Een cruise..moet je eens doen!

“Een Cruise vakantie is voor oud mensen, afgezaagd, saai en ontzettend duur”

Dit was het beeld wat iedereen vroeger had van cruise vakanties. Maar Cruise vakanties zijn juist geweldig, voor jong en oud een ontdekking, dus ook voor gezinnen. Maar ook een ontzettende nieuwe en leuke manier om te reizen en veel landen en bestemmingen te ontdekken.

Wat zijn de voordelen van de cruise vakantie

Gemak

Met een cruise vakantie hoef je je niet constant zorgen te maken over het plannen van vervoer, accommodaties en maaltijden. Alles wordt voor je geregeld, inclusief het transport tussen verschillende bestemmingen.

Meerdere bestemmingen

Een van de grootste voordelen van een cruise is dat je meerdere bestemmingen kunt bezoeken zonder steeds je koffers in- en uit te pakken. Je kunt verschillende steden, eilanden of zelfs landen verkennen tijdens één vakantie.

Geniet op de zee

Entertainment en activiteiten

Cruiseschepen bieden vaak een breed scala aan entertainment en activiteiten aan boord. Van theatershows en live muziek tot zwembaden, spa’s en sportfaciliteiten, er is voor elk wat wils, ongeacht je interesses.

All-inclusive opties

Veel cruises bieden all-inclusive pakketten aan, waarbij maaltijden, drankjes en soms zelfs excursies zijn inbegrepen. Dit kan helpen om je vakantiebudget beter te beheren en onverwachte kosten te vermijden.

Luxe cruises schip

Je kan ook de excursies later regelen, tijdens de reis, dan komen die kosten er nog wel overheen. Meestal zijn deze excursies tevoren al wel bekend gemaakt. Misschien vind je dit vervelend, maar weet dat je dan alleen betaald voor wat je doet en leuk vindt.

Sociale aspecten

Een cruisevakantie biedt volop mogelijkheden om nieuwe mensen te ontmoeten. Je hebt de kans om tijdens de reis vrienden te maken en gemeenschappelijke interesses te delen.

Waar moet ik rekening mee houden?

Beperkte tijd op bestemmingen

Omdat een cruise meerdere bestemmingen bezoekt, heb je vaak beperkte tijd om elke locatie te verkennen. Je hebt mogelijk slechts enkele uren om een stad of eiland te bezoeken, wat soms gehaast kan aanvoelen.

Grote cruise schepen: veel mensen

Cruiseschepen kunnen grote aantallen passagiers herbergen, wat soms kan leiden tot overbevolking op populaire bestemmingen. Dit kan de authenticiteit en charme van sommige plaatsen verminderen.

Vaste reisroute

Cruises volgen meestal een vaste reisroute, wat betekent dat je beperkt bent tot de bestemmingen die op de route liggen. Als je graag off-the-beaten-path wilt reizen en meer avontuur wilt, kan een cruise beperkend zijn.

Enorm veel soorten Cruise Vakantie’s

Er worden veel cruise vakanties aangeboden. Je kan uit Nederland vertrekken en richting het Noorden varen of land langs de Middellandse zee. Maar je kan ook in andere Europese steden, of zelfs Japan, of Miami starten voor jouw droom cruise vakantie. Een ding is zeker, je hebt een relaxte vakantie waar je ook nog veel gaat zien en ontdekken.

Dubai en het midden-oosten ontdekken.

Geniet bijvoorbeeld van een luxe 8-daagse cruise naar het Midden-Oosten. Tijdens je reis doe je o.a. de volgende bestemmingen aan: Dubai, Abu Dhabi, Sir Bani Yas, Muscat en Khasab. Dubai en Abu Dhabi zullen je verassen met hun gedurfde, futuristische architectuur en het eiland Sir Bani Yas zal je betoveren door het prachtige droomstrand of door een safari tussen de mangrove, de woestijn en de beschermde baaien. En niet te vergeten Oman. In Khasab en Muscat ontdek je de betoverde atmosfeer van de duizend -en -één nachten. Kortom, een magische reis die je niet snel zult vergeten!

Dubai tijdens je Midden Oosten cruise

Miami/ Fortlauderdale/ New York – Amerika

Cruises vanuit Miami, New York en Fort Lauderdale naar het Caribisch gebied zijn populair vanwege de nabijheid van deze steden tot de Caribische eilanden en de vele beschikbare routes. Hier zijn enkele kenmerken en voordelen van Caribische cruises vanuit Miami en Fort Lauderdale. Er is ook een prachtige luxecruise, die vertrekt vanuit New York naar Orlando en de Bahamas.

