Keer terug naar de Middeleeuwen!

Van 20 tot en met 22 april 2019 is het weer zo ver: Klooster Graefenthal gaat voor een paar dagen terug naar de Middeleeuwen!

Het jaar 1286:

Het is het jaar 1286. Het Klooster is in handen van een van de machtige Graven van Gelre. De nonnen leven er in luxe, de invloed van het Klooster strekt zich uit over de wijde omgeving en iedere heer van stand moet hier een keer geweest zijn. Duik mee in de unieke bruisende belevenis van een weekend vol middeleeuws vertier! Ontmoet de vele bijzondere gasten die neerstrijken op het kloosterlandgoed. Ridders en krijgsheren uit alle windstreken komen in hun beste wapenuitrusting om hun heldhaftige strijdkunsten aan het volk te tonen, jonkvrouwen en adellijke heren nemen je aan de hand mee in hun middeleeuwse dansen, marktmeesters en kooplui brengen hun exclusieve waren, dranken en spijzen mee, ambachtslieden tonen je hun ware vakmanschap en narren, muzikanten en troubadours doen je de ogen uitkijken op een van de mooiste historische locaties van de Neder-Rijn.

Stripboek:

Dit jaar staat er iets unieks te gebeuren. Striptekenaar Danker Jan Oreel heeft een stripboek over de spannende geschiedenis van Klooster Graefenthal gemaakt! Op 3 mei 2019 wordt het boek officieel overhandigd aan de Commissaris van de Koning in Gelderland. Op de Graefenthaler Paasmarkt kun je alvast een exemplaar bekijken en aanschaffen in de voorverkoop. De tekenaar is zelf ook aanwezig en maakt live karikatuurtekeningen voor het publiek. Zaterdag 20 april zal Omroep Gelderland radio-opnames van deze bijzondere gebeurtenis maken.

Kinderen:

Voor kinderen is er uiteraard ook een heleboel te doen. Beleef hoe ridders strijd voeren in de slag om het Klooster, lach om de nar met zijn gekke trucjes, oefen met zwaardvechten, boogschieten of ringsteken, bak een lekker stokbroodje op het vuur of knutsel iets moois van vilt. Er is voor ieder wat wils.

We zien jullie graag met Pasen op Klooster Graefenthal!

Geschikt voor: Kinderen (0-6)Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: EetgelegenheidParkeergelegenheidRolstoelvriendelijkWanneer

za 20 t/m ma 22 april 2019

Openingstijden

Zaterdag 20 April 11.00 - 22.00 uur
Zondag 21 April 11.00 - 21.00 uur
Maandag 22 April 11.00 - 18.00 uur

Prijzen

Volwassenen: € 7,00
Kinderen (0-4 jaar): gratis
Kinderen (5-12 jaar): € 3,00
Studenten en senioren: € 5,00
Familiekaart (2 volwassenen + 3 kinderen): € 20,00
Als je middeleeuws gekleed komt, krijg je € 2,00 korting!

Locatie

Kloster Graefenthal
Maasstraße 50
47574 Goch, Duitsland
Het Laatste Tafeltje


Booking.com