan de kassa. Maar bestel je al voor een prijs van slechts 12,50. Dat scheelt je 3,00 per voucher.

Klik ook hier om je vouchers voor de circa 1,5 uur durende rondvaart haven Rotterdam te bestellen.

Rondvaart Haven Rotterdam

Monster ook aan op het rondvaart schip van “River Cruise Rotterdam”. Bekijk onder andere de drukte en bedrijvigheid in en rond één van de grootste havens ter wereld. Maar ook de grootste van Europa, namelijk die van Rotterdam. Onvoorstelbaar grote, hoge en brede schepen, die van overal rond de wereld gekomen zijn, drukte op de scheepswerven die je passeert, containers met een enorme verscheidenheid aan artikelen, die van en op schepen worden geladen, taxi- en loodsboten die kris kras door deze drukte zigzaggen en kranen die heen en weer en op en neer gaan. Je komt ogen en oren te kort.

Relax Rotterdam ontdekken

Rondvaart haven Rotterdam is een ontspannen manier om de stad te ontdekken, zonder het gedoe van verkeer of de drukte van de stad. Je kunt rustig achterover leunen, genieten van het uitzicht en de frisse lucht terwijl je door het water van de Maas glijdt.

Tijdens een rondvaart krijg je vaak uitgebreide uitleg en interessante verhalen over de geschiedenis en het huidige functioneren van de haven. Dit maakt het niet alleen een visueel spektakel, maar ook een leerzame ervaring voor zowel volwassenen als kinderen. Dus doe vooral een Rotterdam haven boottocht.

Rondvaart door haven van Rotterdam

Wat kun je verwachten

Deze unieke kijk op de haven activiteiten duurt circa 1,5 uur. Deze Rotterdam haven boottocht biedt je de mogelijkheid om vanaf het water niet alleen de haven bekijken, maar ook bijvoorbeeld ook andere interessante bezienswaardigheden zoals de S.S. Rotterdam, het beroemde schip wat inmiddels tot een bijzonder hotel is omgebouwd. Ook kun je vanaf het water prachtig de schitterende skyline van de stad Rotterdam bewonderen. Diverse wereldberoemde architecten hebben hun artistieke en bijzondere stempel op de skyline van Rotterdam gedrukt. Niet alleen de gebouwen zijn architectonische hoogstandjes, ook de bruggen die je passeert en waar je onder doorvaart zoals de Erasmusbrug zijn een lust voor het oog!

Waarom een rondvaart Haven Rotterdam?

Een rondvaart door de haven van Rotterdam combineert de fascinerende wereld van een van ’s werelds grootste havens met de dynamische energie en de moderne uitstraling van de stad. Het is een ervaring die je niet mag missen als je Rotterdam bezoekt, en biedt een perspectief op de stad en haar haven dat je nergens anders kunt krijgen. Of je nu een gezin met kinderen bent, een stel op zoek naar een romantische activiteit, of een groep vrienden die iets leuks wil doen, een rondvaart door de haven van Rotterdam is geschikt voor iedereen. Het biedt een veelzijdige ervaring die iedereen kan waarderen

Toegankelijkheid

Rondvaart haven Rotterdam is toegankelijk voor mindervaliden en rolstoel gangers. Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd.

Live gids Rondvaart Haven Rotterdam

Geen audiogids hoor, maar een heuse echte live gids verteld je alles over de bezienswaardigheden die je onderweg passeert. Die gids kan je alle ins en outs vertellen over de containerschepen, de overslaghavens, de geschiedenis en daarnaast het heden. De live guide is in het Nederlands, Duits en Engels. Deze Rotterdam haven boottocht is geweldig voor iedereen.

Een live gids tijdens een rondvaart door de haven van Rotterdam verrijkt de ervaring op veel manieren. Ze bieden gedetailleerde en actuele informatie, delen boeiende verhalen, passen de tour aan aan de interesses van de groep en brengen enthousiasme en passie over. Dit maakt de rondvaart niet alleen informatief, maar ook interactief en levendig.

Klik ook hier om je vouchers voor de 1,5 uur durende rondvaart door de Rotterdamse haven te bestellen.

