Indrukwekkend en leerzaam

Leer alles over het enige voormalige SS concentratiekamp in West Europa, wat buiten Duitsland gevestigd was. Ervaar het duistere verleden van dit kamp, haar bewoners, of beter gezegd haar slachtoffers, de staf en de bewakers en de inrichting van het concentratie kamp.

Klik hier om je entree tickets voor Nationaal Monument Kamp Vught te boeken.

Nationaal Monument Kamp Vught:

Breng eens een bezoek aan het Nationaal Monument Kamp Vught en bekijk met je eigen ogen hoe circa 32.000 mensen in dit concentratie kamp gevangen werden gehouden. Voor welke ontberingen ze stonden, welke afwegingen, keuzes en beslissingen men moest nemen. De thema’s in het nationale monument zijn dan ook: “Keuzes en het lot, trauma’s en taboes”. Voor bezoekers is het museum dan ook een plaats van bezinning. Een bezoek is bijzonder indrukwekkend en zal je nog lang bij blijven.

Wat kun je verwachten:

Het museum heeft zowel een buiten als een binnen gedeelte. Het is  goed op eigen gelegenheid en tempo te bekijken. Enkele gebouwen zijn nagebouwd, zoals de wachttoren en de barak, die op halve grootte is van de originele barakken. Om een goede indruk te krijgen van hoe het kamp er in de Tweede Wereldoorlog uitzag is er een stenen maquette.

Museum en Herdenkingsmonument:

Naast de functie van museum heeft het kamp tegenwoordig ook de functie van herinnerings monument. Er zijn diverse gedenkplaatsen ingericht zoals de Reactiewand, waar je zelf een reactie kunt achterlaten, het Kindergedenkteken met de namen van 1269 joodse kinderen die in juni 1943 vanuit dit kamp zijn weggevoerd en de bezinningsruimte. Hierin staan de namen van meer dan 750 slachtoffers  op de wand. In het bos bevindt zich de fusillade plaats. Op de fusillade plaats staat een monument met daarop de namen van 329 geexecuteerde gevangenen.

Audiogids:

Een audiogids is opgetekend met persoonlijke verhalen van voormalig geinterneerden en verkrijgbaar in de Nederlandse, Engels, Franse en Duitse taal.

Klik hier om je entree tickets voor Nationaal Monument Kamp Vught te boeken.

Bekijk deze aanbieding
Geschikt voor: Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidRolstoelvriendelijkWanneer

ma 18 maart t/m vr 13 september 2019

Openingstijden

maandag tot en met vrijdag 10.00 - 17.00 uur
zaterdag en zondag 12.00 - 17.00 uur

Prijzen

€7,50

Locatie

Nationaal Monument Kamp Vught
Lunettenlaan 600
5263 NT Vught
Meer informatie / boeken


Booking.com
Het Laatste Tafeltje