2x overnachten in 2 verschillende hotels
2x uitgebreid ontbijtbuffet
2x bagagetransport
incl. fietsrouteboekje met bezienswaardigheden
gratis parkeren
gratis WiFi Ontdek al fietsend de provincie tijdens een fietsvakantie door Oer Drenthe! Tijdens een drie- of vijfdaagse tocht maakt u kennis met de rijke geschiedenis, de natuur en de prachtige dorpen en steden die de provincie sieren. Iedere dag ligt er een mooie en afwisselende route voor u klaar die u door zowel stad als land leidt, zo beleeft u het echte Oer Drenthe! Uw bagage kunt u achterlaten, die wordt namelijk voor u naar het volgende hotel gebracht. Zo geniet u zorgeloos van al het moois om u heen!

Hoe ziet uw 3-daagse fietsvakantie door Oer Drenthe eruit? 

Dag 1: Ees
U komt aan in het eerste hotel in Ees. Deze dag springt u nog niet op de fiets, maar een bezoekje aan Wildlands Adventure Zoo Emmen of het Veenpark in Barger-Compascuum wordt aangeraden! Als u toch niet kunt wachten om op de fiets te stappen kunt u bij het hotel om een korte fietsroute vragen. 

Dag 2: Ees – Coevorden (ca. 55 km)
Vandaag fietst u via Valthe en de Valtherdennen naar Emmen. Via het dorp Nieuw-Amsterdam doet u het huis waar Vincent van Gogh een tijd heeft gewoond aan en fietst u door naar Schoonebeek. Deze plaats staat bekend om de aardoliewinning. Een bezoek aan de speciale expositie van de NAM over deze industrie wordt dan ook aanbevolen. U eindigt uw tocht in Coevorden, waar het kasteel symbool staat voor de vele oorlogen die het gebied heeft gekend.

Dag 3: Coevorden – Ees (ca. 60 km)
Uw dag begint weer goed; langs de molens van het brinkdorp Dalen vervolgt u uw tocht langs het beschermde dorpsgebied Gees, naar de Mepperdennen. ‘Het Oerdorp’ Orvelte staat hierna op de agenda en via de staatsbossen van Schoonloo en Exloo fietst u terug naar het beginpunt in Ees. Aan het einde van de route heeft u de mogelijkheid om te stoppen bij uitkijktoren Poolshoogte, waar u de reis afsluit met een prachtig uitzicht.
 

Hoe ziet uw 5-daagse fietsvakantie door Oer Drenthe eruit?

In de 5-daagse fietsvakantie verschillen slechts de tweede en de vierde dag van het programma met de 3-daagse fietsvakantie

Dag 1: Ees
U komt aan in het eerste hotel in Ees. Deze dag springt u nog niet op de fiets, maar een bezoekje aan Wildlands Adventure Zoo Emmen of het Veenpark in Barger-Compascuum wordt aangeraden! Als u toch niet kunt wachten om op de fiets te stappen kunt u bij het hotel om een korte fietsroute vragen. 

Dag 2: Omgeving Ees (ca. 55 km)
Leer alles over de bekende Hunebedden in het Hunebedcentrum en geniet van de route door de staatsbossen richting het dorpje Gasteren. Na een rondje door het dorp fietst u over het Balloërveld in Nationaal Park Drentsche Aa. Aan het eind van de dag doet u het Boomkroonpad aan, waar u over een stalen constructie langs de toppen van de bomen kunt wandelen, om vervolgens terug te keren in Ees.

Dag 3: Ees – Coevorden (ca. 55 km)
Vandaag fietst u via Valthe en de Valtherdennen naar Emmen. Via het dorp Nieuw-Amsterdam doet u het huis waar Vincent van Gogh een tijd heeft gewoond aan en fietst u door naar Schoonebeek. Deze plaats staat bekend om de aardoliewinning. Een bezoek aan de speciale expositie van de NAM over deze industrie wordt dan zeker ook aanbevolen. U eindigt uw tocht in Coevorden, waar het bekende kasteel symbool staat voor de vele oorlogen die het gebied heeft gekend.

Dag 4: Omgeving Coevorden
Vandaag fietst u niet alleen door Nederland, maar ook door Duitsland. Onder andere door de bossen van de Uelsener Berge (neem dus uw paspoort mee). Ook komt u langs de middeleeuwse stad Hardenberg. Mogelijke leuke uitstapjes tijdens de fietstocht van vandaag zijn een bezoek aan het stedelijk museum en een hapje eten bij het kasteel van Coevorden. U keert aan het einde van de dag weer terug naar uw hotel in Coevorden.

Dag 5: Coevorden – Ees (ca. 60 km)
Uw dag begint weer goed; langs de molens van het brinkdorp Dalen vervolgt u uw tocht langs het beschermde dorpsgebied Gees, naar de Mepperdennen. ‘Het Oerdorp’ Orvelte staat hierna op de agenda en via de staatsbossen van Schoonloo en Exloo fietst u terug naar het beginpunt in Ees. Aan het einde van de route heeft u de mogelijkheid om te stoppen bij uitkijktoren Poolshoogte, waar u de reis afsluit met een prachtig uitzicht. 3-daagse Fietsvakantie door Oer Drenthe

Bekijk deze aanbieding
Geschikt voor: Kinderen (0-6)Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheid



Wanneer

di 10 januari t/m di 31 december 2024

Prijs

€ 192,00
3 dagen - Drenthe - 192.00 p.p. - 22% korting

Locatie

Fietsvakantie door Oer Drenthe
Meer informatie / boeken






Droomvakantie Toscane 336x280


Booking.com