Energievergelijker

Tips voor lagere energieprijzen stroom:

Het hebben van stroom is erg van belang als u veel werkt met elektronica of wanneer u licht in uw ruimte nodig heeft. Het hebben van stroom kost natuurlijk geld en de energieprijzen kunnen bij intensief gebruik aardig oplopen. Is er dan geen manier om deze maandelijkse kosten zoveel mogelijk te kunnen drukken? Dat kan, maar dan moet u wel letten op zaken voor, tijdens en na het afsluiten van het contract. Met deze vijf tips kunt u besparen op uw energiekosten door middel van een energievergelijker.

1. Bereken van tevoren de energieprijzen

De energieprijs die u moet betalen bestaat niet alleen uit de kosten van de stroom zelf. U moet ook rekening houden met onder andere netwerkkosten, transportkosten en belastingen. Deze kosten kunnen variabel zijn per energieleverancier. Bekijk daarom voordat u een contract afsluit eerst wat de kosten voor uw situatie zullen zijn. Zo kunt u een geïnformeerde keuze maken bij wie u een contract wilt afsluiten en heeft u alvast een beeld met welke kosten u rekening moet houden.

2. Zet de energieprijs vast

De kosten van energie kunnen elk moment wijzigen. Het ene moment zitten ze in de lift, het moment erna dalen ze in een noodvaart. Deze kosten worden meegerekend als u een energiecontract heeft met variabele prijzen, omdat de prijs dan bepaald wordt door de prijs die er op dat moment voor stroom betaald moet worden. Dit kan een voordeel opleveren wanneer de prijzen dalen, maar zorgt er ook voor dat u meer moet betalen wanneer de prijzen stijgen. Het is daarom aangeraden om de kosten van stroom in het contract vast te zetten, zodat u elke maand hetzelfde bedrag moet betalen. Dit geeft een beter beeld van hoeveel de kosten bedragen en u hoeft niet op te kijken van grote stijgingen.

energieprijzen

3. Neem de verwachte energieprijzen mee in uw beslissing

Om een goede deal te sluiten bij het vastzetten van uw energiekosten, moet u uw contract afsluiten op het moment dat de prijs voor stroom lager ligt dan de aankomende periode. Maar hoe kunt u weten wanneer dit is? Energievergelijkingssites maken elk half jaar op 1 januari en 1 juli een prognose van wat de waarschijnlijk prijswijzigingen worden. Gebruik deze prognose om een goede keuze te maken voor welke prijs u uw contract afsluit.

4. Vergelijk energieleveranciers

Ook voor stroom zijn er veel aanbieders. En iedere aanbieder heeft andere energieprijzen en voordelen. Kies daarom niet blindelings op de eerste de beste aanbieder, maar gebruik bijvoorbeeld een vergelijkingssite om te bepalen welk bedrijf de beste offertes voor uw situatie heeft. Kies dus 1 van de goedkoopste energieleveranciers.

5. Bespaar op uw verbruik

Een beetje een dooddoener, maar wel waar. U hoeft minder voor energie te betalen als u minder verbruikt. Dit is niet alleen goed voor uw portefeuille, maar ook voor het milieu. Er zijn veel tips die u helpen met energie besparen, van kouder wassen tot de koelkast niet naast een oven zetten. Ook geldt de regel, als u geen stroom nodig heeft, gebruik het dan niet. Overal op internet kunt u verschillende tips vinden die passen bij uw situatie.

Bekijk deze aanbiedingHet Laatste Tafeltje


Booking.com