Diverse bestemmingen

Caribische cruises bieden een breed scala aan bestemmingen, waaronder populaire eilanden zoals de Bahama’s, de Maagdeneilanden, Jamaica, Puerto Rico, de Dominicaanse Republiek en vele andere. Elke bestemming heeft zijn eigen unieke charme, cultuur en activiteiten om van te genieten.

Caribische cruises zijn spectaculair

Korte reisafstand

Vanuit Miami en Fort Lauderdale hebben cruiseschepen gemakkelijk toegang tot het Caribisch gebied, waardoor de reisafstand relatief kort is. Dit betekent minder tijd op zee en meer tijd om te genieten van de bestemmingen.

Diverse cruise-lengtes

Caribische cruises variëren in lengte, variërend van enkele dagen tot enkele weken. Dit geeft reizigers de flexibiliteit om een cruise te kiezen die past bij hun beschikbare vakantietijd en voorkeuren.

Warm weer en prachtige stranden

Het Caribisch gebied staat bekend om zijn warme tropische klimaat en prachtige stranden. Tijdens een Caribische cruise heb je de mogelijkheid om te ontspannen op witte zandstranden, te zwemmen in turquoise wateren en te genieten van watersport activiteiten zoals snorkelen, duiken en zeilen.

Ontdek de Carribean

Culturele en historische bezienswaardigheden

Naast strandbestemmingen bieden Caribische cruises ook de mogelijkheid om culturele en historische bezienswaardigheden te verkennen. Denk aan koloniale steden zoals San Juan in Puerto Rico, de oude ruïnes van Tulum in Mexico of de levendige markten van Bridgetown in Barbados.

Vertek Amsterdam/Rotterdam

Mocht je het prachtige Noorden van Europa willen ontdekken dan vertrekken er meerdere cruise schepen vanuit Amsterdam en Rotterdam.

Noorwegen, IJsland en Schotland of de Noorse Fjorden ontdekken. Tevens wordt Engeland soms meegenomen. Of kies jouw vakantie cruise langs Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland en Estland. Niet te geloven met wat voor indrukken je dan terugkomt. Zoals je ziet voor iedereen wat wils.

Vertrek Barcelona of Valencia

Vele cruise schepen vertrekken vanuit deze Barcelona en Valencia om de Middellandse Zee landen te ontdekken. Een cruise is volpension, maar wat helemaal fantastisch is, zelfs je vliegticket zit bij de prijs in. Dus dat hoef je ook niet zelf te boeken.

Triest, Savona en Venetië

Vanuit deze drie steden gaan er verschillende cruises. Enkele zijn maar 5 dagen, maar er zijn ook langere cruises, waar je naar Griekenland, Turkije, Spanje, Gibraltar en Portugal gaat. Ook bij deze cruises is het inclusief het vliegticket. Dus kies gerust een cruise vanuit Triest, Savona of Venetië.

Turkije

Bergen

Vanuit Bergen vertrekken meerdere cruises van 12-14 dagen naar oa de Poolcirkel, Lofoten en Noordkaap in Noorwegen. Maar natuurlijk met het doel om het Noorderlicht te zien. Let op, niet bij alle cruises die wij aanbieden zit de vliegticket naar Bergen bij de prijs in. Dus kijk goed wat je wilt.

Een cruise vanuit Bergen kan je natuurlijk combineren met een autovakantie. Je vertrekt met je auto rustig richting Bergen en dan stap je op een cruise schip. Als je terugkomt, van bijvoorbeeld een prachtige reis langs en door de fjorden, ga je met je eigen auto weer verder het land verkennen.

Bij alle reizen zijn excursies, niet alles is inclusief. Dus je betaald niet voor iets wat je niet interesseert of leuk vindt.

Cruise vanuit Bergen

In de winter met een cruise? Ja hoor, dan kan je bijvoorbeeld mee met een husky safari of leer in de zomer kan je de verschillende soorten vogels leren. kennen. Er worden ook middernacht concerten georganiseerd. Advies: kijk goed bij de reizen wat ze aanbieden en wat bij jouw past, want er zijn vele leuke, interessante en onvergetelijke opties. Dus kijk welke cruise jou het meeste aanspreekt.

Keulen

Vanuit Keulen vertrekken prachtige riviercruises zoals:

Riviercruise naar Noord-Holland en Friesland, een rivier cruise over de Rijn door West-Duitsland of highlights van Nederland en België. Dit zijn cruises van heel andere kaliber dan naar de Bahamas, maar niet minder indrukwekkend en mooi. En denk je dat dit alleen voor Duitsers is. Nee, ook vele Nederlanders maken een cruise in eigen land.

