Als je weinig te besteden hebt, betekent dat niet automatisch dat je geen leuke dingen meer kunt doen. Het is echter wel belangrijk om zicht te krijgen op jouw financiële situatie. In dit artikel geven wij voorbeelden van leuke activiteiten die weinig of zelfs niets kosten. Daarnaast geven wij tips hoe je geld over kunt houden voor leuke uitjes.

Ga de natuur in!

Nederland heeft ontzettend veel mooie parken, bossen en streken die je gratis kunt bezoeken. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Nationaal Park Heuvelrug in Utrecht? Naast vogels kijken of het kabouterpad lopen kun je hier ook paardrijden, zwemmen in het Henschotermeer, een excursie volgen of een kasteel bezoeken. Je moet ook zeker eens een bezoekje brengen aan het Belevenissenbos in Lelystad. Dit is veruit het grootste én meest uitdagende speelbos van Nederland. Het bos is maar liefst 40 hectare groot. Verspreid over het hele gebied vind je meer dan 100 hindernissen. Ook op het klimduin in Schoorl, een 51 meter hoge zandberg, kan men zich prima vermaken. In de winter kun je zelfs van deze heuvel af sleeën! Dan moet er uiteraard wel sneeuw liggen. Woon je aan zee? Dan is een dagje naar het strand ook een heerlijke, goedkope vrijetijdsbesteding.

Besparen op een dagje weg:

Je kunt op verschillende manieren besparen op een dagje weg. Als je met het hele gezin naar een attractiepark of speeltuin gaat, dan lopen de kosten al snel op. Het is daarom verstandig om je eigen eten en drinken mee te nemen. Daarnaast zijn er ook altijd verschillende acties te vinden waarbij je bijvoorbeeld zegels kunt sparen voor een aantrekkelijke korting. Zo heeft de Jumbo ieder jaar een periode dat je kunt sparen voor ‘dagjes uit’-munten. Deze munten kun je vervolgens inleveren voor korting op een dagje uit naar keuze. Bij ons vind je natuurlijk ook altijd mooie aanbiedingen. En ben jij lid van de Postcodeloterij? Dan ontvang je ieder jaar een nieuw voucherboekje met daarin heel veel leuke kortingen voor dagjes uit.

Besparen op de vaste lasten:

Geld overhouden zit hem soms in de kleine dingen. Zo kun je veel geld besparen op de vaste lasten. Het is raadzaam om slechts één keer per week boodschappen te halen. Kies bij voorkeur voor een goedkope supermarkt en bekijk ook welke aanbiedingen andere supermarkten hebben. Koop alleen boodschappen die je echt nodig hebt en laat je niet verleiden tot impulsaankopen. Neem ook je verzekeringen eens onder de loep en controleer of er geen goedkopere variant is. Doe hetzelfde met abonnementen en zeg deze op als je er eigenlijk geen of nauwelijks gebruik van maakt. Tot slot kun je honderden euro’s per jaar besparen door jaarlijks te wisselen van energieleverancier. Door middel van energie vergelijken kom je erachter welke aanbieder het goedkoopste is en het beste bij jouw wensen past. Binnen enkele minuten ben je overgestapt. Hetzelfde kun je doen met je telecomabonnement; heb je alles-in-1, maar gebruik je eigenlijk alleen internet of tv? Sluit je abonnement daar dan op aan, dat zal je vast geld schelen. En met die besparing kun je heel veel leukere dingen doen dan alleen voor de tv hangen!
Het Laatste Tafeltje