6,05 Korting!


Stap tijdens je bezoek aan Amsterdam eens binnen bij het Verzetsmuseum Amsterdam. Hier kun je een goede indruk krijgen van en leren over de bezetting van Amsterdam en Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Het verzetsmusem is minder bekend dan het Anne Frankhuis, maar is wel ruimer en uitgebreider van opzet. Bestel je tickets voor het verzetsmuseum bij DagjeuitPagina.nl met een korting van wel 38%. Een toegangskaartje bestel je al via deze website voor slechts 9,95 in plaats van 16,00 aan de kassa ter plaatse. Dat scheelt je dus al gauw 6,05 per entree ticket. En het vergroot je kennis over het leven in Nederland in de Tweede Wereldoorlog.

Klik hier om je entree tickets vooor het Verzetsmuseum Amsterdam te bestellen.

Het Verzetsmuseum:

Het Verzetsmuseum is een overzichtelijk, interessant en het is vooral een aktief museum. Het museum is bijzonder geschikt  voor kinderen. Want het museum is interaktief, dat wil zeggen, men neemt een bezoeker aktief mee in de tijd van toen.

Verzetsmuseum Amsterdam

Tijdelijke expositie:

Regelmatig worden er interessante en spraakmakende tijdelijke tentoonstelling geexposeerd in het museum. Op dit moment is nog niet bekend welke exposities in het jaar 2024 te zien zullen zijn. Check de website voor de meest aktuele update omtrent exposities. Zodra wij van DagjeuitPagina.nl meer informatie krijgen over deze exposities zal er zo spoedig mogelijk bericht over worden gegeven. Kortom: We houden je op de hoogte.

Verzetsmuseum Amsterdam

Verzet:

De originele objecten, foto’s, documenten, en film- en geluidsfragmenten geven je een authentiek beeld van de periode van de Duitse bezetting tussen 14 mei 1940 en 5 mei 1945. Het museum geeft een goed beeld van de bezetting van Nederland door NAZI Duitsland en verteld onder andere hoe het verzet is ontstaan en hoe het verzet opereerde.

Tevens wordt er verteld hoe zwaar de mensen het hadden in de oorlog. Met name in Amsterdam was er moeilijk aan eten te komen. Wat zou jij doen als jij toen had geleefd?

Verzetsmuseum Amsterdam

Junior Verzetsmuseum Amsterdam:

In Verzetsmuseum Junior maken jongeren kennis met de aangrijpendste periode uit de recente Nederlandse geschiedenis. Voor jongeren is het belangrijk te weten dat in het Verzetsmuseum een verhaal wordt verteld dat belangrijk is, belangrijk blijft en doorverteld moet worden. Je gaat terug in de tijd en beleefd de wereld van een jeugdige in de oorlog. Een indrukwekkende maar ook leerzame ervaring voor kinderen.

Tours in het Verzetsmuseum Amsterdam:

De expositie lijkt niet erg groot maar door de vele activiteiten kun je geruime tijd in het museum doorbrengen. De informatie in het Verzetsmuseum is erg duidelijk in het Nederlands en in het Engels aangegeven. En een gratis audio tour is beschikbaar in diverse talen.

Bereikbaarheid Verzetsmuseum Amsterdam:

Het Verzetsmuseum is makkelijk te bereiken met openbaar vervoer en lopend is het maar 1.5 kilometer vanaf de Dam (centrum). Daarnaast is het bijzonder makkelijk te vinden. Het museum ligt namelijk tegenover Nederlands bekendste dierentuin, Artis. Een bezoek aan het Verzetsmuseum is ideaal te combineren met bijvoorbeeld deze dierentuin.

Klik hier om je entree tickets vooor het Verzetsmuseum Amsterdam te bestellen.

Waar anderen naar keken:

Andere bezoekers van DagjeuitPagina.nl keken onder andere ook naar, of waren geïnteresseerd in meer Musea en Exposities.

Bekijk deze aanbieding
Geschikt voor: Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidRolstoelvriendelijkWanneer

zo 11 februari t/m wo 31 december 2025

Openingstijden

maandag tot en met vrijdag 10.00 - 17.00 uur
zaterdag en zondag 11.00 - 17.00 uur

Prijs

Van 16,00 voor maar 9,95

Locatie

Verzetsmuseum Amsterdam
Plantage Kerklaan 61A
1018 CX Amsterdam
Meer informatie / boeken


Droomvakantie Toscane 336x280


Booking.com