Dagje uit Flevoland:

Flevoland ligt lekker centraal midden in Nederland en is de jongste provincie van ons land. En dus een ideale lokatie voor een Dagje uit Flevoland. Het is ook meteen de kleinste provincie van het land. Lelystad is de provincie hoofdstad. Deze provincie is tot stand gekomen door het droogleggen van een stuk van de vroegere Zuiderzee. En dan met name het droogleggen van het water rondom de voormalige eilanden Urk en Schokland. De provincie is onder andere zo bijzonder omdat het circa 4 meter onder zeeniveau ligt. Maar wees niet bang hoor om natte voeten te krijgen. De provincie is beschermd door een sterkte kilometers lange dijk.

Pretpark:

In Flevoland vind je diverse leuke pretparken of attractieparken. De bekendste en één van de grootste pretparken van Nederland is Walibi Holland en ligt in Biddinghuizen. Walibi Holland beschikt over topattracties voor jong en oud en is helemaal gezinsvriendelijk.

Een ander bekend sports en funpark is Flevonice. Hier was tot voor kort de langste kunstijsbaan ter wereld. Die baan was wel 2500 meter lang! In de zomer is dit funpark gesloten.

Swifterkamp bij Swifterband is een educatief park. Hier hebben ze een prehistorische nederzetting gereconstrueerd. Men heeft er 2 prehistorische boerderijen nagebootst en een aantal. Op basisi van voormalige archeologische vondsten heeft men deze nederzetting nagebouwd.

Bezoek een pretpark voor je Dagje uit Flevoland

Nationaal Park:

Net zoals iedere provincie heeft ook Flevoland haar eigen Nationaal Park. Dit park wat officieel Nationaal Park Nieuw Land heet, is ongeveer 29.000 hectare groot en bestaat voor het grootste gedeelte, driekwart, uit water. De ingang van het park ligt aan de Oostvaardersdijk in Almere. De laatste jaren is er veel te doen geweest om het beleid in het Park. Voor en tegenstanders van het beleid zochten nogal eens de confrontatie op met elkaar, de overheid en de beheerders.

Bekijk ook eens het voormalige eiland Urk

Musea Flevoland:

Je kunt diverse musea bezoeken in Flevoland. Musea met een uiteenlopende onderwerpen. In Lelystad is er het bekende Batavia Museum. Hier kun je onder andere een replica bewonderen van het voormalige VOC schip “De Batavia”. Speciaal voor kinderen is er interactief educatief programma opgesteld.

Een ander spraakmakend museum is natuurlijk het Luchtvaartmuseum Aviodrome bij het vliegveld van Lelystad. Dit museum exposeert onder andere een grote collectie echte vliegtuigen, een radiokamer en een 4D bioscoop. Ook bij slecht weer is dit een prachtig en leerzaam uitje voor het hele gezin.

In Almere, vlakbij het centrum kun je het PIT Veiligheidsmuseum vinden. Ook dit museum is een ideale en vooral leerzame plek voor een dagje uit voor jong en oud. Je kunt hier namelijk van alles leren over de hulpverleningsdiensten zoals politie, brandweer en ambulancediensten. Lekker interaktief want de kinderen kunnen zich onder andere omkleden als een echte brandweerman. Of bijvoorbeeld als lid van de Mobiele Eenheid met beschermend schild boeven vangen.

De vlag van de provincie Flevoland

Dierentuinen:

Een leuke dierentuin om in Flevoland te bezoeken is onder andere het Almere Jungle Dierenpark. Het is eigenlijk een dierenopvang en educatiecentrum in één. In deze dierentuin worden met name kleine zoogdieren, reptielen, vogels en vissen opgevangen. Het extra leuke van deze dierentuin is dat er een aantal mensen met het syndroom van down werkzaam zijn. Zij werken in alle geledingen van het park. Dus zowel in de dierenverzorging als in horeca of bijvoorbeeld in de winkel of groenvoorziening.

goedkope tickets aviodrome

Dagje uit Flevoland, Theater:

In Flevoland zijn ongeveer 12 theaters waar je een heerlijk avondje uit kunt beleven. In Lelystad zijn er 4 theaters, zoals Theater Posa, wat erg geschikt is voor kinderen. Net als de Flevolandse Theatervereniging JTL. Daarnaast zijn er het Theater Tim en Agora Lelystad.

Wat te doen in Almere:

Almere is de grootste gemeente van Nederland en nog steeds “booming”. Veel mensen uit Noord Holland kiezen voor een bestaan in deze moderne stad. Almere is heerlijk om te wonen en om te winkelen. Niet in de laatste plaats omdat het zo lekker dichtbij het stedelijk gebied van Amsterdam ligt. Ook met het openbaar vervoer is Almere makkelijk aan te reizen. Naast winkelen beschikt Almere over een behoorlijke portie cultuur, natuur, musea en vermaak voor jong en oud. Er zijn zelfs 5 campings, waaronder een camping gericht op watersport en ook één op naturisme.

Veel te doen tijdens een dagje uit Almere

Wat te doen in Lelystad:

Als hoofdstad van Flevoland doet het haar naam eer aan voor wat betreft het enorme aantal dagjes uit wat je er kunt ondernemen. Natuurlijk is er het landelijk bekende Batavia Stad Fashion Outlet Centrum, wat jaarlijks vele bezoekers trekt, op zoek naar een leuk voordeeltje. Dus shop till you drop kan beslist in Lelystad. Daarnaast is er veel te doen over het plaatselijke vliegveld Lelystad. Zou je daar binnenkort voor een vliegvakantie kunnen vertrekken?

goedkope tickets aviodrome

Dagje uit Flevoland, overige bezienswaardigheden:

Andere leuke tips voor een dagje uit Flevoland zijn bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest. Of ga eens ontspannen genieten van een dagje paardrijden. Maak ook eens een buitenrit. Er zijn maneges genoeg waar dit mogelijk is. Ook is Flevoland omgeven door water. Wat denk je van een dagje zwemmen in natuurwater, zoals bijvoorbeeld zwem- en recreatiebad ’t Bun in Urk. Is het te koud of het weer te slecht kun je je ook prima een dag vermaken in bijvoorbeeld Optisport zwembad de Brijbuiter in Almere of Aqua Mundo De Eemhof in Zeewolde. Een andere leuke tip is een bezoek aan het Natuurpark Lelystad. Kortom er is genoeg te doen en meer dan voldoende te beleven voor een dagje uit Flevoland

Klik hier voor een overzicht van allerlei leuke tips voor een Dagje Uit Flevoland.

Hotelovernachting Flevoland:

Wil je je bezoek aan Flevoland combineren met een gezellige of romatische hotel overnachting klik dan eens hier.


Het Laatste Tafeltje