Ontdek de pracht van Egypte!


Als je op zoek bent naar een absolute zonzekere vakantie ligt de keuze erg voor de hand. Het hele jaar door kun je in Egypte namelijk de zon opzoeken. Naast de verzekering van een zonvakantie, is Egypte ook nog eens een veelzijdig land. Op vakantie naar Egypte met FTI reizen kun je bijvoorbeeld doen om heerlijk te luieren aan de zwembadrand en bij te komen van de drukte en verplichtingen in Nederland. Een andere optie is om met name de onderwater wereld voor de kust van Egypte te ontdekken. Hou je meer van cultuur? Egypte is de bakermat van de beschaving. Met zijn piramides, graftombes en andere rijke schatten uit het verleden “the place to be” als je geïnteresseerd bent in geschiedenis. Maar je kunt natuurlijk ook altijd een combinatie doen van heerlijk relaxen en lekker actief bezig zijn.

Op vakantie naar Egypte

Op vakantie naar Egypte voor cultuur:

Wil je zelf eens ontdekken hoe Cleopatra of bijvoorbeeld Farao Toetanchamon geleefd hebben? Niet voor niets zijn er vele televisieprogramma’s gewijd aan de rijke en lange historie van Egypte. Denk daarbij bijvoorbeeld maar aan de mysteries die er rond de piramides hangen. Of de graftombes die je kunt bezoeken. Maar ook de graftombes waar men nog steeds naar op zoek is zoals die van Nefertiti. Breng ook eens een bezoek aan de prachtige historische tempels en beelden. Zoals bijvoorbeeld het bekendste beeld van het land; De Sfinx van Gizeh. En wie weet kom je de bekendste archeoloog van Egypte nog tegen. Dat is Zahi Hawass, ook wel de Indiana Jones van Egypte genoemd.

Op vakantie naar Egypte

Op vakantie naar Egypte om te duiken:

Voor vele duikers geldt dat je toch eens in je leven gedoken moet hebben in Egypte. De Rode Zee is namelijk één van de meest aansprekende duikstekken in de wereld. Helder en warm water met een enorme verscheidenheid aan vis en koraal. Misschien is het wel jouw geluks duik en kom je oog in oog te zwemmen met de langsnuitdolfijn of de tuimelaar. Beiden zijn dolfijn soorten die je regelmatig in groepen in de Rode Zee tegenkomt. Vooral als je met een boot het water op gaat. Kun je niet duiken? Geen enkel probleem, op vele plekken worden duik cursussen aangeboden. En al je niet kunt of wil duiken is snorkelen vaak net zo leuk en kun je ook genieten van alles wat leeft onder water.

Egypte

Actieve vakanties:

Je hoeft niet persé te duiken in Egypte om actief bezig te zijn. Er zijn legio andere mogelijkheden om te ondernemen. Zo kun je bijvoorbeeld prachtige boottochten maken over de rivier De Nijl. Denk je eens in dat je op een zwoele avond, als het inmiddels donker is, stilletjes over het water glijdt onder de sterrenhemel door. Met een hapje en drankje is dat het ultieme romantische vakantiegevoel. Maak ook eens een camelentocht door de woestijn en geniet van het mysterieuze woestijnlandschap waar eeuwenlang nomaden met hun handel of vee doorheen trokken. Een andere activiteit die je kunt ondernemen is bijvoorbeeld een stedentrip. Of kom eens kijken bij een expositie in één van de musea.

Egypte

All inclusive op vakantie naar Egypte:

Egypte staat bekend om haar enorme gastvrijheid. Die vind je ongetwijfeld terug in de vele all inclusive hotels waar je uit kunt kiezen. Kortom kom maar gauw eens kijken en ga op vakantie naar Egypte met FTI reizen. Je favoriete actieve of relax vakantie boek je dus via TFI reizen.

Waar anderen naar keken:

Andere bezoekers van DagjeuitPagina.ml keken onder andere ook naar, of waren geïnteresseerd in algemene informatie over reizen in ons magazine.

Bekijk deze aanbieding
Geschikt voor: Kinderen (0-6)Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidWanneer

wo 30 november t/m zo 31 december 2023
Meer informatie / boeken


Droomvakantie Toscane 336x280


Booking.com