Geschiedenis, historie en cultuur!

Dompel je onder in een stad vol geschiedenis, historie en cultuur. Breng ook eens een bezoek aan de stad Athene in Griekenland. Via DagjeuitPagina.nl kun je nu al voor een vanaf prijs van 188,00 een stedentrip Athene maken. Dat is inclusief vlucht, overnachting en ontbijt.

Klik ook hier om je Stedentrip Athene inclusief vlucht en overnachting te boeken.

Stedentrip Athene:

Goed idee! Een stedentrip naar Athene. Dat is eens wat anders dan de geijkte steden Barcelona, Rome, Berlijn of Valencia. Athene, de hoofdstad van Griekenland. In deze authentieke stad vind je namelijk nog veel tastbaars terug van een rijke geschiedenis. Zeker als je liefhebber bent van historie en cultuur. Wist je overigens dat het slechts circa 3,5 uur vliegen is vanaf vliegveld Schiphol naar het vliegveld bij Athene? En wist je dat de gemiddeldje jaar temperatuur van Athene 21 graden is? Overigens is de beste periode om naar deze stad te reizen van mei tot en met oktober.

vele bezienswaardigheden tijdens een Stedentrip Athene

Wat kan ik doen in Athene:

Een stedentrip naar deze stad, kan niet zonder bezoek aan de diverse interessante toeristische attracties. Ondanks dat er in het grootste gedeelte van deze stad redelijk moderne woningen, bedrijven en kantoren zijn, is er nog veel te zien van de oude stad. Een stad met allure en een belangrijke status die het in vroegere tijden bezat. Enkele bezienswaardigheden die je niet mag missen zijn:

De Akropolis en het Parthenon:

Het Parthenon staat boven op de berg Akropolis. En is gebouwd in de periode 447 – 432 voor Christus. Het Parthenon is een tempel voor Arthena Parthenos, oftewel de beschermgodin voor de stad. De Akropolis is een 156 meter hoge tafelberg.

Ruïnes Olympieion:

Op zo’n 500 meter van de Akropolis vind je de Ruïnes van Olympieion. Deze ruienes zijn resten van de Tempel van Zeus. Deze tempel werd voltooid omstreeks 124 – 125 onder Keizer Hadrianus. Het was tevens de grootste tempel van Griekenland.

Nationaal Archeologisch Museum:

Hier worden de meest bijzondere archeologische vondsten tentoongesteld. Onder andere het antieke bronzen beeld Poseidon van Artemision. Dit unieke beeld werd in zee gevonden, in een Romeins scheepswrak. Andere bijzondere museumstukken zijn bijvoorbeeld lijkenmaskers, gouden kruiken, bronzen messen en juwelen.

Stadion Panathinaiko:

Stadion Panathinaiko is het enige marmeren stadion ter wereld. Het werd gebruikt voor de Olympische Spelen van 2004. Laat je rondleiden door een audiogids.

Syntagmaplein:

Dat is het bekendste plein van de stad. Aan dit plein vind je een voormalig paleis, wat tegenwoordig dienst doet als Parlementsgebouw. En is ook gelijk het meest drukke kruispunt van de stad.

Wijk Plaka:

Oftewel de wijk waar je hotel staat. Het is bovendien de meest gezellige wijk van Athene met vele restaurants, souvenir winkeltjes, terrasjes en wat kleinere musea. Ook zijn er nog gedeeltes van de Romeinse Agora te vinden. Dat is een oude markplaats die tussen 19 en 11 voor Christus is aangelegd. Onder andere met geld van Julius Caesar en Augustus.

Hop-on-Hop-off bus Athene:

De snelste en misschien wel de makkelijkste manier om Athene te verkennen is met de Hop-on-Hop-off bus. Deze circa 1 uur en 30 minuten durende tocht voert je onder andere langs de meeste bezienswaardigheden van de stad.

Nog meer te ondernemen:

Klik ook eens hier om nog eens rustig de meeste bezienswaardigheden voor deze stedentrip te bekijken. Of bijvoorbeeld om nieuwe en interessante ideeën op te doen. Maar ook om nu alvast je entree tickets voor de verschillende bezienswaardigheden te bestellen. Zodat je straks niet in de rij hoeft te wachten.

Athene, wisseling van de wacht

Wat is inclusief deze reis:

Dit arrangement is inclusief de vlucht vanaf Eindhoven of Amsterdam. Je verblijft 4 dagen (3 nachten) in het Plaka Hotel. Vanaf het dakterras van het hotel heb je onder andere een prachtig uitzicht op de Akropolis. Op de lounchebanken kun je heerlijk genieten van een drankje en natuurlijk het uitzicht. Het hotel is midden in het centrum gelegen. En daarom op loopafstand van de belangrijkste bezienswaardigheden. Kortom ideaal om erop uit trekken en de stad te verkennen.

Klik ook hier om je Stedentrip Athene inclusief vlucht en overnachting te boeken.

Waar anderen naar keken:

Andere bezoekers van DagjeuitPagina.nl keken onder andere ook naar of waren geinteresseerd in een 8 daagse Stedentrip Marrakesh, een Stedentrip Dubai en een Stedentrip Parijs.

Bekijk deze aanbieding

Het Laatste Tafeltje