Boek hier je tickets voor een zondenhonden safari trip op het schip De Eendracht in de Oosterschelde, Zeeland.

Voor de zeehonden safari monster je aan boord van het schip De Eendracht aan. Een top dagje uit om het natuurgebied De Oosterschelde in Zeeland te verkennen. De Eendracht ligt in de haven van Bruinisse. Eenmaal aan boord laten we je kennis maken met het leven in en rond de Oosterschelde. Wist je dat de naam sinds 2002 Nationaal Park Oosterschelde is? En dat dit het grootste Nationale Park van Nederland is? Het Nationale Park Oosterschelde heeft een oppervlakte van wel 350 vierkante kilometer.

De Oosterschelde is voor vele diersoorten een echte kraamkamer. Stap aan boord en geniet van een 3 uur durende tocht over de Oosterschelde en door dit prachtige en veelzijde gebied. Bekijk de mosselbanken, de vele scheepsbewegingen, diepe vaargeulen, watervogels en andere dieren.

Na een leuke tocht over het water komen we uiteindelijk terecht bij een zandbank waar zeehonden zijn. Zeehonden zijn zeer aansprekende schattige dieren, misschien wel door hun grote onschuldige ogen. En zijn zeer nieuwsgierig aangelegd. Soms komen ze wel tot een meter of vijf van de boot. Zo dichtbij heb je ze waarschijnlijk niet eerder in het wild kunnen bekijken.

Aan een hapje en drankje is ook gedacht. De Eendracht heeft een scheepsbar waar je (niet bij de prijs inbegrepen) drankjes, broodjes en snacks kunt bestellen.

Klik hier om je tickets voor de zeehonden safari te boeken.

In de Oosterschelde is de Zeelandbrug prominent aanwezig. Dit prachtig staaltje vakmanschap van weg- en waterbouw is iets meer dan vijf kilometer lang. En verbindt de eilanden Noord-Beveland met Schouwen Duiveland. De Zeelandbrug is lange tijd de langste brug van Europa geweest.

De geschiedenis van Zeeland en de Oosterschelde gaat ver terug. Archeologische vondsten bevestigen dat Zeeland al voor de komst van de Romeinen bewoond was. In de Oosterschelde zijn beelden van onder andere de godin Nehalennia zittend op een troon, in vier stukken gevonden door plaatselijke vissers. Beelden van Nehalennia zijn te bewonderen in het Rijjksmuseum van Oudheden in Leiden, het Zeeuws museum in Middelburg en het Scheepvaart museum in Amsterdam.

Mocht je het in bruikleen gestelde beeld van Nehalennia aan het Scheepvaart museum in Amsterdam willen bekijken, klik hier om je tickets (skip the line) te boeken.

Geschikt voor: Kinderen (0-6)Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidWanneer

wo 1 augustus t/m zo 2 september 2018

Prijzen

Van €22,= voor v.a. €9,99

Locatie

Sportvisserij Eendracht
Havenkade 18
4311 BA Bruinisse
Het Laatste Tafeltje


Booking.com