6x overnachten in 3 verschillende hotels*
6x uitgebreid ontbijtbuffet
6x uitgebreide fietsroutes
3x bagagetransport
gratis parkeren
gratis WiFi Op fietsvakantie in eigen land? Kies voor de fietsvakantie Het oude Drenthe, en ontdek gedurende vier of zeven dagen de mooiste én meest historische plekjes van deze fietsprovincie bij uitstek! Van prachtige heidevelden en jeneverbesstruwelen tot historische boerderijen en de Drentse veengeschiedenis: deze vakantie staat garant voor een aantal schitterende tochten, met een telkens wisselend decor. U fietst van hotel naar hotel, via mooi uitgestippelde routes, terwijl uw bagage steeds nagebracht wordt. Na uw reservering wordt contact met u opgenomen over de definitieve hotels en de volgorde van de fietstochten.

Hoe ziet uw 4-daagse fietsvakantie Het oude Drenthe eruit?

Dag 1: Zuidlaren
U komt aan in Zuidlaren, voor de eerste overnachting tijdens uw fietsvakantie. Verken de omgeving door een rondje te lopen of vraag bij het hotel naar een klein fietstochtje om mee te beginnen.

Dag 2: Zuidlaren – Odoorn (55 km)
Tijdens de eerste fietstocht van deze fietsvakantie, richting Odoorn, komt u onder meer langs de heide van het Balloërveld, het Boomkroonpad in Drouwen, het Hunebedcentrum in Borger en de schaapskooi van Exloo. In het hunebedcentrum ziet u hoe onze prehistorische voorouders leefden en werkten. Nabij het centrum staat het grootste hunebed van Drenthe. Al eens een boomkroonpad uitgeprobeerd? U krijgt fantastische uitzichten als u op hoogte loopt, langs de toppen van de bomen. U overnacht vandaag in Odoorn.

Dag 3: Odoorn – Aalden (59 km)
Vandaag toert u onder meer langs het Veenpark in Barger- Compascuum, een natuurlijk hoogveengebied en tevens een openluchtmuseum, waar het verhaal van het Drentse veen wordt verteld. Verder passeert u op deze dag het Ermerstrand en het Klenckerveld. Stapt u nog even af in een leuk historisch dorpje of bij Wildlands Adventure Zoo Emmen, waar u onder andere op ‘poolexpeditie’ kunt gaan?   

Dag 4: Aalden – Zuidlaren (59 km)
Tijdens de rit van vandaag is een van de leukste bezienswaardigheden het museumdorp Orvelte. Hier ziet u een Drents ‘oerdorp’, dat de indruk wekt dat u in vervlogen tijden beland bent. Bijzonder is dat in dit dorp gewoon mensen werken en wonen! Via de prachtige staatsbossen van Schoonloo fietst u terug naar het startpunt van uw fietsvakantie, die vandaag in Zuidlaren eindigt.

Hoe ziet uw 7-daagse fietsvakantie Het oude Drenthe eruit? 

Dag 1: Anloo/Zuidlaren
U komt aan in Anloo of Zuidlaren, voor de eerste overnachting tijdens uw fietsvakantie. Verken de omgeving door een rondje te lopen of vraag bij het hotel naar een klein fietstochtje om mee te beginnen. 
   
Dag 2: Anloo/Zuidlaren – Anloo/Zuidlaren (60 km)
Tijdens uw eerste écht grote fietstocht ontdekt u het noordelijke deel van Nationaal Park Drentsche Aa en de Strubben-Kniphorstbosch. Rivier de Drentsche Aa is een romantisch kronkelende beek, die door een eeuwenoud landschap stroomt. Tijdens de tocht ziet u een mooi palet van heidevelden, kleurrijke hooilanden en lieflijke esdorpen. U vindt vast ergens een picknickplekje! Via het Zuidlaardermeer fietst u weer terug naar uw startpunt, in Anloo of Zuidlaren.

Dag 3: Anloo/Zuidlaren – Odoorn (52 km)
Vandaag fietst u langs de heide van het Balloërveld, het Boomkroonpad in Drouwen – in boswachterij Gieten-Borger – én het Hunebedcentrum in Borger. Nabij dit centrum prijkt het allergrootste hunebed van Nederland! Ook het informatiecentrum van de schaapskooi in Exloo is een leuk afstappunt. Men kan u er meer vertellen over de herder en zijn Drentse heideschapen. U overnacht in Odoorn.

Dag 4: Odoorn – Odoorn (50 km)
Na het ontbijt fietst u van Schoonoord met mooie omwegen weer terug naar Odoorn. Onderweg komt u onder meer langs Hunebed de Papeloze kerk, dat ook wel bekendstaat als ‘Hunebed D49’. Het is een ganggraf in het natuurgebied Sleenerzand, tussen Noord-Sleen en Schoonoord. De volgende leuke tussenstop kunt u maken bij Openluchtmuseum Ellert en Brammert, waar de cultuurhistorie van Zuidoost-Drenthe het thema is. Via het schapenpark fietst u door de bossen terug naar Odoorn.

Dag 5: Odoorn – Aalden (59 km)
Tijdens de fietstocht van vandaag ziet u het unieke Veenpark in Barger-Compascuum, waar u veel zult leren over het veenverleden van Drenthe. Wat u verder kunt verwachten? U passeert het Ermerstrand in Erm, doorkruist het Klenckerveld en ziet nog vele, leuke historische dorpjes op uw route. Ook fietst u aan Wildlands Adventure Zoo in Emmen voorbij. Of stapt u af om er een bezoek te brengen? Aan u de keus! Uw tocht van vandaag eindigt in Aalden.

Dag 6: Aalden – Aalden (48 km)
U fietst door de Mepperdennen richting het Mantingerzand. Dit heide- en stuifzandgebied nodigt uit om even af te stappen. Wandel er over mulle zandpaadjes langs de imposante jeneverbesstruiken en ontwaar de schapen verderop, op de hei. En dan te bedenken dat dit 25 jaar geleden nog landbouwgrond was! Vanuit Zweeloo, waar u  een door Vincent van Gogh geschilderd kerkje kunt bewonderen, fietst u terug naar Aalden.

Dag 7: Aalden – Anloo/Zuidlaren (60 km)
Via museumdorp Orvelte, ook wel het ‘Drentse oerdorp’ genoemd, waar u ontdekt hoe men in vroeger tijd leefde en werkte, en de prachtige staatsbossen van Schoonloo fietst u terug naar het startpunt van uw fietsvakantie, die vandaag in Anloo of Zuidlaren eindigt. 7-daagse Fietsvakantie Het oude Drenthe

Bekijk deze aanbieding
Geschikt voor: Kinderen (0-6)Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheid



Wanneer

di 10 januari t/m di 31 december 2024

Prijs

€ 414,00
7 dagen - Drenthe - 414.00 p.p. - 19% korting

Locatie

Fietsvakantie Het oude Drenthe
Meer informatie / boeken






Droomvakantie Toscane 336x280


Booking.com