Zuid-Frankrijk altijd mooi!


Ook dit jaar hebben wij weer prachtige, luxe, kleine en gemoedelijke vakantiehuizen en Gites. Op vakantieparken, die alleen staan, prachtige natuurhuisjes op de meest fantastische plekken in het Zuiden van Frankrijk.

De Languedoc-Roussillion is niet alleen optimaal voor de zomervakantie, maar beslist te bereiken in de mei-vakantie!

https://www.dagjeuitpagina.nl/vakantiehuizen/?transportation=&board=&country=FR&region=Languedoc-Roussillon&city=

Waarom naar de Languedoc en omgeving

De regio Languedoc-Roussillon is een top bestemming. Of je nu op zoek bent naar ontspanning aan het strand, culturele ontdekkingen, culinaire ervaringen of actieve vakantieactiviteiten, Languedoc-Roussillon heeft voor elk wat wils.

Diversiteit in landschappen

Languedoc-Roussillon biedt een breed scala aan landschappen, van de Middellandse Zeekust met zijn zonnige stranden tot de uitgestrekte wijngaarden, beboste heuvels en indrukwekkende bergen zoals de Pyreneeën.

Cultureel erfgoed

De regio heeft een rijke geschiedenis met tal van historische steden, kastelen, abdijen en middeleeuwse dorpjes. Carcassonne, bijvoorbeeld, staat bekend om zijn goed bewaarde middeleeuwse vesting.

Wijngaarden en culinaire tradities

Languedoc-Roussillon is een van de grootste wijnproducerende regio’s ter wereld. Bezoekers kunnen genieten van de lokale wijnen, waaronder de beroemde Languedoc- en Roussillon-wijnen, en proeven van de heerlijke regionale keuken met invloeden van de Middellandse Zee.

Outdooractiviteiten

De gevarieerde natuurlijke omgeving biedt mogelijkheden voor diverse buitenactiviteiten, zoals wandelen, fietsen, kajakken en windsurfen. Het klimaat is over het algemeen mild, wat het hele jaar door mogelijkheden biedt om van de buitenlucht te genieten.

Mediterrane levensstijl

Languedoc-Roussillon weerspiegelt de ontspannen levensstijl van de Middellandse Zee. Bezoekers kunnen genieten van de zon, heerlijk eten, lokale markten en een algemene ontspannen sfeer.

De Natuur

Cevennen

In het noorden van de regio bevinden zich de Cevennen, een bergachtig gebied dat bekend staat om zijn indrukwekkende kloven, groene valleien en schilderachtige dorpjes. Dit is een geweldige plek voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Camargue

In het zuiden van Languedoc ligt de Camargue, een uniek natuurgebied met moerassen, zoutvlaktes en lagunes. Het staat bekend om zijn wilde paarden, flamingo’s en andere vogelsoorten. Het is een geweldige plek voor vogelspotten en natuurobservatie.

Gorges du Tarn

Hoewel een deel van de Gorges du Tarn zich in de aangrenzende regio Auvergne bevindt, kun je vanuit Languedoc-Roussillon gemakkelijk toegang krijgen tot dit prachtige ravijnlandschap. De Tarn-rivier heeft diepe kloven uitgesneden met steile kliffen en is ideaal voor kanoën en wandelen.

Vakantiewoning & Gites
Vakantiewoning & Gites

Vakantiehuizen, safaritenten & Gites

Kijk via de onderstaande link op ons aanbod. Van aan het strand een vakantiehuis op een vakantiepark tot een natuurhuisje. Wees er snel bij !

    https://www.dagjeuitpagina.nl/vakantiehuizen/?transportation=&board=&country=FR&region=Languedoc-Roussillon&city=










    Droomvakantie Toscane 336x280


    Booking.com