Whisky Festival Noord-Nederland in de Der Aa-kerk
Van vrijdag 24 maart tot en met zondag 26 maart is het weer zover: dan vindt het beroemde Whisky Festival Noord-Nederland plaats in de Der Aa-kerk in Groningen. Het festival trekt traditioneel vele duizenden bezoekers naar de monumentale kerk. Het festival is niet alleen leuk voor de echte whiskykenner, maar is juist ook zeer geschikt voor de beginnende whiskydrinker.

Het Whiskyfestival is ondertussen een fenomeen en heeft een grote schare trouwe fans uit binnen- en buitenland. Er zijn in de Der Aa-kerk veel stands met whiskyimporteurs uit de hele wereld. Ook worden er masterclasses gegeven door internationaal bekende sprekers. Er zijn belangrijke whiskyschrijvers aanwezig die hun boeken signeren. Iedere bezoeker krijgt bij binnenkomst een proefglas met opdruk en de meeste whisky is vrij te proeven.

Proeverijen
Voor de beginnende whiskydrinker zijn er tijdens het whiskyfestival speciale arrangementen, met een leerzame en zeer toegankelijke whiskyproeverij onder leiding van een ervaren spreker. Voor de meer gevorderde bezoekers zijn er ook dit jaar weer diverse exclusieve proeverijen die los te boeken zijn.

Der Aa-kerk
Het Whiskyfestival wordt zoals gebruikelijk weer gehouden in de Der Aa-kerk. De middeleeuwse kerk is onderdeel van Bijzondere Locaties Groningen. Deze organisatie stelt monumentale gebouwen in de stad en provincie Groningen beschikbaar voor diverse activiteiten, zoals concerten, tentoonstellingen, lezingen en feesten. Monique Kremer, algemeen manager van Bijzondere Locaties Groningen, zegt over het Whiskyfestival: “Bezoekers van het festival reageren elk jaar weer enthousiast op deze unieke locatie. Een evenement als dit festival laat zien hoe je zo’n bijzonder monument op verschillende manieren kunt gebruiken. De opbrengsten gebruiken we om de monumenten open te houden en in stand te houden voor latere generatie. Bron: website toerisme.groningen.nl

Geschikt voor: VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueelWanneer

Openingstijden

Vrijdagavond 24 maart: 19.00 uur tot 22.30 uur
Zaterdagmiddag 25 maart: 13.00 uur tot 16.30 uur
Zaterdagavond 25 maart: 19.00 uur tot 22.30 uur
Zondagmiddag 26 maart: 13.00 uur tot 16.30 uur

Prijzen

Entree:
€ 30,- per persoon per sessie
€ 90,- per persoon voor een passe partout voor alle sessies

Locatie

Der Aa kerk


Booking.com