Een stedentrip naar Valencia kan een geweldige keuze zijn! Valencia is een prachtige stad aan de oostkust van Spanje, bekend om zijn rijke geschiedenis, moderne architectuur, heerlijke gerechten en levendige cultuur. Valencia zal je positief verassen.

Wij geven je niet alleen informatie over de stad, maar hebben ook prachtige 3 – en 8 daagse reizen van gerenommeerde reisbureau ’s en hebben toegangskaarten tot de bezienswaardigheden en voor vervoer in Valencia. Dus regel je geweldige Stedentrip Valencia thuis.

Bezienswaardigheden

Historische bezienswaardigheden

Valencia heeft een unieke mix van architecturale stijlen. Naast de historische gebouwen in het oude stadscentrum, zijn er ook moderne architectonische hoogstandjes, zoals de Ciudad de las Artes y las Ciencias, ontworpen door Santiago Calatrava en Félix Candela. Deze futuristische gebouwen zijn iconisch voor de stad.

Ciudad de las Artes y las Ciencias (Stad van Kunsten en Wetenschappen). Dit is een futuristisch complex dat bestaat uit verschillende opvallende gebouwen, zoals een operagebouw, een wetenschapsmuseum, een IMAX-bioscoop en een oceanografisch park. Het is een must-see attractie in Valencia.

Plaza de la Virgen. Dit is het historische hart van Valencia, omgeven door indrukwekkende gebouwen zoals de kathedraal van Valencia en de Basílica de la Virgen de los Desamparados. Het plein is een geweldige plek om te ontspannen, mensen te kijken en te genieten van de sfeer.

Barrio del Carmen. Dit is de oudste wijk van Valencia en een doolhof van smalle straatjes, pleinen en historische gebouwen. Het is een bruisende wijk vol met boetiekjes, kunstgalerijen, cafés en bars. Wandel door de straten, ontdek verborgen plekjes en geniet van de levendige sfeer.

Bijzondere bezienswaardigheden

Strand van Malvarrosa. Valencia heeft prachtige stranden en de meest populaire is het strand van Malvarrosa. Geniet van de zon, neem een verfrissende duik in de Middellandse Zee en ontspan op het zand. Er zijn ook veel restaurants en bars langs de promenade waar je kunt genieten van heerlijke paella en andere lokale gerechten.

Bioparc Valencia. Als je van dieren houdt, is een bezoek aan Bioparc Valencia een aanrader. Het is een innovatieve dierentuin waar dieren in een natuurlijke omgeving leven. Het park is ontworpen om hun natuurlijke habitat zo nauwkeurig mogelijk na te bootsen.

Fallas-festival. Een van de meest bekende en kleurrijke festivals in Valencia is Las Fallas. Elk jaar in maart worden enorme, met de hand gemaakte sculpturen (fallas) tentoongesteld en vervolgens verbrand als afsluiting van het festival. Dit gaat gepaard met vuurwerk, muziek en optochten, waardoor het een spectaculaire ervaring is.

Turia Park.Wat Valencia echt bijzonder maakt, is het Turia Park. Dit park is aangelegd in de drooggelegde rivierbedding van de rivier de Turia en strekt zich uit over meerdere kilometers door de stad. Het is een groene oase met tuinen, speeltuinen, sportfaciliteiten en fietspaden, waardoor het een populaire ontmoetingsplaats is voor zowel toeristen als lokale bewoners.

Culinair Valencia

Paella. Valencia staat bekend als de geboorteplaats van paella, een beroemd Spaans gerecht dat wordt gemaakt met rijst, saffraan, groenten, vlees (zoals konijn of kip) en/of zeevruchten. Het eten van authentieke paella in Valencia is een must-do, omdat de stad bekend staat om de beste paella ter wereld.

Horchata. Een traditionele Valenciaanse drank is horchata, gemaakt van aardamandelen (tijgernoten), suiker en water. Het is een verfrissende en heerlijke drank die vooral populair is tijdens de zomermaanden. Je kunt genieten van een glas horchata in een van de vele horchaterías in de stad.

Horchata Valencia

Mercado Central. Deze markt is een paradijs voor liefhebbers van eten en lokale producten. Het is een van de grootste overdekte markten van Europa en je vindt er een overvloed aan verse producten, vlees, vis, kazen, kruiden en nog veel meer. Het is een geweldige plek om te genieten van de smaken van Valencia.

Flamengo dans

In Valencia vind je flamenco dansvoorstellingen, scholen en evenementen waar lokale dansers hun vaardigheden en passie voor deze kunstvorm laten zien. De stad heeft een levendige culturele scene en flamenco is vaak een onderdeel van festivals, muziekpodia en culturele evenementen.

Als je geïnteresseerd bent in flamencodansen in Valencia, kun je informeren naar flamencoshows of uitvoeringen in lokale theaters, culturele centra of tablaos (flamenco-locaties). Deze etablissementen bieden vaak onderdak aan professionele flamencodansers die traditionele flamencovoorstellingen presenteren met livemuziek en ingewikkeld voetenwerk.

Winkelen in Valencia

Een stedentrip Valencia biedt natuurlijk ook verschillende winkelgebieden waar je kunt genieten van een leuke winkelervaring. Hier zijn enkele populaire winkelgebieden in Valencia.

Calle Colón. Dit is een van de belangrijkste winkelstraten van Valencia. Langs Calle Colón vind je een breed scala aan bekende internationale modemerken, warenhuizen en boetieks. Het is een geweldige plek om te winkelen voor kleding, schoenen, accessoires en cosmetica.

Calle de la Paz. Deze straat staat bekend om zijn luxe winkels en boetieks. Hier vind je high-end modemerken, juwelierszaken en designerwinkels. Als je op zoek bent naar exclusieve merken en luxe items, is Calle de la Paz de place to be.

Russafa. Deze levendige buurt heeft de afgelopen jaren een transformatie ondergaan en is nu een hippe en trendy wijk geworden. Hier vind je boetieks, vintage winkels, concept stores en designwinkels. Russafa is een geweldige plek om unieke kledingstukken, accessoires en decoratieve items te vinden.

Valencia

El Corte Inglés. El Corte Inglés is een bekend warenhuis dat in veel Spaanse steden te vinden is. Het Valenciaanse filiaal bevindt zich aan de Calle de Colón en biedt een breed scala aan producten, waaronder kleding, cosmetica, huisartikelen, boeken en elektronica.

Centro Comercial Aqua. Dit winkelcentrum ligt vlakbij de Stad van Kunsten en Wetenschappen en biedt een mix van winkels, restaurants en amusementsopties. Het is een ideale plek om te winkelen en te ontspannen na een bezoek aan de nabijgelegen attracties.

Dit zijn slechts enkele van de winkelgebieden in Valencia, maar er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. Of je nu op zoek bent naar internationale modemerken, lokale ambachtelijke producten of vintage schatten, Valencia heeft voor elk wat wils.

Stedentrips en accommodaties

Wij bieden prachtige stedentrips, meerdaagse stedentrips, maar wil je langer genieten van deze geweldige Spaanse stad, dan je kan ook zelf je hotel boeken, of wat dacht je van een leuke camping.

Toegangskaarten

Wij bieden toegangskaarten en kortingskaarten aan, om in het openbaar vervoer te reizen tijdens je stedentrip Valencia. Ben jij bij een bezienswaardigheid en je beslist om naar binnen te gaan en er staat een rij mensen bij de kassa? Koop je kaartje via onderstaande links en binnen een minuut heb je jouw toegangskaart (bijvoorbeeld skip the line) in je email op je telefoon.










Droomvakantie Toscane 336x280


Booking.com