EXPOSITIE BORNSE KUNSTENARES ANNEMIEK PETERS

20 JANUARI – 18 FEBRUARI 2017

Vier weken lang kan men in museum Bussemakerhuis de schilderijen bewonderen van Annemiek Peters. Een Bornse kunstenares die met gemengde technieken haar schilderijen maakt.

De kunstenares
Annemiek woont al sinds 1967 in Borne. De eerste jaren waren gevuld met de zorg en aandacht voor het gezin maar ook toen al had ze de behoefte om haar creativiteit te uiten. Ondanks dat ze genoot van het werken met papier, kwast en verf ondervond ze de beperkingen van het feit dat ze onvoldoende kennis had van basistechnieken. Daarom zette ze in 2008 de stap naar het nemen van schilderlessen om zo wat gerichter te kunnen experimenteren. Tijdens deze lessen leerde ze door het gebruik van allerlei technieken haar gevoel te vertalen naar een voorstelling op papier.

Haar werk
Het liefst werkt ze met doeken van grote afmetingen en de onderwerpen zijn heel divers. Tijdens de expositie is er werk te zien met als thema’s: zee en duinen, water, bomen, veldbloemen en vrouwenfiguren. Door het gebruik van allerlei bijzondere toevoegingen krijgen haar doeken een eigen gezicht waardoor ze heel herkenbaar worden. Zo voegt ze edelstenen, Swarovski kristallen, boomschors, stoffen, karton, veertjes, zand, knopen en grafische elementen toe aan haar werk. Met al deze materialen maakt zij van haar schilderijen kunstwerken die de bezoeker van de tentoonstelling uitnodigen om alle details te bekijken.

Openingstijden dinsdag t/m zondag van 13.30 tot 17.00 uur.

Geschikt voor: GroepenindividueelVolwassenen
Faciliteiten: ParkeergelegenheidRolstoelvriendelijkWanneer

Openingstijden

13.30-17.00 uur

Locatie

Ennekerdijk 11
7622ED Borne


Het Laatste Tafeltje
Droomvakantie Toscane 336x280


Booking.com