Ontdek tijdens deze 14-daagse expeditiecruise de geschiedenis en natuurlijke wonderen van vijf wilde en prachtige eilanden in en rond het Noordpoolgebied. Deze expeditie neemt u mee naar de Shetlandeilanden, Faeroereilanden, IJsland, Jan Mayen en Spitsbergen!
Eilandhoppen in expeditiestijl. Nu tot 30% vroegboekkorting bij boeking voor 30 november 2023!
Vanuit Bergen start uw expeditiereis naar de Faeroer eilanden, IJsland, Jan Mayen en Spitsbergen. Voordat u de Faeroer eilanden bezoekt, maakt u ook nog een tussenstop in Lerwick, de hoofdplaats van de Shetlandeilanden. Proef hier de verscheidenheid aan visgerechten, van zalm en schaaldieren tot koolvis en John Dory vis. Vervolgens vaart u door naar Torshavn op de Faeroer eilanden, een stad waar oud en modern samenkomen in een echt Scandinavisch landschap.

Daarna zet u koers naar het vulkanische IJsland. De eerste stop in IJsland is Bakkagerdi, een kleine plaats aan de kust van Borgarfjörður Eystri waarvan wordt gezegd dat er veel elven wonen. Hier geniet u van een ongerepte wildernis met eersteklas mogelijkheden om vogels te spotten. Daarna gaat u Husavik verkennen, ook wel de ’Whale Capital’ van IJsland genoemd. Als u geluk hebt, krijgt u misschien de kans om een of meer van deze reuzen van de zee te zien voordat we naar Akureyri gaan, de jeugdige ’noordelijke hoofdstad’ van IJsland.

Vanuit Akureyri vaart u naar het noorden naar Jan Mayen, de thuisbasis van ’s werelds meest noordelijke actieve vulkaan, om daarna door te varen naar Spitsbergen. Tijdens onze twee dagen in Spitsbergen zullen we verschillende spannende landingen proberen te maken in verschillende delen van de archipel.
Vertrekmogelijkheden
Vertrekdata 2024 – 01/06
Reisschema

Vliegreis Amsterdam – Bergen (bij te boeken)

Transfer luchthaven – kade (op eigen gelegenheid)
13 nachten
Expeditiereis per MS Spitsbergen inclusief volpension aan boord

Transfer kade – luchthaven (inbegrepen)

Vliegreis Longyearbyen – Oslo in Economy Class (inbegrepen)

Vliegreis Oslo – Amsterdam (bij te boeken).
Vervoer
Wij kunnen ook de vliegreis voor u verzorgen naar Bergen en terug naar huis van Oslo naar Amsterdam. De vlucht vanuit Longyearbyen naar Oslo is inbegrepen bij dit pakket, bij boeking worden de tijden van deze vlucht bekend gemaakt. De tijden en de prijzen van de vlucht vanuit Oslo naar Amsterdam zijn op aanvraag. Wij zullen u uiteraard over deze tarieven en tijden berichten alvorens de vliegreis definitief te reserveren.
Let op: het kan voorkomen dat er na afloop van uw reis een extra overnachting in Oslo bijgeboekt dient te worden in verband met de doorverbinding van de vlucht vanuit Longyearbyen. Uiteraard zullen wij u hierover informeren indien dit van toepassing is op uw reis.
Tijdelijk tot 30% vroegboekkorting!
Boekt u deze reis voor 30 november 2023? Dan ontvangt u tijdelijk tot wel 30% vroegboekkorting. De korting is nog niet verwerkt in de prijsopgave, neem contact met ons op voor de meest actuele tarieven.
Deze aanbieding is gebaseerd op geselecteerde vertrekdata in 2024/2025 op alle expeditie bestemmingen en is afhankelijk van beschikbaarheid. De kortingsaanbieding is geldig op vertrekdata van 23 april 2024 tot en met 18 maart 2025. Hurtigruten hanteert een flexibel prijssysteem. Deze aanbieding is alleen geldig voor nieuwe boekingen en voor bepaalde afvaarten en kan op elk moment zonder voorafgaande kennisgeving worden ingetrokken. De aanbieding kan worden gecombineerd met de Ambassador-loyaliteitskorting.

Bekijk deze aanbieding
Geschikt voor: Kinderen (7 -14)Jongeren (15 - 21)VolwassenenSeniorenFamilieGroepenIndividueel
Faciliteiten: Eetgelegenheid



Wanneer

za 25 maart t/m di 31 december 2024

Prijs

€ 5.022,00

Locatie

Bergen
Meer informatie / boeken






Droomvakantie Toscane 336x280


Booking.com