In het weekend van 7 tot en met 9 april 2017 wordt in Zuidlaren de vrijheid en het vechten voor die vrijheid gevierd. Stichting Bevrijdingsfestival Amherst Zuidlaren organiseert in samenwerking met diverse verenigingen en ministerie van Defensie dit evenement.

Met diverse activiteiten in en rond het dorp wordt Zuidlaren weer een weekend lang een garnizoensplaats. Er worden kampementen opgezet, demonstraties gehouden en displays getoond van militaire voertuigen en uitrusting. Er zal niet alleen aandacht worden besteed aan de periode 1940-1945, maar er zal ook militair materieel van latere periodes aanwezig zijn.

Op 9 april wordt een monument onthult voor de enige in Zuidlaren omgekomen geallieerde parachutist, Paul Duquesne. Hij was een van de 700 Franse parachutisten die met operatie Amherst in april 1945 in Drenthe zijn geland. Het monument wordt onthult in het bijzijn van zijn familie, Franse veteranen en hun families. Voor de verschillende activiteiten zie de programma’s voor 8 april en 9 april.

Geschikt voor: Kinderen (0-6)Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidRolstoelvriendelijkHonden toegestaan



Wanneer

Locatie

Zuidlaren Centrum - Diverse locaties
9470 Zuidlaren






Droomvakantie Toscane 336x280


Booking.com