4,00 Korting!


Breng ook eens een bezoek aan één van de meest bijzondere kastelen in ons land, Slot Loevestein in Poederooijen. Dit slot stamt al uit de 14e eeuw en is onder andere bekend om zijn unieke ligging, namelijk in de uiterwaarden en in het rivierengebied van Maas en Waal. Via DagjeuitPagina.nl kun je nu bijzonder goedkope tickets bestellen, met een korting van wel 24%. Dat houdt in dat je via deze website al toegangskaartjes kunt kopen voor 12,50 in plaats van 16,50 aan de kassa ter plaatse. Dat scheelt je dus al gauw 4,00 per kaartje. Daar kun je wel een hele grote ijsco voor kopen. En het scheelt dat je niet hoeft te wachten in de rij voor de kassa’s.

Klik hier om je goedkope entree ticket voor Slot Loevestein te bestellen.

Slot Loevestein:

Het Slot Loevestein werd al in 1358 gebouwd. Dat werd gedaan in opdracht van ridder Dirc Loef van Horne. Het kasteel maakt deel uit van de Hollandse Waterlinie. En dat tezamen is belangrijk UNESCO Werelderfgoed. Het bijzonder aan het kasteel is dat het nooit echt bewoond is geweest door adelijke families. Wel werd het bewoond door met name soldaten, burgers en mensen die er hun geld verdienden zoals barbiers, herbergiers en de smid. Het slot had uitsluitend een militaire functie in plaats van als woning te dienen.

Slot Loevestein

Slot Loevestein en kinderen:

Slot Loevestein is een waar walhalla voor kinderen. Want ze zullen ze zich geen moment vervelen. Kinderen kunnen namelijk lekker hun eigen gang gaan en hun eigen avonturen beleven. Met name in het slot, de voorburcht en het soldatendorp is van alles te beleven. Daarnaast kunnen ze onder andere van alles leren over de ontsnapping vanHugo de Groot in een boekenkist, de Middeleeuwen en de Hollandse Waterlinie. Kom er bijvoorbeeld achter hoe hier vroeger werd geleefd. Wat voor mensen woonden hier en wat voor oude ambachten oefenden ze uit. Maar wat heeft zich nog meer afgespeeld binnen de dikke vestingmuren. Verder kun je lekker knutselen ontploffend buskruit in de kruittoren, schiet met musketten, het kanon laten het knallen en de vesting onder water zetten met het waterspel. Teveel om op te noemen dus. Ook zijn er regelmatig leuke workshops en extra activiteiten. 

Klik hier om je goedkope entree ticket voor Slot Loevestein te bestellen.

Waar anderen naar keken:

Andere bezoekers van DagjeuitPagina.nl keken onder andere ook naar, of waren geïnteresseerd in meer Kastelen en Forten.

Bekijk deze aanbieding
Geschikt voor: Kinderen (0-6)Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidWanneer

do 9 mei t/m wo 31 december 2025

Openingstijden

10.00 – 17.00 uur.

Op 1e Kerstdag, Oudejaarsdag en Nieuwjaarsdag gesloten.

Prijs

Vanaf 13 jaar van 16,50 voor maar 12,50
Van 4 tot en met 12 jaar van 11,50 voor maar 8,50
Kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis

Locatie

Slot Loevestein
Loevestein 1
5307 TG Poederoijen
Meer informatie / boeken


Droomvakantie Toscane 336x280


Booking.com