Altijd al eens door een echte telescoop willen kijken? Op een sterrenkijkavond zie je met eigen ogen hoe gasnevels, planeten en het maanoppervlak er van dichtbij uitzien. Elke (kinder) kijkavond staan twee grote telescopen op de hemel gericht en is er een lezing, die aansluit bij wat er op de avond aan de hemel te zien is. Maar op zo’n avond valt nog veel meer leuks te beleven, ook als de hemel bewolkt is.

De Sterrenkijkavond begint om 20.00 uur met een lezing en rondleiding. De nachtelijke sterrenhemel staat op deze avond centraal. Bij helder weer kan iedereen zelf door de telescopen de sterrenhemel bekijken. De koepels van de sterrenwacht gaan open om de sterren en planeten van dichtbij te bewonderen. Als het bewolkt is richten de kijkers zich op de skyline van Utrecht. Elke vrijdag van 20.00-21.30 uur.

Niemand vroeg naar bed! Speciaal voor kinderen zijn er tevens sterrenkijkavonden. Elke zaterdagavond kun je door de telescopen op Sonnenborgh naar de sterren kijken en is er een spannende, interactieve kinderlezing. De lezing sluit steeds aan bij wat er op een (heldere) avond door de telescoop te zien zal zijn: sterren, een planeet of de maan. In elke lezing zit een proefje en natuurlijk is er ruimte voor slimme vragen! De Kinderkijkavond start om 19.30 uur.

 

Geschikt voor: FamilieOpeningstijden

Wanneer

Elke vrijdag t/m 2 april 2017 om 20.00 uur
Elke zaterdag t/m 2 april 2017 om 19.30 uur

Prijs

Prijzen:
De sterrenkijkavond: €11.50. Voor iedereen vanaf 12 jaar.
De kinderkijkavond: Kinderen € 11.50 en begeleiders € 9,50.

Locatie

Sonnenborgh museum
Zonnenburg 2
3512 NL Utrecht

Contact

(030) 820 1420


Het Laatste Tafeltje
Droomvakantie Toscane 336x280


Booking.com