29% Korting!


Breng ook eens met de hele familie een bezoek aan het Spoorwegmuseum in Utrecht en leer van alles over de 175 jarige geschiedenis van de spoorwegen in Nederland. Via Dagjeuitpagina.nl kun je nu entree tickets bestellen met een korting van wel 29% van €17,50 voor slechts €12,50

Klik hier om je entree tickets voor het Spoorwegmuseum in Utrecht te bestellen.

Spoorwegmuseum:

In het museum vind je alle facetten van het reizen per trein in en door Nederland. Het museum bied je een uitgebreide kijk op de verschillende fases van het begin van de stoomtreinen die in Nederland hun intrede deden tot vervolgens de moderne doorontwikkelde innovatieve treinen van nu. Zo sta je op een perron in de sferen van de jaren 30 met sissende en dampende stoomlocomotieven, terwijl je het volgende ogenblik in het Techlab XL zelf op interactieve manier kunt ontdekken hoe je een trein laat rijden op stroom.

Een indrukwekkende verzameling treinen in het Spoorwegmuseum.

Tentoonstellingen:

In het Spoorwegmuseum vind je de volgende permanente tentoonstellingen:

 • Stalen Monsters gaat over de stoomlocomotief en het eigen “spoorwegmuseum” van Opa Harry.
 • In Treinen door de tijd kun je genieten van prachtige treinen uit de Nederlandse spoor geschiedenis.
 • Wegdromen over exotische treinreizen zoals de Orient Express in Droomreizen. Bovendien worden er dagelijks voorstellingen opgevoerd in het stoomtheater.
 • In De Vuurproef wordt de bezoeker meegnomen door de tijd van bijna 200 jaar spoor geschiedenis. Deze spectaculaire attractie is een ware vuurproef. Alleen voor personen van 12 jaar of ouder……….
 • Maliebaanstation is het uit 1874 daterende gebouw wat je betreedt als je het Spoorwegmuseum bezoekt.
 • In Het Modellenmagazijn vind je een indrukwekkende collectie modeltreinen. Onder andere wordt er aandacht besteedt aan de mens achter de modelbouw.
 • Het Techlab is een interactief laboratorium voor de spannende proefjes en geeft uitleg over de meest uiteenlopende vragen over treinen en de werking ervan.
 • De tentoonstelling Vorstelijk reizen is sinds 4 oktober geopend en geeft een kijkje in de wijze waarop Koninklijke personages reisden per trein.

Duidelijke uitleg voor jong en oud.

Evenementen:

 • Van 14 april tot en met 1 september 2019 is er de tentoonstelling “Tienertoer” te zien. Wie ging er vroeger in zijn/haar jeugd niet op tienertoer. Ooit door de NS gestart in 1969, is het nu 50 jaar gelden dat de Tienertour zijn intrede deed.
 • de grote kindervriend Thomas de Stoomlocomotief komt van 30 mei tot en met 2 juni op bezoek.
 • Van 29 juni tot en met 7 juli vind je in navolging op de succesvolle editie van vorig jaar de culturele beleving “Het leukste reisje van Nederland” in het Spoorwegmuseum.
 • Buiten het Spoorwegmuseum zijn er leuke, verrassende en coole activiteiten rondom de thema’s stoom, stroom en wrijving. Van 17 augustus tot en met 1 september is er een bijzonder leuk doe evenement voor kinderen.
 • Van 18 tot en met 22 oktober zijn de Chuggington doe dagen voor de allerkleinsten, ook bekend van RTL Telekids.
 • Verder is er iedere dinsdag om 11.00 uur Plusdag, met gratis instaprondleidingen langs bijzondere plekken in het museum.

Klik hier om je entree tickets voor het Spoorwegmuseum in Utrecht te bestellen.

Bekijk deze aanbieding
Geschikt voor: Kinderen (0-6)Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidRolstoelvriendelijkWanneer

do 26 december t/m ma 1 juni 2020

Openingstijden

Dinsdag tot en met zondag 10.00 - 17.00 uur

Prijs

€12,50
Van €17,50 voor maar €12,50
Kinderen tot en met 3 jaar hebben gratis toegang

Locatie

Het Spoorwegmuseum
Maliebaanstation
3581 XW Utrecht
Meer informatie / boeken


Booking.com