welkomstdrankje
7x overnachten*
7x uitgebreid ontbijtbuffet
6x lunchpakket
6x 3-gangendiner
half begeleide fietstochten
kaarten en routebriefjes voor fietstochten (1 set per hut)
GPS-routes
gebruik waterdichte fietstas
gebruik van beddengoed en handdoeken
gratis gebruik koffie- en theefaciliteiten aan boord Tijdens deze 8-daagse fiets- en boottour Brugge – Amsterdam ontdekt u de mooiste landschappen en steden van België en Nederland. De plaatsen en plekken, die u onderweg aandoet, kunt u op uw gemak verkennen. Onderweg ziet u – al fietsend op een eigen of gehuurde fiets (niet inbegrepen!) – mooie dorpjes, steden en diverse bezienswaardigheden. U fietst zelfstandig en in eigen tempo aan de hand van kaarten of GPS, maar de reisleider is bij vragen of onduidelijkheden altijd bereikbaar. Stap aan boord van een van de comfortabele passagiersschepen. U overnacht in een knusse hut met airconditioning. Zie het prachtige werelderfgoed van Brugge, het historische centrum van Gent en de beroemde windmolens van Kinderdijk tijdens deze 8-daagse tour!

Hoe ziet uw 8-daagse fiets- en boottour Brugge – Amsterdam eruit?

Dag 1: Brugge (11 km)
Tussen 13:00 en 14:00 uur wordt u in Brugge aan boord verwacht, waar een korte kennismaking met de bemanning volgt. Vanaf 14:00 uur is het tijd voor een proefritje rondom Brugge. Na het diner maakt u zich op voor een mooie stadswandeling door het historische centrum samen met de reisleider. Dit centrum staat niet voor niets op de UNESCO-Werelderfgoedlijst!

Dag 2: Brugge – Gent (57 km)
 U fietst vandaag door het prachtige Vlaamse landschap, langs het Gentse kanaal, van Brugge naar Gent. ’s Middags kunt u op uw gemakje de architecturale rijkdom van Gent aanschouwen, tijdens een wandeling door het historische centrum. Veel van de gebouwen hebben hun oorsprong in de Middeleeuwen! Deze avond slaapt u in een buitenwijk, waar het schip voor anker ligt.

Dag 3: Gent – Dendermonde (40 km)
De fietstocht van vandaag voert u langs de Schelde, door een afwisselend landschap, naar Dendermonde, een lieflijk stadje op de plek waar de Dender en de Schelde elkaar kruisen. Na uw tochtje dorst gekregen? Strijk dan neer op het gezellige stadsplein voor een lekker Belgisch pintje. Zie het prachtige stadhuis aan het plein, en neem een kijkje bij het St. Alexius Begijnhof!

Dag 4: Dendermonde – Antwerpen (48 of 63 km)
De Schelde nog verder stroomafwaarts volgend, fietst u op deze vierde dag naar Antwerpen. Dit deel van de route loopt door de Temsestreek, waar de door het landschap slingerende Schelde al eeuwenlang van strategisch groot belang is. Voor onder anderen Napoleon en de Romeinen! Aankomend in bruisende havenstad Antwerpen, heeft u wel even de tijd. In ieder geval zien? Het historische centrum met o.a. de Grote Markt, het imposante stadhuis in renaissancestijl en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal met schilderijen van de beroemde Rubens.

Dag 5: Antwerpen – Kreekraksluizen | Kreekraksluizen – Tholen (36 of 20 km)| Tholen – Dordrecht
Kijk uw ogen uit als het schip deze ochtend door het enorme Kreekrak-sluizenstelsel vaart. Daarna is het tijd voor uw vijfde fietstocht, die u via de prachtige ‘Wouwse Plantage’ naar het Nederlandse Tholen voert, ooit visserseiland, nu schilderachtig dorp met vingerwijzingen naar een roerig verleden. ’s Middags laat u zich naar de eeuwenoude stad Dordrecht varen, met onderweg een fraai uitzicht op het imposante Volkerak-sluizensysteem. ’s Avonds kunt u even de stad in met de reisleider, om meer over de Dordtse historie te horen.

Dag 6: Dordrecht – Alblasserdam | Alblasserdam – Kinderdijk – Schoonhoven – Vianen (57 km)
Van Dordrecht gaat de reis vandaag eerst naar Alblasserdam, met een snelle veerboot (waterbus). Vanuit Alblasserdam fietst u naar de iconische molens van Kinderdijk, die alle 19 tot het UNESCO-Werelderfgoed behoren. De molens speelden in de 18e eeuw een grote rol bij de afwatering in de polder. Eén molen is voor publiek toegankelijk; neem er een kijkje! Via ‘zilverstad’ Schoonhoven, trapt u de pedalen rond richting Vianen, een oud vestingstadje, waar u de avond door zult brengen.

Dag 7: Vianen – Breukelen | Breukelen – Amsterdam (38 of 48 km)
Nadat het schip in Breukelen aangekomen is, begint uw laatste fietstocht. Toerend langs de Vecht met daarlangs mooie kleine kastelen, grote tuinen en enkele theehuizen, komt u via kleine dorpjes aan in Nigtevecht, waar u een traditionele kaasboerderij aan kunt doen. Voordat u eindpunt Amsterdam bereikt, komt u nog door het historische stadje Muiden. In Amsterdam ligt het schip al op u te wachten.

Dag 8: Amsterdam
Op deze laatste dag van uw fijne fiets-vaarvakantie heeft u nog ruimschoots de tijd om Amsterdam nader te ontdekken. Na het ontbijt, dat u tot 9:30 kunt nuttigen, gaat u namelijk van boord.

Benieuwd naar nog meer leuke fiets- en boottours? U kunt bijvoorbeeld bovenstaande tour ook in omgekeerde richting volgen: de 8-daagse fiets- en boottour Amsterdam – Brugge. Wilt u Nederland diagonaal doorkruisen? Dan is de 8-daagse fiets- en boottour Amsterdam – Maastricht wellicht iets voor u, of de 8-daagse fiets- en boottour Maastricht – Amsterdam.

Als u een keer een rustdag wilt houden, dan is dat mogelijk. In plaats van op de fiets, komt u dan al varend in de volgende stad aan.

U dient zelf zorg te dragen voor het vervoer terug naar Brugge. Maak bijvoorbeeld gebruik van de goede treinverbinding tussen Amsterdam en Brugge. De snelste reis duurt 2 uur en 46 minuten. 8-daagse Fiets en boottour Brugge – Amsterdam

Bekijk deze aanbieding
Geschikt voor: Kinderen (0-6)Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheid



Wanneer

di 10 januari t/m di 31 december 2024

Prijs

€ 1.139,00

Locatie

8 dagen Fiets- en boottour Brugge - Amsterdam
Meer informatie / boeken






Droomvakantie Toscane 336x280


Booking.com