Wat te zien tijdens Rotterdam haven boottocht

Tijdens een boottocht door de haven van Rotterdam kun je verschillende interessante dingen zien, afhankelijk van de route en het soort rondvaart. Hier zijn enkele highlights die je zou kunnen tegenkomen:

Containerschepen: Rotterdam is een van de grootste containerhavens ter wereld, dus je zult waarschijnlijk imposante containerschepen zien die beladen worden of juist vertrekken.

Petrochemische industrie: Langs de oevers van de haven zijn veel petrochemische installaties te zien, waaronder raffinaderijen en opslagfaciliteiten.

Skyline van Rotterdam: Afhankelijk van je route kun je ook genieten van de skyline van Rotterdam vanaf het water, met moderne architectuur zoals de Erasmusbrug, de Euromast en de Markthal.

Historische schepen: Soms worden ook historische schepen tentoongesteld of kun je replica’s zien die een idee geven van hoe de haven er vroeger uitzag.

Maritieme activiteiten: Je ziet mogelijk ook andere maritieme activiteiten, zoals sleepboten die schepen begeleiden of dokwerkers die containers laden en lossen.

Maasvlakte: Als je een uitgebreide tour hebt, kun je ook de Maasvlakte zien, een uitbreiding van de haven in zee, waar grote containerschepen aanmeren en waar windmolens en stranden samenkomen.

  De exacte bezienswaardigheden hangen af van de specifieke boottocht die je kiest, maar over het algemeen biedt een boottocht door de haven van Rotterdam een boeiende kijk op een van de belangrijkste maritieme centra ter wereld.

  Parkeren & Haven bereiken

  Je kunt je auto parkeren in betaalde openbare parkeergelegenheid op de Parkhaven.

  Rotterdam is uitstekend bereikbaar en heeft een goed ontwikkeld openbaar vervoersnetwerk:

  • Treinverbindingen: Rotterdam Centraal is een belangrijk knooppunt met directe verbindingen naar veel grote Europese steden.
  • Metro, tram en bus: De RET zorgt voor gemakkelijk vervoer door de stad.
  • Fietsverhuur: Fietsen is een populaire en gemakkelijke manier om de stad te verkennen.

  Stedentrip

  Deze rondvaart haven Rotterdam is uitstekend te combineren met een stedentrip of sightseeing dag Rotterdam. Nog leuker is het om bijvoorbeeld een lang weekeind of midweek de stad te gaan bezoeken. Dat kun je prima doen in combinatie met een leuke, gezellige of romantische hotelovernachting Rotterdam.

  Rotterdam is een dynamische en veelzijdige stad die perfect is voor een stedentrip. De stad biedt een unieke mix van moderne architectuur, rijke cultuur, historische bezienswaardigheden en bruisend stedelijk leven. Hier zijn enkele redenen waarom Rotterdam een geweldige keuze is voor een stedentrip.

  Rotterdam is een stad met een rijke mix van culturen. Dit komt tot uiting in de diversiteit van keukens, winkels en culturele evenementen die beschikbaar zijn. De multiculturele sfeer draagt bij aan de levendigheid en dynamiek van de stad.

  De Erasmusbrug die je kunt zoen tijdens een rondvaart haven Rotterdam

  Waar anderen naar keken:

  Andere bezoekers van DagjeuitPagina.nl keken onder andere naar of waren ook geïnteresseerd in een bezoek aan de Euromast in Rotterdam, onbeperkt pannenkoeken eten op de Pannenkoekenboot vanuit Rotterdam en Jeugd Vakantieland in Rotterdam.

  Bekijk deze aanbieding
  Geschikt voor: Kinderen (0-6)Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
  Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidRolstoelvriendelijkHonden toegestaan  Wanneer

  wo 12 juni t/m wo 31 december 2025

  Prijs

  Van 15,50 voor slechts 12,50
  Kinderen tot en met 2 jaar hebben gratis toegang.

  Locatie

  River Cruise Rotterdam
  Parkhaven 13
  3016 GM Rotterdam
  Meer informatie / boeken


  Droomvakantie Toscane 336x280


  Booking.com