Er gaat niets boven GroningenGroningen is een bruisende stad in het noorden van Nederland. De stad zelf heeft ongeveer 230.000 inwoners en heeft veel te bieden voor een leuke stedentrip Groningen.

Het is stad met veel groen, waar je optimaal kan wandelen, fietsen, een rondvaartboot nemen en vele bezienswaardigheden zijn lopend te doen. Je kan makkelijk met de trein of het openbaar vervoer komen.

Martinitoren met kerk: Deze iconische toren is het symbool van de stad. Je kunt de toren beklimmen voor een prachtig uitzicht over Groningen en de omgeving.

Kerk
Kerk

Geschiedenis

Noordelijk ScheepvaartmuseumA. ls je geïnteresseerd bent in de maritieme geschiedenis, is dit museum zeker een bezoekje waard. Het geeft inzicht in de scheepvaart en handel van het noorden van Nederland.

Synagoge Groningen: Deze prachtige synagoge vertelt het verhaal van de Joodse gemeenschap in Groningen en biedt inzicht in de geschiedenis en cultuur.

Aa-Kerk: Een imposante kerk met een rijke geschiedenis. Naast de religieuze betekenis worden er vaak concerten en culturele evenementen gehouden.

Universiteitsgebouwen: Het is een universiteitsstad en de universiteitsgebouwen dragen bij aan de levendige sfeer van de stad. Neem een kijkje bij de academische gebouwen zoals het Academiegebouw.

Ontspannen tijdens je Stedentrip Groningen

Noorderplantsoen: Een prachtig park waar je kunt wandelen, picknicken en genieten van de natuur. In de zomer worden hier vaak festivals en evenementen georganiseerd.

Prinsentuin. Een historische tuin vlakbij het centrum, ideaal om te ontspannen en te genieten van een vredige omgeving.

Rust en Ruimte: Hoewel Groningen een stad is, heerst er in de regio over het algemeen een gevoel van rust en ruimte. De provincie Groningen heeft uitgestrekte plattelandsgebieden en kleine pittoreske dorpjes die een contrast vormen met de drukte van de stad.

Houten woningen
Houten woningen

Cultuur, kunst & Culinair

Groningen heeft een levendige kunst- en cultuurscene met verschillende musea, galerieën en theaters. Het Groninger Museum is bijvoorbeeld een toonaangevende instelling die regelmatig diverse tentoonstellingen organiseert.

Ebbingekwartier: Dit voormalige industriegebied is nu een trendy wijk vol creatieve bedrijven, restaurants en bars. Het is een geweldige plek om de lokale cultuur te ervaren.

Groninger Museum: Een opvallend modern gebouw dat zowel van buiten als van binnen indrukwekkend is. Het museum herbergt een gevarieerde collectie kunst en tentoonstellingen.

Culinair Genot: Groningen heeft een gevarieerde culinaire scene, met tal van restaurants, eetcafés en eetgelegenheden waar je kunt genieten van zowel lokale als internationale gerechten. Er is z

Fietsvriendelijkheid

Nederland staat bekend om zijn fietscultuur, en Groningen is hierop geen uitzondering. De stad is zeer fietsvriendelijk, met goed ontwikkelde fietspaden en een plat landschap, waardoor het gemakkelijk is om per fiets te verkennen. Een fietstour maken is echt must do in Groningen.

Fietsen is populair
Fietsen is populair

Waddenkust en Natuur

Groningen ligt in de buurt van de prachtige Waddenzee, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Dit unieke natuurgebied biedt mogelijkheden voor wadlopen, vogels spotten en boottochten naar de Waddeneilanden.

Hofjes en Kanalen In Groningen

De hofjes en kanalen van Groningen dragen bij aan de unieke sfeer van de stad en bieden zowel geschiedenis als schoonheid voor bezoekers om van te genieten. Dit wordt een hoogtepunt van je Stedentrip Groningen.

Hofjes

Prinsentuin: Hoewel niet strikt een hofje, is de Prinsentuin een historische tuin in het centrum van Groningen. Het is een vredige plek met prachtige tuinen, vijvers en zitgelegenheden. Vroeger was dit een tuin voor de stadhouderlijke residentie.

Pepergasthuis: Dit is een van de oudste hofjes in Groningen, gesticht in de 15e eeuw. Het is een charmante binnenplaats met kleine huisjes voor bejaarde bewoners. Je kunt de binnenplaats bezoeken en de rustige sfeer ervaren.

Goldberghofje: Een ander historisch hofje, opgericht in de 17e eeuw. Het bestaat uit kleine woningen die rondom een binnenplaats zijn gebouwd. Het hofje heeft een vredige sfeer en is een verborgen pareltje in de stad.

Lewenborg Hofje: Dit hofje dateert uit de 17e eeuw en heeft een mooie binnentuin omringd door kleine huisjes. Het diende oorspronkelijk als huisvesting voor arme vrouwen.

Hofje ruimte en rust
Hofje ruimte en rust

Kanalen

Diepenring: De Diepenring is een ringvormige gracht die het historische centrum van Groningen omringt. Langs deze gracht vind je prachtige herenhuizen, historische gebouwen en bruggen. Het is een populaire plek om te wandelen en te genieten van het uitzicht.

Herepoortenmolengang: Deze gracht ligt vlakbij de Martinitoren en biedt een pittoresk uitzicht op historische panden en de molen ‘De Hoop’.

Hoge en Lage der A: Dit zijn twee kanalen die door het stadscentrum van Groningen lopen. Langs deze kanalen bevinden zich sfeervolle terrassen, winkels en restaurants. Hier kun je genieten van een ontspannen sfeer aan het water.

Noorderhaven: Dit kanaal ligt net buiten het centrum en is omgeven door oude pakhuizen. Het is een rustige plek waar je kunt wandelen en genieten van het historische karakter van de stad.

Accommodaties voor je Stedentrip Groningen

Tijdens je stedentrip kan je overnachten in het Centrum, er net buiten en rondom de stad. Met het openbaar vervoer is Groningen goed te bereiken. Kijk hier voor de vele opties.

Kortingskaarten en tips

Zie onderaan de pagina onze leuke tips! Vaak ook nog met korting. Makkelijk te kopen via je mobiel en binnen een minuut in je email en het is geregeld.


Droomvakantie Toscane 336x280


Booking.com