Vaar mee en ontdek oa de mooiste historische steden van Nederland, zoals Deventer, Kampen, Lemmer, Groningen, Delfzijl, Sneek en Arnhem. De opstapplaats is in Keulen, waar je met eigen vervoer heen zult rijden.

Of je vaart over de Rijn door West-Duitsland naar verschillende steden als Mainz, Spiers, Kehl, Karlsruhe en Koblenz. Keulen is de opstapplaats en de eindbestemming. Tijdens je reis geniet je van enorm veel historie, prachtige landschappen, activiteiten, mooie stadjes en lekker eten.

Cruise vanuit Keulen
Cruise vanuit Keulen

Nijlcruise Egypte

Geniet van deze onvergetelijke Nijlcruise en maak mooie herinneringen om nooit meer te vergeten! Je vliegt naar Hurghada. Vanaf de luchthaven in Hurghada brengt de transfer je naar het hotel, waar je de eerste twee nachten zal verblijven. De transfer brengt je van het hotel naar de haven in Luxor, hier ga je aan boord van het schip. Dit luxe cruiseschip is smaakvol ingericht in een eigentijdse stijl en uitgerust om aan al je wensen te voldoen. Met hoge servicenormen, accommodatie en Egyptische gastvrijheid, kun je comfortabel ontspannen en het steeds veranderende landschap voor je ogen zien ontvouwen. Tijdens deze reis zal je de mooiste plekken van Egypte ontdekken en bewonderen. Kortom het wordt een fantastische reis om nooit meer te vergeten!

Portugal

Geniet van een 8-daagse cruise door de Douro vanaf Porto naar Salamanca inclusief de vliegreis. Genieten van Portugal vanaf het water. Er zijn maar liefst twee prachtige cruises waaruit u kunt kiezen.

Genieten in de Vallei, maar je bezoekt bijvoorbeeld ook Barca d’Alva. Dit stadje ligt vlak voor de Spaanse grens en had een prachtig oud stationnetje waarbij dit de laatste halte was van de Dourolijn voordat de grens werd overgestoken. Ook kun je hier prachtige wandelingen maken in natuurpark Douro Internacional. Je komt langs amandelgaarden en olijfgaarden en hebt een fantastisch uitzicht op de Douro. Rondom de Douro is de omgeving die bekend staat om de heerlijk Port. Ook dat wordt geproefd.

Japan

 Ontdek het mooiste van Japan en Zuid-Korea tijdens een 16-daagse cruise o.b.v. volpension en incl. vlucht Geniet van een luxe cruise langs het land van de rijzende zon: Japan, of zoals de Japanners het zelf noemen: Nippon. Ook zie je een klein deel van Zuid-Korea tijdens deze fantastische reis! Tijdens de rondreis bezoek je iconische tempels, dynamische steden en culturele schatten van Japan. Dit wordt een reis om nooit te vergeten!

Cruisereis Japan

Cruise IJsland betreft expeditie cruiseschip

Een unieke manier om IJsland te leren kennen is deze expeditie cruise, de geheel rondom het eiland vaart. De luxe Seaventure is een kleinschalig, veilig en zeer wendbaar expeditie cruiseschip, dat plaats biedt aan niet meer dan 164 passagiers.

De reis is zo samengesteld dat u ’s avonds en ’s nachts vaart, waardoor u overdag de tijd heeft om aan land te gaan voor optionele excursies (meestal per zodiac) en kennis kunt maken met alle hoogtepunten van het fascinerende IJsland.

Bezoek ook Diamond Beach, waar vaak grote ijsschotsen aanspoelen, een eldorado voor fotografen. Op de gigantische Vatnajökull gletsjer zijn ooit opnamen gemaakt voor de James Bond film “A View To A Kill” en voor de Game Of Thrones serie. Een andere 4×4 Superjeep tour verkent de natuur van het Vatnajökull National Park, waarbij u met de jeep door gletsjerrivieren rijdt en kunt genieten van indrukwekkende berglandschappen. Er zijn vele excursies, die u afzonderlijk kunt boeken. Dit is een van de mooiste en indrukwekkendste expeditie cruises, die wij aanbieden.

Haifa- Israel

Luxe 9-daagse cruise vanuit Haifa naar Cyprus, Athene en Griekse eilanden. Een cruise langs prachtige eilanden.

Een cruisevakantie kan een unieke en spannende manier zijn om te reizen en verschillende bestemmingen te verkennen. Het wordt de laatste jaren veel geboekt, ook door gezinnen met kinderen. Een vaste plek om te slapen, maar ook reizen en de wereld zien.