Dagje uit Volendam. Volendam is een authentiek dorp in Noord Holland, wat bijzonder in trek is bij dagjesmensen voor een leuk dagje uit. Ook buitenlandse toeristen komen graag voor een dagje uit naar Volendam. Volendam het stadje aan de dijk van Jan Smit en de palingsound. De stad van de visserij en de bedrijvigheid aan de haven. De band Canyon speelde en zong het jaren geleden al zo mooi: “Mooi Volendam, met je zee tot aan de horizon”. En niets is minder waar. Wat is nou fijner dan om ontspannen over de Dijk of door de haven te slenteren. En te genieten van historische smalle straatjes van het centrum van Volendam. Waar de tijd af en toe stil lijkt te hebben gestaan.

Klik hier om je bezienswaardigheden en de dingen die je kunt ondernemen te boeken.

Dagje uit Volendam:

Wat te doen in Volendam? Er zijn vele leuke dingen die je kunt ondernemen in Volendam. Dat kun je geheel op eigen gelegenheid doen, maar als je dat wenst, ook onder begeleiding.

Als je graag je eigen wegen baant, is het huren van een elektrische scooter een ultieme ervaring! Gaan en staan waar je wilt. Je eigen route bepalen en zelf bepalen waar, wanneer en hoe lang je stopt. Zelf de bezienswaardigheden uitkiezen die je wilt zien. Als je meer van een sportieve uitdaging houdt, kies dan de fiets in plaats van de elektrische scooter. Fietsen zijn ook te huur. Picknickmand achterop of een koelbox mee. Zoek onderweg een leuk en idillysch plekje en genieten maar.

De haven van Volendam

Boottocht Volendam – Marken:

Een andere leuke activiteit is een boottocht maken met de Volendam – Marken Express. Wist je dat deze boottocht er al was toen Marken nog een eiland was? De tocht was er toen om personen, goederen en dieren van en naar Marken te brengen.

Klik maar eens hier om je boottocht Volendam – Marken Express te boeken.

Dagje uit Volendam, klederdracht

Dagje uit Volendam, Klederdracht:

Volendam heeft haar eigen unieke klederdracht. Eén van de leukste dingen om te ondernemen in Volendam is het op de foto gaan terwijl jij of je hele gezelschap zich in Volendamse klederdracht heeft gehuld. Je staat verbaasd hoeveel gezinnen een dergelijke foto in Volendamse klederdracht in huis hebben hangen. Wist je overigens dat Frau Antje, onze kaas ambassadrice in Duitsland, een afgeleide draagt van de Volendamse klederdracht?

Dagje uit Volendam

Dagje uit Volendam, begeleide rondleiding:

Als je werkelijk alle ins and outs wilt weten van en over Volendam, ga dan eens mee met een begeleide rondleiding. Een ervaren gids neemt je mee door het dorp en verteld je alle wetenswaardigheden. Je hebt de keuze uit een één, twee of drie uur durende tocht. Onderweg bestaat de mogelijkheid om onderweg te lunchen. Ook kun je een persoonlijke voorkeur opgeven.

Andere leuke activiteiten in Volendam:

Een dagje Volendam kan natuurlijk niet zonder een overheerlijk visje geproefd hebben in de Haven. Of op de markt die iedere zaterdag in de Zeestraat gehouden wordt.

De kermis van Volendam is ook een enorme publiekstrekker. De kermis wordt ieder jaar gevierd tijdens het tweede weekeind na de laatste donderdag van augustus.

Ieder jaar op een zondag in juni is het Volendammerdag. Op die dag dragen vele Volendammers de originele klederdracht. Ook worden er die dag oude ambachten getoond aan het publiek, zoals palingroken. En natuurlijk is een Volendammerdag geen Volendammerdag zonder live muziek van plaatselijke bands. Oftewel de palingsound.

Wist je overigens dat er een echt Palingsoundmuseum is in Volendam?

Groepsuitjes Volendam:

Een dagje uit Volendam is ook ideaal voor groepsuitjes, teambuildingsdagen, reünies en andere groeps aktiviteiten. Of misschien heb je iets te vieren of ben jij degene die dit jaar het bedrijfsuitje Volendam moet organiseren?

Klik dan ook eens hier om de mogelijkheden te bekijken.

Waar anderen naar keken:

Andere bezoekers van DagjeuitPagina.nl keken onder andere ook naar of waren geïnteresseerd in Gratis dagje uit.

Bekijk deze aanbieding
Geschikt voor: Kinderen (0-6)Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidRolstoelvriendelijkHonden toegestaanWanneer

do 13 augustus t/m vr 31 december 2021

Locatie

Rent & Event Volendam
Haven 45
1131 EP Volendam

Contact

+31 (0)299 396 980
Meer informatie / boeken


Het Laatste Tafeltje
Droomvakantie Toscane 336x280


Booking.com