Egypte een top winterbestemming!


In de winter naar de zon. Een grote groep mensen zoekt nog wat warme zonnestralen in de winter, maar willen ook niet te ver reizen. Je hebt de gangbare reizen naar het Zuiden van Spanje, de Canarische Eilanden of Noord-Afrika.

Maar ook Egypte is een top bestemming om in de winter nog even te genieten van een lekkere temperatuur, zon en even niet naar het werk. Het breekt de lange herfst en winterdagen en je voelt je helemaal weer vol energie, als je weer thuis komt. Het is ook niet ver vliegen, gemiddeld 4,5 uur als je uit Nederland vliegt. Dus net als de Canarische eilanden. Dus daarom hebben wij nu ook Egypte als winterbestemming voor u. Egypte is warm vakantieland in de winter!

Voorbereidingen voor de reis naar Egypte

Je moet te voren een visum aanvragen, dat kan via de computer en dan je een zogenaamd E-Ticket bestellen. Denk aan de kleding die je meeneemt. Luchtig, maar toch beschermend. Maar neem ook warme kleding mee, vooral als je de woestijn nog ingaat. Je kan natuurlijk altijd een leuk dag tour reserveren en Egypte buiten het resort of hotel bekijken.

Egypte is een veilige bestemming, maar lees toch nog even het reisadvies van Buitenlandse zaken. Vaak ga je in Egypte georganiseerd dagtours maken. Maar wil je zelf reizen, dan dien je wel rekening te houden met het reisadvies. Vooral het reizen naar het Noordelijk Sinai-woestijn en het grensgebied met Libië wordt afgeraden. Egypte is een groot land, dus maak duidelijk een keuze waar je heen wilt en wat je wilt zien. Want in 1 of 2 weken kan je niet alles zien. Egypte is warm vakantieland in de winter!

Reistijden en temperaturen in Egypte

Egypte heeft – met uitzondering van de strook aan de Middellandse Zee – een droog woestijnklimaat. Dit betekent dat in heel Egypte de dagen warm en de nachten koel zijn. Egypte kent twee seizoenen: een milde winter van november tot april en een hete zomer van mei tot oktober. In de zomer is vaak zo warm dat het te warm is om actief te zijn, daarom is de winter een top tijd. Jij uit het koude Nederland en Egypte een heerlijk temperatuur tussen de 19-24 graden.

Egypte, officieel de Arabische Republiek Egypte, is een semipresidentiële republiek gelegen in het noordoosten van Afrika en het zuidwesten van Azië. De hoofdstad is Caïro.

Luxor

Luxor is ’s werelds grootste openluchtmuseum vol goed bewaarde graven, monumenten en tempels. De grootste trekpleister is echter dat het graf van de wereldberoemde farao Toetanchamon hier ligt! De oude stad ligt aan de oevers van de rivier de Nijl en is ongetwijfeld een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in Egypte. Je kan gemakkelijk en niet duur met de taxi door Luxor en omgeving. Het is echt iets wat je moet zien. Losse tickets bieden wij goedkoper aan.

Vallei der Koningen

De Vallei der Koningen is een gebied in bergachtig terrein, met meer dan 60 graven. Dit is een van de dingen die je moet doen in Luxor, Egypte. Ondergrondse gangen, met indrukwekkende oude muurschilderingen, leiden de weg naar de graven van een paar van de grootste Egyptische farao’s

Ballonvaart, Luxor

Begin je dag zwevend over de Vallei der Koningen door een ballonvaart bij zonsopgang te maken. Dit is een unieke kans om dit beroemde deel van de geschiedenis vanuit de lucht te zien!

Ballonvaart
Ballonvaart

 Kolossen van Memnon

De Kolossen van Memnon zijn twee grote 18 meter hoge stenen beelden, elk gesneden uit één enkel blok zandsteen. Ze worden al meer dan 3.400 jaar geteisterd door wind, zon en regen

Felucca-boottocht

Een Felucca is een traditionele houten zeilboot zonder motor. Doe deze avond cruise en geniet van de Nijl en het platteland om je heen. Het kost niet veel en je moet zo de Nijl en de omgeving gezien hebben.

