Delfts blauw en studentenstadEen stedentrip naar Delft is een uitstekend idee! Het is een sfeervolle stad in Nederland die bekend staat om haar rijke geschiedenis, pittoreske grachten, historische gebouwen en natuurlijk als de thuishaven van het beroemde Delfts blauw aardewerk.

Het is een historische stad in Zuid-Holland, Nederland. Het heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. De stad was oorspronkelijk bekend om zijn lakenindustrie en later werd het een belangrijk centrum voor aardewerkproductie, met name het beroemde Delfts blauw aardewerk. De historische betekenis van Delft wordt weerspiegeld in de vele historische gebouwen, kerken en musea in de stad.

Meerdere top bezienswaardigheden

Geschiedenis en historie

Nieuwe Kerk: Deze imposante kerk is de laatste rustplaats van de Nederlandse koninklijke familie en biedt een prachtig uitzicht over de stad vanaf de toren.

Oude Kerk: Dit middeleeuwse gebouw is een ander belangrijk architectonisch hoogtepunt is ook de laatste rustplaats van de beroemde schilder Johannes Vermeer.

Vermeer Centrum Delft: Leer meer over de beroemde schilder Johannes Vermeer en zijn meesterwerken in dit interactieve museum.

Prinsenhof: Dit historische gebouw diende ooit als klooster, maar is vooral bekend als de plaats waar Willem van Oranje werd vermoord. Het herbergt nu een museum dat de geschiedenis van Nederland en Delft laat zien.

Delft Kerk
Delft Kerk

De stad Delft

Royal Delft Factory: Bezoek de Koninklijke Porceleyne Fles, de enige overgebleven Delfts blauw fabriek uit de 17e eeuw. Hier kun je zien hoe het traditionele Delfts blauw aardewerk wordt gemaakt en beschilderd. Delfts blauw aardewerk is een iconisch Nederlands product dat bekend staat om zijn witte kleur met blauwe decoraties. Je kunt de Koninklijke Porceleyne Fles (Royal Delft Factory) bezoeken, waar je kunt zien hoe dit aardewerk met de hand wordt beschilderd en vervaardigd.

Botanische Tuin TU Delft: Als je van planten en natuur houdt, is deze botanische tuin een geweldige plek om te verkennen.

Grachten en bruggen: Wandel langs de charmante grachten van Delft en geniet van het pittoreske uitzicht op de historische gebouwen en bruggen.

Marktplein: Het Marktplein is het centrale plein en herbergt het stadhuis, vele restaurants, cafés en de wekelijkse markt op zaterdag.

Wandeling door de stad: Delft is een stad die zich goed leent voor wandelingen. Slenter door de smalle straatjes, ontdek verborgen hoekjes en geniet van de prachtige architectuur.

Delfs blauw
Delfs blauw

Culinaire ervaring: Probeer lokale lekkernijen en gerechten in de verschillende eetgelegenheden in de stad.

De stad is ook gunstig gelegen en gemakkelijk te bereiken met de trein vanuit steden als Rotterdam en Den Haag. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, kunst, architectuur of gewoon wilt genieten van de sfeer van een charmante Nederlandse stad, Delft heeft voor elk wat wils.

Vervoer

Het openbaar vervoer in en naar Delft is zeer goed. Veel is wandelend te doen, maar wat dacht je van een bromfiets. Deze kan je huren en de stad ontdekken. Je kan dus in korte tijd veel zien en ontdekken. Zie onder aan de pagina en dat kan je de huur van de bromfiets regelen. Binnen enkele minuten heb je de voucher in je email.

Accommodaties in Delft

In Delft, maar ook in de omgeving, zijn meerdere goede hotels en andere accommodaties om te verblijven. Kijk en zoek welke het beste bij jou past.

Geschikt voor: Kinderen (0-6)
Faciliteiten: Eetgelegenheid

Droomvakantie Toscane 336x280


Booking.com