Een stedentrip naar New York is een geweldige keuze! The Big Apple biedt een overvloed aan bezienswaardigheden, cultuur, winkelen en entertainment. Hier zijn enkele suggesties voor je reis:

Bezoek Times Square: Het bruisende hart van New York City. Je vindt er felverlichte billboards, levendige straatartiesten en een energieke sfeer. Vergeet niet om ’s avonds terug te keren voor het iconische uitzicht.

Verken Central Park: Ontsnap aan de drukte van de stad en geniet van de rust in dit uitgestrekte park. Huur een fiets, maak een boottochtje op het meer of bezoek de dierentuin. Bewonder de beroemde bezienswaardigheden: zoals Strawberry Fields en Bethesda Terrace. Of maak een wandeling met een gids en hoor tijdens het wandelen veel weetjes over de stad.

Central Park New York
Central Park New York

Bezoek het Vrijheidsbeeld en Ellis Island. Neem een veerboot naar Liberty Island en beklim het Vrijheidsbeeld voor een adembenemend uitzicht op de stad. Daarna kun je Ellis Island bezoeken, waar je meer te weten komt over de immigratiegeschiedenis van de Verenigde Staten.

Verken het Metropolitan Museum of Art. Dit wereldberoemde museum herbergt een uitgebreide collectie kunstwerken, variërend van oude beschavingen tot moderne meesterwerken. Het is een must-visit voor kunstliefhebbers.

Wandel over de High Line: Deze voormalige spoorweg is omgetoverd tot een uniek stadspark. Maak een ontspannen wandeling boven de straten van Manhattan. Geniet van de groene omgeving en bewonder de kunstwerken langs de route.

Dit zijn slechts enkele hoogtepunten van een stedentrip naar New York. Er is zoveel te zien en te doen in deze bruis

Bijzonder bezienswaardigheden in New York

Naast de bekende bezienswaardigheden zijn er ook enkele bijzondere bestemmingen in New York die de moeite waard zijn om te verkennen. Hier zijn er een paar:

DUMBO: DUMBO staat voor “Down Under the Manhattan Bridge Overpass” en is een trendy en artistieke wijk in Brooklyn. Het biedt prachtige uitzichten op de skyline van Manhattan, mooie straatkunst, gezellige cafés en unieke boetieks. Maak een wandeling langs de promenade aan de waterkant en geniet van het adembenemende uitzicht.

New York
New York

The Cloisters is Gelegen in het noordelijke deel van Manhattan. Het is een onderdeel van het Metropolitan Museum of Art en gewijd aan de middeleeuwse kunst en architectuur. Het museum is gevestigd in een prachtig gebouw en herbergt een uitgebreide collectie middeleeuwse kunstwerken. Waaronder beeldhouwwerken, schilderijen en religieuze artefacten.

Coney Island: Deze historische wijk in Brooklyn is vooral bekend om zijn strand, pretpark en jaarlijkse evenementen. Zoals het wereldberoemde Nathan’s Hot Dog Eating Contest. Breng een dag door op het strand, rijd in de achtbanen van Luna Park. Geniet vooral van de nostalgische sfeer van deze levendige bestemming.

En nog een paar tips…

The High Bridge: Dit is de oudste bestaande brug in New York City en verbindt Manhattan met The Bronx. De brug is onlangs gerestaureerd en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving. Waaronder de Harlem River en de omliggende parken. Maak een wandeling over de brug en geniet van het historische en schilderachtige karakter.

Roosevelt Island: Gelegen in de East River tussen Manhattan en Queens. Roosevelt Island is een rustige ontsnapping aan de drukte van de stad. Neem de kabelbaan vanaf East 59th Street of de tram vanaf Manhattan en verken het eiland te voet of per fiets. Bezoek de Franklin D. Roosevelt Four Freedoms Park, geniet van het uitzicht op de skyline. Of maak een wandeling langs de promenade aan het water.

Governors Island: Dit eiland, gelegen in de haven van New York, biedt een unieke ervaring. Neem de veerboot vanaf Lower Manhattan en ontdek het autovrije eiland. Hier kun je historische gebouwen verkennen. Of ga fietsen huren, picknicken in het park en genieten van festivals en evenementen die het hele jaar door plaatsvinden.

City passen

Je kan verschillende passen kopen, zodat je korting hebt. Of een pas waar je verschillende musea kan bezoeken en een rondvaart. Er zijn vele soorten. Kijk even rustig via deze link, want het zal je beslist veel geld schelen.

Culinair New York: bijzondere en gezellige restaurants.

New York City staat bekend om zijn diverse en bruisende restaurant scene. Misschien toch eens even kijken of hier een restaurant voor jou bij is…

The Spotted Pig: Dit gezellige restaurant in de West Village staat bekend om zijn heerlijke gastro pubgerechten en informele sfeer. Ze serveren smakelijke gerechten, zoals de bekende ‘Devils on Horseback’ en hun populaire hamburgers.

Hamburger in New York
Hamburger in New York

Beauty & Essex: Dit chique restaurant in Lower East Side is gevestigd in een voormalige juwelierszaak. Het heeft een prachtig interieur met een mix van vintage en moderne elementen. Beauty & Essex serveert heerlijke gerechten, variërend van kleine hapjes tot volledige maaltijden.

The Little Owl: Dit intieme restaurant in Greenwich Village heeft een gezellige sfeer en biedt Amerikaanse gerechten met mediterrane invloeden. Het is vooral bekend om zijn beroemde gerecht, de “Little Owl Pork Chop”.

Gramercy Tavern: Dit iconische restaurant in Manhattan is al meer dan 20 jaar een favoriet bij zowel locals als toeristen. Het heeft een warme en gastvrije sfeer en serveert heerlijke Amerikaanse gerechten met een seizoensgebonden twist.

Buvette: Gelegen in West Village, is Buvette een charmant Frans bistro-achtig restaurant met een warme en uitnodigende sfeer. Ze serveren heerlijke gerechten, zoals quiches, croissants, en een selectie van kleine gerechten om te delen.

Italiaanse restaurants

L’Artusi: Dit Italiaanse restaurant in West Village biedt een moderne en elegante sfeer. Het menu bestaat uit heerlijke Italiaanse gerechten met een focus op verse ingrediënten. Ze hebben ook een uitgebreide wijnkaart.

Carbone: Dit retro-Italiaanse restaurant in Greenwich Village biedt een unieke ervaring met een sfeer. Die doet je beslist denken aan de jaren 50. Ze serveren klassieke Italiaanse gerechten: zoals pasta, vlees en vis. Maar vergeet ook niet een keuze te maken uit hun heerlijke Caesar salade of spaghetti carbonara.

Spagetti in New York
Spagetti in New York

Hotels en accommodaties

Natuurlijk heeft New York vele hotels en ontelbare accommodaties. Dagjeuitpagina biedt vele goede hotels aan, met goede reviews. Kijk welke bij jou portemonnee past! Want we hebben voor iedereen een accommodatie die bij je past, bij vele is inclusief de vlucht naar New York.

Doe het gewoon, ga heen en ga New York ontdekken!