7,50 Korting!


Het Afrika Museum; Je kunt Afrika al ervaren in Nederland. Kom maar eens naar Berg en Dal bij Nijmegen en bekijk hoe Afrikaanse dorpen gebouwd zijn en hoe de mensen daar leven. Boek je entree tickets bij DagjeuitPagina.nl met 50% korting van 15,00 voor slechts 7,50.

Klik ook hier om je entree tickets voor het Afrika Museum te bestellen.

Afrika Museum:

Het Afrika Museum ligt in de bossen en heuvels van Berg en Dal. Het beschikt over een binnen- en buitenmuseum. In het buitenmuseum van dit museum kun je onder andere de architectuur bekijken van Afrikaanse dorpen en traditionele hutten. Lemen hutten zonder deuren. Stap eens zo’n nagebouwd dorp binnen en ervaar zelf eens hoe het is om op deze wijze te wonen. Er zijn diverse woonvormen. Je stapt zo van het ene Afrikaanse land over naar het volgende Afrikaanse land. Ghana, Kameroen, Mali, diverse landen en hun verschillende woonvormen en –erven liggen binnen je bereik op slechts een paar passen afstand. Het museum rondom dit kleurijke continent is als het ware een weergave van Afrika in het klein.

Educatief in het Afrika Museum:

De verschillende permanente tentoonstellingen nemen je mee naar verschillende landen en stammen. Ze laten je de verschillen zien in de architectuur, wijze van bouwen en leven van de bewoners en de stammen waartoe de bewoners behoren.

Klein Afrika in het Afrika Museum in Berg en Dal

Wat is er voor kinderen in het Afrika Museum:

Kinderen kunnen heerlijk al spelend hun kennis verrijken over Afrika. Speciaal voor de kinderen is er een prachtig speelbos met mythische Afrikaanse dieren. Je mag op deze beelden klimmen en er lekker ongedwongen mee spelen. Als de weergoden je goed gezind zijn, kun je heerlijk picknicken in het buitenmuseum. Heerlijk interaktief dus en beslist niet saai.

Vakanties:

In de schoolvakanties worden er extra aktiviteiten georganiseerd. Op dit moment is er de expositie: “Heden van het slavernijverleden” en is vanaf 17 juni 2021 te zien in het Afrika Museum. Deze expositie is een doorplaatsing van Tropenmuseum Amsterdam en krijgt in de zomermaanden een uitbreiding met de Gelderse slavernijgeschiedenis. 

Tegelijkertijd is er ook de expositie: “Inspirerend Afrika”. Groots, actueel, kritisch, trendy, revolutionair, arty, krachtig, inspirerend. Dat, en nog zoveel meer, is Afrika!

Met maar liefst 54 landen, 2000 officieel erkende talen en talloze culturele gebruiken bestaat er niet zoiets als één Afrika. Afrika is het één na grootste continent ter wereld, vol diversiteit, bloeiende modescenes en dichterbij dan je denkt. Europa en Afrika zijn al eeuwen met elkaar verbonden en dat is terug te zien in ons alledaagse leven.

In de vernieuwde vaste opstelling zie je een hedendaags Afrika met een blik op het verleden en de toekomst. Laat je meenemen langs de diversiteit, dynamiek en complexiteit van dit continent: van onafhankelijkheidsbewegingen, migratie, handelscontacten met Nederland en wereldbeschouwingen tot aan populaire cultuur, kunst en design.

Overigens is het museum tijdens de schoolvakanties ook op de maandagen geopend. Kom je gauw eens langs?

Audiotour:

De audiogids geeft je uitleg over de exposities en is inclusief je entree ticket. De audiotour is in de talen Nederlands, Engels en Duits te verkrijgen.

Klik ook hier om je entree tickets voor het Afrika Museum te bestellen.

Waar anderen naar keken:

Andere bezoekers van DagjeuitPagina.nl keken onder andere ook naar of waren geïnteresseerd in het Museon in Den Haag, het Archeon in Alphen aan den Rijn en Museum Batavialand in Lelystad.

Bekijk deze aanbieding
Geschikt voor: Kinderen (0-6)Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidRolstoelvriendelijkWanneer

ma 7 maart t/m za 31 december 2022

Openingstijden

Het museum is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00. Op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00

Het museum is tijdens schoolvakanties en op verschillende feestdagen ook op maandag geopend. Dat betekent dat we extra geopend zijn op de onderstaande maandagen:

Kerstvakantie: 27 december 2021, 3 januari 2022
Voorjaarsvakantie: 21 en 28 februari 2022
Pasen: 18 april 2022
Meivakantie: 2 mei 2022
Pinksteren: 6 juni 2022
Zomervakantie: 11, 18, 25 juli 2022 en 1, 8, 15, 22, 29 augustus 2022
Herfstvakantie: 17 en 24 oktober 2022
Kerstvakantie: 26 december 2022

Het museum is gesloten op:

1 januari (Nieuwjaarsdag)
27 april (Koningsdag)
25 december (1e Kerstdag)

Prijs

Van 15,00 voor slechts 7,50

Locatie

Afrika Museum
Postweg 6
6571 CS Nijmegen
Meer informatie / boeken


Het Laatste Tafeltje
Droomvakantie Toscane 336x280


Booking.com