Luxor-tempel

Veel belangrijke voormalige koningen hadden op deze locatie hun kroningen. De tempel, aan de oosterlijk oever van de Nijl gelegd, verteld het verhaal. Een van de granieten obelisken die hier staat, is verplaatst naar de Place de la Concorde in Parijs.

Cairo in Egypte

Cairo is de hoofdstad van Egypte en telt maar liefst 10 miljoen inwoners. Miljoenen mensen stroomden naar Caïro toen het Suezkanaal opende en leider Mohammed Ali een compleet nieuwe stad uit de grond stampte in de moerasgebieden rond het oude Caïro. Het is een grote drukke stad met ook nog vele markten.

Soukh in Cairo
Soukh in Cairo

De piramides van Gizeh

Gizeh ligt op slechts enkele kilometers van Caïro en is veruit de meest bezochte van alle Egyptische piramide-sites. Er zijn drie grote piramides: de piramide van Khufu, de piramide van Khafre en de piramide van Menkaure. Deze moet je zien en misschien start je dag het beste door dit vanuit de lucht te bekijken. En je hebt prachtig uitzicht en het is niet druk om je heen.

Piramides van Gizeh
Piramides van Gizeh

Het Egyptisch Museum

Het Egyptisch Museum moet je zien. Enkele van de belangrijkste en mooiste stukke zijn de dodenmaskers van sommige farao’s, verschillende mummyportretten en grafgiften. Ook is daar het wereld beroemde masker van Toetanchamon. Hij was de jongste farao ooit, toen hij op 8-9 jarige leeftijd de troon besteeg. Hij stierf toen hij net 18 jaar was.

Toetachamon
Toetanchamon

Bezoek de prachtige moskeeën

Er zijn vele prachtige moskeeën. Enkele bekenden zijn bijvoorbeeld van Mohammed Ali, die in de bekende Citadel van Cairo bevindt. De Moskee van Sultan Hassen, Al-Rif’ i Moskee, De Moskee van Al-Aqmar, de Moskee van al-Hakim…ze zijn prachtig van binnen.

Citadel in Cairo met moskee
Citadel in Cairo met moskee

Hurghada

Dit was tot de twintigste eeuw een klein vissersdorp, totdat het werd ontdekt door project ontwikkelaars. de plek en de rode zee waren de perfectie combinatie voor een prachtige toeristenoord. Het is nu beslist een populaire strandbestemming. Er zijn veel goed hotels, met name de luxe all-inclusieve hotels voor goede prijzen. Tevens is de plek in Egypte om te duiken of om duiklessen te nemen.

Hurghada is een populaire strandbestemming aan de Rode Zee in Egypte. Het biedt luxe all-inclusive hotels voor fijne prijzen. Daarnaast is het weer er altijd goed en is Hurghada een van de mooiste plekken ter wereld om te duiken. Er zijn ook mooie excursies te doen vanuit Hurghada. Kijk hier voor ons aanbod in Hurghada.

Duiken in de rode zee
Duiken in de rode zee

Sharm-el-Sheikh

Sharm-el-Sheikh is een badplaats op het Egyptische schiereiland Sinaï, aan de monding van de Golf van Akaba. De stad is gelegen tussen de Sinaïberg en de Rode Zee. Ze heeft een unieke ligging; aan de Golf van Aqaba én de Rode Zee. Naast dat er een ruim aanbod is aan snorkel- en duikexcursies vind je in de omgeving van de populaire badplaats enkele must see bezienswaardigheden. Zoals het Sint-Catharinaklooster, aan de voet van de Sinaïberg. Hier zou Mozes de Tien Geboden hebben ontvangen. Ook het hippiestadje Dahab en Nationaal Park Ras Mohammed zijn de moeite waard. Ook hier zijn grote en kleine hotels. Eenvoudig of all inclusive. Kijk hier naar een hotel die bij jou past !

Prachtige resorts in Egypte
Prachtige resorts in Egypte

Egypte is warm vakantieland in de winter!

Wij bieden ook groepreizen aan die langs alle hoogtepunten van Egypte gaan.. iets voor jou? Ook een groepsreis met een zeilcruise erbij.. geweldig om zo dit land te ontdekken.

Kijk en koop hier je kortingskaarten:


Droomvakantie Toscane 336x280


Booking.com