3x overnachten
3x uitgebreid ontbijtbuffet
1x diner (1e dag)
gratis wandelroutes (van ca. 15 tot 24 km)
gratis parkeren
gratis WiFi Met deze 4-daagse winterwandelvakantie door Twente ontdekt u al lopend het bijzondere karakter van deze mooie streek in het oosten, vooral in de wintermaanden. U overnacht bij het gastvrije 3-sterren Hotel Wyllandrie in Ootmarsum. Het landelijke Twente rondom kunststadje Ootmarsum is het bewonderen meer dan waard! Er lopen niet voor niets wel 10 routes door de omliggende natuurpracht. U bepaalt per dag zelf hoever u loopt en wat u precies wilt bekijken. De routes variëren van circa 15 tot 24 kilometer.

Hoe ziet uw 4-daagse winterwandelvakantie door Twente eruit?

Bij deze winterwandelvakantie hoort geen ‘van-dag-tot-dag-programma’. U kunt dagelijks namelijk kiezen uit wel 10 diverse wandelroutes, die door de prachtige natuur rondom Ootmarsum voeren. Hieronder ziet u wat per dag wél vaststaat.

Dag 1  
U komt op eigen gelegenheid naar Hotel Wyllandrie in Ootmarsum. Een bijzonder gastvrij hotel op de top van de Kuipersberg waar u de komende drie nachten gaat overnachten.

Dag 2 en 3
U ontbijt in Hotel Wyllandrie, voordat u op pad gaat. De ene dag zoekt u bijvoorbeeld de unieke ‘Mandercirkels’ op, de volgende dag leeft u zich uit in het toverachtige Springendal.

Dag 4
Na het uitgebreide ontbijt in het hotel, geniet u voor de laatste dag op rij van de Twentse natuur. Hieronder ziet u welke gebieden u aan de hand van de diverse routes zoal kunt doorkruisen.

De natuur rondom Ootmarsum heet in de volksmond ‘de tuin van Nederland’. Schilderachtige taferelen ontdekt u er, met name in de wintermaanden. De pareltjes hier zijn:

  • De stuwwal van Ootmarsum is ontstaan in de voorlaatste ijstijd en hierop ligt het wonderlijke natuurgebied het Springendal, bestaande uit oude bossen, zandvlakten, hoogteverschillen, heide en grasland. Door de afwezigheid van gemotoriseerd verkeer heerst hier een ongekende stilte!
  • Het Natura 2000-gebied Achter de Voort, Agelerbroek en Voltherbroek ligt tussen de stuwwal van Ootmarsum en die van Oldenzaal in, en is een van de grootste aaneengesloten broekbossen van Nederland. U ziet er bos met veel water, laag- en hoogveen, alsmede een rijke flora en fauna.
  • De unieke Mandercirkels, ook wel ‘Beha van Jannink’ genoemd, vormen samen een uniek groot Nederlands kunstproject. Twee terreinen in de vorm van cirkels, ooit voor de akkerbouw ontgonnen op de woeste zandgronden, zijn nu te bewonderen als ware kunstwerken. Op naar de Manderheide!          
  • Het Dal van de Mosbeek is een bijzonder gebied met een afwisselend landschap van prachtige bronnen en beken. Onderweg heeft u hier mooie doorkijkjes met unieke planten en dieren.

4-daagse Wandelvakantie

Bekijk deze aanbieding
Geschikt voor: Kinderen (0-6)Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheid



Wanneer

di 10 januari t/m di 31 december 2024

Prijs

€ 149,00

Locatie

Winterwandelvakantie Twente
Ootmarsum
Meer informatie / boeken






Droomvakantie Toscane 336x280


Booking.com