Limburg is een magische plek. De provincie, die grenst aan België en Duitsland, heeft zoveel te bieden. Er zijn prachtige historische steden, schilderachtige natuur en prachtige architectuur. Mensen die in Limburg wonen zullen je vertellen dat het de meest bijzondere plekken is waar je ooit zal komen. Het is ook een van de kleinste provincies van Nederland. Hier is onze lijst van wat te doen in Limburg als je deze geweldige regio verder wilt verkennen. 

Wat te doen in Limburg: Maastricht

De hoofdstad van Limburg is een droom voor architectuur- en winkelliefhebbers. In het hart van de stad ligt een bruisende markt waar je van alles kan kopen, van bloemen tot verse vis. Het is een geweldige plek om iets te drinken of te lunchen. Als je het stadscentrum hebt verkend, moet je naar de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek. Dit is een prachtige neogotische kerk aan de oever van de rivier. Je kan de kerk van binnen bekijken, maar wij raden je aan ook langs het water te wandelen en van het prachtige uitzicht te genieten.

Wat te doen in Limburg: Dagje Maastricht

Roermond

Voor een wat rustiger dagje uit ga je naar Roermond. Deze charmante stad ligt aan de rivier de Roer. Er is veel natuur rondom de stad en je moet zeker een bezoek brengen aan het Goor. Dit is een uitgestrekt waterrijk gebied tussen de twee rivieren. Er zijn veel vogels en andere dieren te zien in het reservaat, dus het is een geweldige plek voor natuurliefhebbers. Je kan door het natuurgebied wandelen of een boottocht over de rivier maken voor een nog mooier uitzicht.

Waar slapen in Limburg

Als je Limburg bezoekt, dan moet je proberen in de buurt van de stad Maastricht te verblijven. Dit is een van de populairste en mooiste plaatsen in de provincie, dus het is een prima uitvalsbasis voor de reis. Je kan zoeken naar een vakantiepark Limburg, maar je kan ook in een hotel of camping overnachten. Er zijn genoeg opties, dus kijk wat het aanbod is en kies wat bij je past.

Leuke dingen om te doen in Limburg

Limburg staat bekend om zijn prachtige natuur en geweldige plekken om te wandelen. Als je de provincie bezoekt, dan zijn er een paar plaatsen die je moet bezoeken. De beste plek om te beginnen is de Efteling. Dit is een van de beroemdste pretparken van Nederland. Het ligt op slechts 30 minuten van Maastricht dus je kan het makkelijk bezoeken. Maar naast het bezoek in de efteling is het mooiste wat je in Limburg kan zien de natuur. Deze is zo anders dan de rest van Nederland, er zijn hier veel bergen en paden, dus ga er lekker op uit en wandel een stuk. 

Geschikt voor: Kinderen (0-6)Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueelWanneer

wo 4 januari t/m zo 31 december 2023


Droomvakantie Toscane 336x280


Booking.com